Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ψέμματα λέει ο Φούχτελ;


Τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα κάνουν τη δουλειά που στη Γερμανία την κάνουν μόνο 1000 άτομα, επισήμανε ο εντεταλμένος της γερμανίδας Καγκελαρίου, Αγκελας Μέρκελ, για την ελληνογερμανική αυτοδιοικητική συνεργασία και υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, ο οποίος επικαλέστηκε τα συμπεράσματα σχετικών ερευνών.

Ο κ.Φουχτελ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της...
 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο και την Παρασκευή στο συνεδριακό κέντρο "Ν.Γερμανός" της ΔΕΘ, και ανέφερε αυτό το στοιχείο για να δείξει το πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα με την αποτελεσματικότητα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αντιδράσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ απέναντι στη διαθεσιμότητα και κινητικότητα συναδέλφων τους που προωθεί η κυβέρνηση.

«Υπάρχουν μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι για εργασίες όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1000 άτομα. Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν

τρόποι πως θα μειωθεί ο αριθμός τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Φούχτελ. «Οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές εάν δεν υλοποιηθούν. Για τους ανέργους θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», είπε και πρόσθεσε: «Το ζητούμενο είναι η

μετεκπαίδευση. Όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του να μπορεί να αναζητήσει νέους δρόμους, να προχωρήσει με νέο σκεπτικό». «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας θησαυρός που πρέπει να εκμεταλλευτούμε γιατί μέχρι τώρα το καθεστώς των ΟΤΑ και της Ευρώπης ήταν μόνο για θέματα

χρηματοδοτήσεων. Τώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει άλλο ρόλο», ανέφερε ο κ.Φούχτελ.

Στην 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση αναμένεται να συμμετέχουν 350 με 400 άτομα, μεγάλος αριθμός Ελλήνων και Γερμανών δημάρχων, και μεταξύ άλλων θα συζητηθούν: τα δημοτικά συστήματα και οι μεταρρυθμίσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ευρώπη, οι σύγχρονες μέθοδοι διοίκησης και το θέμα της οικονομικής κρίσης.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σήμερα, στις 9 το πρωί, και έξω από το συνεδριακό κέντρο «Ν.Γερμανός» έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους στους δήμους. Για το λόγο αυτό η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξήγγειλε τρίωρη στάση εργασίας (8-11 πμ).

agelioforos.gr




Ενημέρωση: Ξύλο σε μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας!

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ.

Οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί στο σημείο, εκεί όπου θα διεξαχθεί η τρίτη ελληνογερμανική συνέλευση των δημάρχων, στην οποία θα μιλήσει ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.
Εξαγριωμένοι οι διαδηλωτές προπηλάκισαν τον γερμανό πρόξενο, ο οποίος τελικά μπήκε στο κτίριο της ΔΕΘ από άλλη είσοδο, ενώ έριξαν ξύλο σε μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας.

«Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, ώστε να μην περάσουν τα μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος είναι παρών στη συγκέντρωση.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αντιδρούν για τη διαθεσιμότητα.

Στο σημείο αναμένεται και ο κ. Φούχτελ, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τη Θεσσαλονίκη και δήλωσε ότι «για εργασίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα». Η συγκεκριμένη δήλωση είναι που άναψε τα αίματα με αποτέλεσμα τις σημερινές διαδηλώσεις.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη προκειμένου να προστατέψει τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο ομάδα διαδηλωτών εισέβαλε στη ΔΕΘ από αφύλακτο σημείο.

Π.Θ.








Εμάς μας δουλεύουνε... κ. Φούχτελ


Εάν υπήρχε στην Ελλάδα η γερμανική δομημένη κοινωνία οι Έλληνες εργαζόμενοι θα ήταν παγκόσμιο υπόδειγμα παραγωγικότητας. Γιατί ο Έλληνας παραμένει ευφυής, ευέλικτος και ευρηματικός. Στην Γερμανία οι Έλληνες μετανάστες είχαν πάντα θέσεις υψηλής αποδοτικότητας. Και στην Αμερική οι Έλληνες πιατάδες έφθασαν να γίνουν σχεδόν το δεύτερο κυβερνητικό λόμπι.


Στην Ελλάδα όμως, κ. Φούχτελ, όχι μόνο δεν υπάρχει δομημένη κοινωνία αλλά το κράτος δεν λειτουργεί καθόλου.

Γιατί οι Έλληνες πολιτικοί το υποχρέωσαν και το υποχρεώνουν να υπηρετεί μόνο κομματικούς σκοπούς.

Οι έλληνες πολιτικοί, κ. Φούχτελ, δεν έχτισαν κράτος να εφαρμόζει τους νόμους και να για να εξυπηρετεί την κοινωνία.

Έχτισαν κράτος για να υπηρετεί μόνο κομματικές σκοπιμότητες.

Και για να είναι το κράτος «αποδοτικός υπηρέτης» των κομμάτων εφάρμοσαν εδώ και ένα αιώνα τα οθωμανικά πρότυπα.

Τα δε τελευταία 40 χρόνια αντέγραψαν τα χειρότερα τριτοκοσμικά πρότυπα «δουλεύοντας» τον λαό ότι… έφεραν τον σοσιαλισμό και την προοδευτική αλλαγή στην Ελλάδα.

Δεν είναι λοιπόν θέμα μειωμένης παραγωγικότητας των ελλήνων, κ. Φούχτελ, είτε αυτοί εργάζονται στον κρατικό είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι θέμα δομής της κοινωνίας μας, που επιτρέπει στον έλληνα εργαζόμενο να θεωρεί ότι επειδή είναι κρατικός υπάλληλος μπορεί να μην δουλεύει και να κλέβει όποτε του γουστάρει…

Γιατί το μοναδικό αφεντικό που έχει είναι ο εαυτός του και η κομματική του συντεχνία.

Η μόνη υποχρέωση που έχει είναι να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των συντεχνιών για ανατροπή των κυβερνήσεων αν η αντιπολίτευση (που ελέγχει την συντεχνία) θεωρεί ότι μπορεί να κυβερνήσει.

Στον δε ιδιωτικό τομέα, ο κάθε εργαζόμενος αισθανόταν πάντοτε απροστάτευτος στην βούληση των εργοδοτών γιατί οι ευαισθησίες όλων των κυβερνήσεων περιορίζονται στους κρατικούς υπαλλήλους, ενώ οι ιδιωτικοί είναι γι αυτούς εργαζόμενοι που διάλεξαν τη μοίρα τους…

Αλλά και οι θεωρητικοί προστάτες των ιδιωτικών υπαλλήλων, η ΓΣΕΕ, εξυπηρετώντας μόνο κομματικά συμφέροντα και πολιτικές σταδιοδρομίες των μελών του Δ.Σ. ουδέποτε ανέτρεψε την ανασφάλεια τους.

Το μόνο που έκανε είναι να τους πετάει ένα ξεροκόμματο με την μορφή ειδικών επιδομάτων και ανθυγιεινών επιδοτήσεων για να φωνάζουν όσο γίνεται λιγότερο…

Γι' αυτό σήμερα κ. Φούχτελ έχουμε 1.500.000 ανέργους του ιδιωτικού τομέα και πάμε για του 2.000.000 το 2013, ενώ στον κρατικό τομέα συνεχίζουν να δουλεύουν 1.000.000 (μαζί με τις ΔΕΚΟ) και οι πολιτικοί χαλάνε τον κόσμο να μην απολυθούν ούτε οι κλέφτες...

Η ελληνική κρατική μηχανή, κ. Φούχτελ, μέχρι προ τριετίας ήταν κάτι σαν τόπος εξυπηρέτησης πελατών των κομμάτων και τίποτε περισσότερο.

Και τα κόμματα στην Ελλάδα κ. Φούχτελ είναι σαν αυτό που λέμε σήμερα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών… Τα γνωστά ΚΕΠ.

Γι’ αυτό και οι αξιόλογοι κρατικοί υπάλληλοι που μπήκαν με τα προσόντα τους για να ασκήσουν στην πράξη τις γνώσεις τους πρέπει να έχουν μπάρμπα στο κόμμα ή να είναι οι ίδιοι κομματόσκυλα.

Διαφορετικά μπαίνουν και αυτοί στο μπουλούκι έχοντας ως μοναδικό κέρδος τον διορισμό και ό,τι τους εξασφάλιζαν οι κρατικές κομματικές συντεχνίες.

Για ποιον λόγο λοιπόν να δουλέψουν;

Για ποιον λόγο να αλλάξουν τις πολύπλοκες διαδικασίες και τα γραφειοκρατικά κανάλια που βρήκαν;

Εάν, κ .Φούχτελ, αυτά που κάνουν 1.000 Γερμανοί δημοτικοί υπάλληλοι στην Ελλάδα χρειάζονται 3.000 υπάλληλοι, είναι γιατί πρέπει να υπάρχουν οι 2.000 παραπάνω θέσεις για να προσληφθούν οι επόμενοι πελάτες…

Εάν οι 3.000 Έλληνες δημοτικοί υπάλληλοι δουλέψουν για 1.000, που σημαίνει καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, πως θα εξυπηρετηθούν τα «κομματικά αφεντικά» που περιμένουν να διορίσουν τους άλλους 3.000 όταν οι πρώτοι βγουν στην σύνταξη μετά από λίγα χρόνια.

Γιατί, κ. Φούχτελ, στην κρατική μηχανή της Ελλάδας δεν δουλεύαμε πολύ… βγαίναμε νωρίς στη σύνταξη για να βρίσκουν θέσεις οι επόμενοι κομματικοί πελάτες…

Εάν κ. Φούχτελ, χρησιμοποιήσουμε στον κρατικό τομέα πλήρη μηχανοργάνωση, πληροφορική και on-line συστήματα θα μειώσουμε κατά τα δύο τρίτα τις θέσεις απασχόλησης, πράγμα που δεν συμφέρει τα κομματικά αφεντικά μας.

Εάν δεν ζητήσουμε 25 πιστοποιητικά εκεί που χρειάζεται μόνο ένα, τί θα γίνει με τις θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργήσει τα κόμματα για να κάνουν προσλήψεις και έτσι να μπορούν να έρχονται στην κυβέρνηση;

Εάν δεν ταλαιπωρήσουμε τον έλληνα πολίτη που συναλλάσσεται με το κράτος, πώς θα δικαιολογήσουμε την αναγκαιότητα της θέσης μας μιας και επί της ουσίας σπανίως δουλεύουμε;

Όμως όλα αυτά, κ. Φούχτελ, είναι η κατάντια του έλληνα εργαζόμενου στον κρατικό τομέα που δεν τον έχτισε ο ίδιος.

Τον βρήκε από τους πολιτικούς του που φροντίζουν να τον συντηρούν έτσι για να έχουν την δυνατότητα οι βουλευτές να κάνουν ρουσφέτια. Να εξυπηρετούν αιτήματα και επιχειρήσεις με τις οποίες «συνεργάζονται». Να φτιάχνουν «φωτογραφικές διατάξεις» και «τροπολογίες» εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων.

Και οι εργαζόμενοι στον κρατικό τομέα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, απολαμβάνοντας την προστασία των πολιτικών τους.

Αν είναι κάτι που βαραίνει τον Έλληνα εργαζόμενο, κ. Φούχτελ, δεν είναι η ανικανότητά του.

Είναι ότι τελικά βολεύτηκε με το σύστημα και το ψηφίζει από οποιοδήποτε κόμμα (νομίζει ότι) εξυπηρετεί την ιδεολογία του.

Του Γιώργου Κράλογλου

1 σχόλια:

Ανταίος είπε...

Ναι λέει ψέματα και είναι υποκριτής!
Ας μας πει για παράδειγμα ένα Γερμανικό νοσοκομείο πόσους εργαζόμενους απασχολεί σε σχέση με ένα Ελληνικό με τις ίδιες κλίνες!

Ας μας πει πόσους τόνους σκουπίδια,με ποια μέσα και με τι μισθό, μαζεύουν οι Γερμανοί εργάτες.
Ας μας πει ακόμα τι παιδεία κοινωνική και οικολογική έχουν στη Γερμανία και ποια εδώ.
Όταν ο εργαζόμενος τραβάει κάδους γεμάτους μπάζα ή όταν οι κάδοι της ανακύκλωσης είναι γεμάτοι γκαζόν ή όταν μαζεύει σακούλες με σκουπίδια έξω από τους κάδους,καρέκλες και ο,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, το ερώτημα δεν μετατρέπεται απλά στο πόσοι Γερμανοί χρειάζονται,αλλά αν θα δεχόντουσαν καν να εργαστούν...

Επίσης να προσθέσω κάτι και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Ένας Γερμανός για τρεις Έλληνες....για πόσους Πακιστανούς;;

Δημοσίευση σχολίου