Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Σκληρά εργαζόμενοι λάθρο...


Η μεγαλύτερη απόπειρα εισαγωγής ενός φορτίου- «μαμούθ» με κάνναβη βάρους σχεδόν ενός τόνου (!) ματαιώθηκε εξ αιτίας ενός απρόβλεπτου παράγοντα: της εμφάνισης ενός… κυνηγού που οι ρατσιστές Αλβανοί πέρασαν για Έλληνα αστυνομικό και άνοιξαν πυρ εναντίον του, χωρίς ευτυχώς να τον πετύχουν!

Τα ίχνη από ανθρώπους, οχήματα και μουλάρια που είχαν εντοπίσει εδώ και ημέρες οι άνδρες...
 της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας με κατεύθυνση προς την περιοχή Λίστα των Φιλιατών Θεσπρωτίας, τους είχαν κάνει να καταλάβουν ότι γινόταν εισαγωγή ναρκωτικών από τη μεθόριο προς την Ελλάδα. Η ευρύτερη περιοχή τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση και το σημείο όπου αποθηκεύονταν τα ναρκωτικά εντοπίστηκε στην Καλλιθέα Φιλιατών.

Το απόγευμα του Σαββάτου, και ενώ είχαν εντοπιστεί πέντε Αλβανοί που φύλαγαν την «καβάντζα» με τρεις από αυτούς οπλισμένους με «καλάσνικοφ», άρχισαν να καταφθάνουν αυτοκίνητα φορτωμένα με χασίς. Οι επιβάτες ενός από αυτά βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με έναν κυνηγό σε αγροτικό δρόμο κοντά στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας και, όπως τον είδαν οπλισμένο και με στολή εκστρατείας, πίστεψαν ότι είναι… αστυνομικός με αποτέλεσμα να πυροβολήσουν εναντίον του!

Για καλή τύχη του κυνηγού αστόχησαν, αλλά οι πυροβολισμοί έδωσαν το σύνθημα για επέμβαση στους Έλληνες αστυνομικούς που καραδοκούσαν. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να συλλάβουν τους Αλβανούς μεταφορείς, που επέστρεψαν τρέχοντας στην πατρίδα τους εγκαταλείποντας το παράνομο φορτίο τους! Στο σημείο, αλλά και στην «καβάντζα» των λαθρεμπόρων, βρέθηκαν 25 σάκοι με 790 δέματα που περιείχαν συνολικά 883 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των μεταφορέων και των Ελλήνων συνεργατών τους που θα παραλάμβαναν τα ναρκωτικά.

Π.Θ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου