Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ακροαριστερός: «Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» +Βίντεο


Άνω - κάτω είναι από το πρωί η Κουμουνδούρου καθώς μία δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην τηλεόραση του Ant1 έχει αναστατώσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι όλα αυτά λίγες μόνο ώρες μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του προέδρου του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα ότι...
 ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει...


«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη βαριά ιστορική ευθύνη, να σώσουμε τούτο το τόπο από τη καταστροφή, από τη παρακμή, από το βούρκο της διαφθοράς, από την εξάρτηση και τη τοκογλυφία. Και είμαστε έτοιμοι, με τη στήριξη του λαού μας, να συγκρουστούμε. Να συγκρουστούμε με μεγάλα συμφέροντα και μέσα και έξω από τη χώρα. Με την εγχώρια διαπλοκή και τη διεθνή τοκογλυφία. Να αξιοποιήσουμε τη διαπραγματευτικές δυνατότητες στο ευρωπαϊκό επίπεδο, που ποτέ δεν αξιοποίησαν οι παραδομένες μνημονιακές κυβερνήσεις. Και να προχωρήσουμε στη παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας», τόνισε ο κ.Τσίπρας σε ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης το βράδυ της Τετάρτης.

Την ίδια περίπου στιγμή που ο κ. Λαφαζάνης υποστήριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραφε στο twitter: «Η Κυβέρνηση και η πολιτική της "μπάζουν" απο παντού.O ΣΥΡΙΖΑ, με αυτοπεποίθηση και συνοχή,καλείται να γίνει ο πόλος της εναλλακτικής λύσης» και πρόσθετε: «Τα μέτρα επιταχύνουν την κυβερνητική φθοράκαι πλήττουν τη συνοχή της.Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να βάλει φρενο και να προτείνει την εναλλακτική λύση».

Ο Δ. Στρατούλης, από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε: «Θέλουμε, και ξέρουμε, και μπορούμε να κυβερνήσουμε. Θα αξιοποιήσουμε την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, θα στηρίξουμε τους αγώνες του λαού για να μην περάσει το πακέτο μέτρων, είναι όρος επιβίωσης του λαού και της χώρας.»










Πάντως ένας άλλος ακροαριστερός είναι έτοιμος να κυβερνήσει και να χαρίσει χρέη...

«Αν δεν περάσουν τα μέτρα και δεν έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει θέμα, για να έρθει νέα κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ με μονομερή διαγραφή του χρέους» ανέφερε με δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

«Θα αξιοποιήσουμε την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, θα στηρίξουμε τους αγώνες του λαού για να μην περάσει το πακέτο μέτρων, είναι όρος επιβίωσης του λαού και της χώρας» ανέφερε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας «ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το χέρι του στις διαφοροποιήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με τη στάση που τήρησε».

Αναφερόμενος στα ταμεία υγείας των δικηγόρων, των μηχανικών και των δημοσιογράφων, σχολίασε πως «είναι πλεονασματικά και θέλουν να τα εντάξουν στον ΕΟΠΥΥ. Με 3,5 δισ. ευρώ έλλειμμα και σε πλήρη διάλυση γιατί να ενταχθούν τα ταμεία υγείας στον ΕΟΠΥΥ;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου