Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Φασισμός και ατελείωτη ακροαριστερή βλακεία στο ΑΠΘ


Επίθεση από ακροαριστερούς φασίστες δέχθηκαν ομάδα φοιτητών και καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου που επιχείρησαν να καθαρίσουν τη Θεολογική Σχολή από τα σκουπίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου τριάντα ατόμων που πρόσκεινται σε ακραία αριστερά φοιτητικά σχήματα όχι μόνο τους εμπόδισαν να καθαρίσουν το χώρο, αλλά...
 πέταξαν και νέες σακούλες, υποστηρίζοντας, ότι η προσπάθεια καθαρισμού αποτελεί απεργοσπαστική ενέργεια.

Όπως κατήγγειλαν φοιτητές, δέχθηκαν προπηλακισμούς και επίθεση με φτυάρι ενώ μία φοιτήτρια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με τραύμα στο πόδι.

Π.Θ.


Την άμεση σύγκλιση γενικής συνέλευσης του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, ζητά ο πρόεδρός του Χρυσόστομος Σταμούλης, με αφορμή περιστατικό βίας που σημειώθηκε χθες στην Θεολογική Σχολή όταν καθηγητές και φοιτητές επιχείρησαν να καθαρίσουν από τα σκουπίδια τον γύρο χώρο και δέχθηκαν επίθεση και ξυλοδαρμό από φοιτητές και εργολαβικούς υπαλλήλους, που χαρακτήρισαν την πρωτοβουλία τους ως απεργοσπαστική.

«Εκφράσαμε και κάναμε πράξη κάτι που ζητούσαν τα παιδιά», αναφέρει η καθηγήτρια του τμήματος Θεολογίας Δήμητρα Κούκουρα, σχολιάζοντας τα προχθεσινά επεισόδια, όταν ομάδα φοιτητών και δύο καθηγήτριες του τμήματος που επιχείρησαν να καθαρίσουν χώρους της Θεολογικής έγιναν στόχος διαφωνούντων, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση, να τραυματιστεί ελαφρά μία φοιτήτρια και να προπηλακιστούν ένας φοιτητής και ένας καθηγητής της σχολής.

«Η απεργία δεν μας απαγορεύει να προστατεύσουμε την υγεία μας. Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι; Τα παιδιά, που βρίσκονται εδώ, για να σπουδάσουν, δεν οφείλουν να υφίστανται αυτόν τον παραλογισμό», λέει η κ. Κούκουρα ως συμμετέχουσα στην πρωτοβουλία καθαριότητας χώρων της Θεολογικής.

Υπενθυμίζεται ότι η συνεχιζόμενη για όγδοη εβδομάδα απεργία των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την καθαριότητα του ιδρύματος.

«Μία ομάδα εξωπανεπιστημιακών, φοιτητών και εργολαβικών εργαζομένων κινήθηκε εναντίον μας, όταν αντιλήφθηκε ότι υπήρχαν άτομα που καθάριζαν τον εξωτερικό χώρο του κτιρίου. Μπήκαν στο κτίριο και σκόρπισαν στον 1ο και το 2ο όροφο τα σκουπίδια που είχαμε μαζέψει, αργότερα έβαψαν με μπογιές και έγραψαν συνθήματα σε τοίχους. Η επιχειρηματολογία τους ήταν σαθρή και μόνιμη επωδός η παρότρυνση ‘να κλείσετε το πανεπιστήμιο, όχι να το καθαρίσετε’. Ένας φοιτητής γρονθοκοπήθηκε και στη συνέχεια τον έσπρωξαν επάνω σε σωρό σκουπιδιών, όπου υπήρχαν και σπασμένα γυαλιά, μία φοιτήτρια τραυματίστηκε και ο καθηγητής που κινήθηκε, για να την προστατέψει, προπηλακίστηκε, παρότι είναι γνωστό μάλιστα ότι ανήκει στο χώρο της Αριστεράς. Όταν αντιλήφθηκαν ότι μία φοιτήτρια είχε τραβήξει με το κινητό τις φωτογραφίες και βίντεο από το συμβάν, την καταδίωξαν, για να της πάρουν το τηλέφωνο. Είναι σαφές ότι υπάρχει σύγχυση. Πολλοί από τους φοιτητές θεωρούν ότι υπερασπίζονται δικαιώματα αδύνατων, θίγοντας ωστόσο εξίσου αδύνατους», καταλήγει η κ. Κούκουρα.




Θα κρατήσει πολύ το ανέκδοτο με το Α.Π.Θ.; Πότε θα κοπεί επιτέλους η χρηματοδότηση;

Δε νομίζετε ότι παρατράβηξε το ανέκδοτο με το Α.Π.Θ. το οποίο πληρώνουμε για Πανεπιστήμιο και είναι ένα γυμναστήριο ηλιθίων που κάνουν "επαναστατική γυμναστική" με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου;


Αρκετά δισεκατομμύρια δεν πληρώσαμε; Αφού δεν γιατρεύεται με τίποτε! Έχει παραδοθεί αμαχητί, εξαιτίας συμφερόντων, απειλών, εκβιασμών κι ό,τι άλλο, σε μια μικρή ομάδα "κουκουλοφόρων" θέλετε, "αναρχικών", "ακροαριστερών", "αντεξουσιαστών", όπως θέλετε πείτε τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι το πανεπιστήμιο ανήκει μόνο σε αυτούς τους "αγωνιστές" πλέον.

Κι επειδή δεν πρόκειται κανείς να τους περιορίσει, χάριν της ελεύθερης έκφρασης της επαναστατημένης νεολαίας,

επειδή εμάς δεν μας νοιάζει το τι κάνουν,

ας το βάζουν φωτιά κάθε μέρα, ας πετάνε σκουπίδια στην αίθουσα τελετών, ας δέρνονται με τσεκούρια και λοστούς, ας "απαλλοτριώνουν" κάθε τρείς και λίγο, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από εργαστήρια, ας κάνουν ό,τι θέλουν, αρκεί να μην πληρώνουμε εμείς τα "γούστα" 300 μπαχαλάκηδων.

Ας τους αυξήσει τη χορηγία ο Σόρος, ας τα πάρουν από όπου θέλουν για να συντηρήσουν το μπουρδέλο, πάντως όχι πια από τον Έλληνα φορολογούμενο.

Για πολλοστή φορά σήμερα "αντεξουσιαστές" ή όπως θέλετε, πλάκωσαν στο ξύλο -μιλάμε για ξύλο, όχι αστεία- καθηγητές και φοιτητές που προσπάθησαν να καθαρίσουν τη Θεολογική Σχολή και μετά γέμισαν με σκουπίδια τους διαδρόμους της σχολής.

Ο πρύτανης Μυλόπουλος καταδίκασε υποκριτικά τα "επεισόδια" και διέταξε Ε.Δ.Ε.

Παπάρια μέντολες!

Μπορεί να έχουν δίκιο τα επαναστατημένα νιάτα, μπορεί όλοι οι υπόλοιποι που βλέπουμε το κρεσέντο βίας, να έχουμε άδικο. Δεν είναι ιδεολογικό το πρόβλημα, ούτε θα το λύσουμε με συζήτηση και άποψη, ούτε θέλουμε να το λύσουμε, ούτε μας ενδιαφέρει ποιός έχει δίκιο, ούτε θα περιμένουμε να πάρει το κράτος τον έλεγχο του Πανεπιστημίου πίσω. Ας κάνουν ό,τι θέλουν, αρκεί να μην πληρώνουμε εμείς, όσο η συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει τραβάει σε μάκρος.

Επειδή δεν θα γίνει τίποτε, επειδή κανείς δεν θέλει να βάλει τάξη, ας μην πληρώνουμε τουλάχιστον από την τσέπη μας, τις επιδρομές των ιδιοκτητών του ΑΠΘ (των μπαχαλάκηδων δηλαδή).

Να τελειώσει ΤΩΡΑ η χρηματοδότηση του Α.Π.Θ.

Να μην ξαναδώσει το κράτος ούτε ένα ευρώ, για κανένα λόγο, ποτέ ξανά, στο Α.Π.Θ.!

Και για να προλάβω τις αντιδράσεις των παραμυθάδων, περί της "αξίας της παιδείας, που είναι το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό" και τις λοιπές τρίχες, σημειώνω εκ των προτέρων, ό,τι όλα αυτά τα σοφά που ετοιμάζονται να πουν, ισχύουν για ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Το ΑΠΘ, δεν είναι εκπαιδευτικό ίδρυμα, είναι κατασκήνωση ακροαριστερών μπαχαλάκηδων. Ας την πληρώνουν μόνοι τους λοιπόν.

Φτάνει !

taxalia

















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου