Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Παρανοϊκοί ακροαριστεροί, ζουν ανάμεσά μας...



...και υποτίθεται μορφώνουν τα Ελληνόπουλα.

Η ΟΛΜΕ κάλεσε τους προϊσταμένους εκπαίδευσης όλης της χώρας, με ανακοίνωσή της, να μην παραδώσουν λίστες με τους καθηγητές που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα στο αρμόδιο υπουργείο.


Το δ.σ. της ΟΛΜΕ αναφέρει πως με την εγκύκλιο του υπουργείου ζητείται η αποστολή λίστας «προγραφών» με ονόματα εκπαιδευτικών οι οποίοι, χωρίς άλλη διαδικασία, θα τίθενται σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας. Η ΟΛΜΕ σημειώνει, παράλληλα, ότι οι «προγραμμένοι» εκπαιδευτικοί δε θα είναι μόνον εκείνοι στους οποίους έχουν επιβληθεί ποινές προσωρινής ή οριστικής παύσης για τα πειθαρχικά παραπτώματα που αναφέρονται στο κείμενο του νόμου και της εγκυκλίου, αλλά κι εκείνοι των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν. Κατ' αυτόν τον τρόπο, σημειώνει η ΟΛΜΕ, επιβάλλεται ουσιαστικά ποινή πριν από την οριστική καταδίκη και συνεπώς "παραβιάζεται κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητας".

Είναι γνωστό, πάντως, ότι μεταξύ των εκπαιδευτικών που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα είναι και εκπαιδευτικοί που κατηγορήθηκαν ή καταδικάστηκαν για βαρύτατα αδικήματα (παιδεραστία, διακίνηση πορνογραφικού υλικού κ.ά.) και βεβαίως μια γενική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ δεν καλύπτει μόνο τα μικρά παραπτώματα αλλά τους πάντες.





Πλεόνασμα παραλογισμού


Tου Πασχου Μανδραβελη

Δεν ξέρουμε αν θα γελάνε ή αν θα κλαίνε οι ιστορικοί του μέλλοντος, αλλά σίγουρα θα προσέξουν το αποκορύφωμα της σχιζοφρένειας που ζει σήμερα η χώρα. Γράψαμε και παλαιότερα για το θέατρο του παραλόγου που παίζεται στο Αριστοτέλειο, «το οποίο (όπως κάνουν όλα τα ΑΕΙ, οι οργανισμοί, ακόμη και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις) αγοράζει υπηρεσίες καθαριότητας από εξειδικευμένες εταιρείες· αυτές που η καθ’ ημάς Aριστερά ονομάζει «εργολάβους». Οι εργαζόμενοι αυτών των εταιρειών έχουν κάποιο πρόβλημα. Δεν διαμαρτύρονται στις εταιρείες τους, αλλά καταλαμβάνουν τα κτίρια του πανεπιστημίου. Οι διά νόμου υπεύθυνοι αυτών των κτιρίων όχι μόνο δεν κάνουν ό,τι πρέπει για να διασφαλιστεί η λειτουργία του Ιδρύματος αλλά, αντιθέτως, κλείνουν ολόκληρο το πανεπιστήμιο για συμπαράσταση! Ζητούν δε την πρόσληψη των εργαζομένων από την “Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας ΑΠΘ”» («Στην χώρα του Αριστοτελείου» «Καθημερινή» 16/10/2012)

Ο παραλογισμός όμως δεν τελείωσε εκεί. Το πανεπιστήμιο, λόγω των κινητοποιήσεων, πνίγεται στα σκουπίδια. Φοιτητές και καθηγητές δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες, ενώ υπάρχει υγειονομικός κίνδυνος. Κάποιοι από αυτούς πράττουν το αυτονόητο: καθαρίζουν λίγο τους χώρους που δουλεύουν. Αυτό θεωρείται από τάγματα εφόδου, που λειτουργούν ανεξέλεγκτα εντός του πανεπιστημίου, «απεργοσπαστική ενέργεια»! Και εκείνοι που πράττουν το αυτονόητο τιμωρούνται διά ξυλοδαρμού!

Το μεγαλύτερο από τα ελλείμματα της χώρας είναι στη λογική. Χρόνια τώρα η παλαβή Αριστερά κατάφερε να εμποτίσει βαθιά την ελληνική κοινωνία με τις λέξεις και τον παραλογισμό της. Εχοντας την κυριαρχία στον χώρο της διανόησης και της επικοινωνίας κατόρθωσε να κάνει δόγμα θέσεις, όπως νόμος είναι πως «ό,τι καπνίσει στον καθένα»· ότι η σύλληψη συνδικαλιστών που βιαιοπραγούν κατά ξένων διπλωματών είναι «ποινικοποίηση των αγώνων»· ότι η άρνηση υπακοής στον νόμο από μικρές μειοψηφίες κάνει τον νόμο... «ανεφάρμοστο»· ότι η βία και η παρανομία χωρίζεται αναλόγως με το χρώμα, ή τις προθέσεις που δηλώνουν όσοι παρανομούν· ότι οι επενδύσεις φέρνουν υπανάπτυξη· ότι το ακαδημαϊκό άσυλο είναι χώρος όπου μπορούν να δέρνουν ελεύθερα τάγματα εφόδου κ.λπ.

Αυτό το πλεόνασμα παραλογισμού που παράγει η παλαβή Αριστερά και βολικά καταναλώνουν, για πελατειακά οφέλη, τα υπόλοιπα κόμματα έχει γονατίσει τη χώρα. Αν δεν αντιμετωπιστεί προκοπή δεν θα δούμε...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου