Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Γεννήθηκε με καρδιά έξω από το σώμα!



Με μια πολύ σπάνια ασθένεια που είναι θανατηφόρα σε ποσοστό 90% γεννήθηκε πριν από 5 εβδομάδες η Αudriana Cardenas στο νοσοκομείο Παίδων στο Τέξας του Χιούστον.

Ωστόσο, η μικρή Audriana παρόλο που γεννήθηκε με την καρδιά της να είναι σχηματισμένη έξω από το σώμα της, κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή, αφού υποβλήθηκε σε μια δύσκολη χειρουργική επέμβαση.


Η μητέρα της μικρής λέει χαρακτηριστικά πως της δόθηκαν τρεις επιλογές. Ή να κάνει άμβλωση στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της, ή να κρατήσει το μωρό γνωρίζοντας ότι θα πεθάνει λίγο αργότερα, ή να αφήσει τους γιατρούς να κάνουν μια τρύπα στο στήθος του αγέννητου τότε μωρού, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την καρδιά του.

Η μητέρα λέει ακόμα πως η απόφαση της να κρατήσει το μωρό και να το υποβάλει σε αυτή την επέμβαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. «Ποτέ δεν ξέρεις πως θα είναι παίρνοντας μια απόφαση μέχρι να έρθεις αντιμέτωπος με αυτήν». Το βρέφος βέβαια δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο αφού θα πρέπει να υποβληθεί και σε άλλες επεμβάσεις στα επόμενα χρονιά της ζωής του και βέβαια κρίνεται απαραίτητο να το παρακολουθεί καρδιολόγος εφ' όρου ζωής.

Ο καρδιολόγος του βρέφους αναφέρει πως η Αudriana ήταν τυχερή γιατί δεν γεννήθηκε και με κάποιο άλλο γεννητικό σύνδρομο, το οποίο θα μπορούσε να επιβαρύνει την κατάσταση. Βέβαια η μελλοντική εξέλιξη της κατάστασης είναι αβέβαιη ωστόσο παρουσιάζει πρόοδο καθημερινά.

axiaplus.gr






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου