Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ανέκδοτο (ρατσιστικό)


Σε ένα δημοτικό σχολείο κάπου στην Αθήνα, την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, η δασκάλα παίρνει παρουσίες:

- Χακίμ καζάλ αλ νταρουί;

- Παρών.

- Χασάν ντομάν ντα σαρουί;

- Παρών.


- Γιόν κιμ λι γκόνγκ;

- Παρών.

- Σουλειμάν αλη ζαουάχρι;

- Παρών.

- Χατζή λαζά ρούμιχ αλής;

Τίποτα.

- Χατζή λαζά ρούμιχ αλής; επαναλαμβάνει η δασκάλα.

Πάλι τίποτα.

Εκεί που ετοιμάζεται να σημειώσει απουσία η δασκάλα βλέπει δειλά ένα παιδάκι να σηκώνει το χέρι του από την τελευταία σειρά.

- Κυρία, μάλλον εγώ είμαι αυτός, αλλά το όνομά μου δεν διαβάζεται έτσι.

Χατζηλαζάρου Μιχάλη με λένε..!



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εικόνα δημιουργεί τον επιθυμητό συνειρμό... Αντί γι αυτά τα μιντιακά γράψε σ ένα κείμενο τη γνώμη σου εμπεριστατωμένα να συζητηθεί εδώ. Δεν είμαι σύριζας, αλλά δε θεωρώ σωστή την τακτική αυτή. Απ το χαζό παιχνίδι των εντυπώσεων που παίξαμε τόσα χρόνια πρέπει να περάσουμε στις σοβαρές κι εμπεριστατωμένες γνώμες. Κι επειδή το ΅αστείο΅ έχει να κάνει με άμοιρα των ευθυνών παιδάκια, το θεωρώ απείρως κακόγουστο. Εξ άλλου το Μιχαήλ και το Ελεάζαρ είναι εβραϊκά ονόματα και το Χατζ, χατζής είναι αραβική λέξη, αυτά δηλαδή που υπονοούνται ως προσδιοριστικά του Έλληνα μαθητή. Έχουμε 1200 χρόνια βυζαντινής ιστορίας πισω μας. Ένα χωνευτήρι πολιτισμών. Δεν μπορεί να ασπαζόμαστε τον εθνοφυλετισμό της 7ετους χούντας και της χρυσής αυγής.

Ανώνυμος είπε...

Ένα πετυχημένο ανέκδοτο πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία αλήθειας. Και αυτό περιλαμβάνει τέτοια στοιχεία και μας υπενθυμίζει με την εικόνα ότι η Πατρίδα μας έχει καταληφθεί από εισβολείς μαζί με τις οικογένειές τους, τις γυναίκες τους, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τα εξαδέλφια τους, τα παιδιά των εξαδέλφων τους, τα εγγόνια τους, τα πεθερικά τους, τα εγγόνια των πεθερικών τους κ.ό.κ. υπό την προστασία πολιτικών όπως ο εικονιζόμενος. Ανώνυμε στο 11.40, το ανέκδοτο και εθνοφυλετισμός σε πείραξε;

Ανώνυμος είπε...

Όχι, δεν είναι συριζαίος ο πρώτος σχολιαστής και αυτόκλητος προστάτης των λαθρό. Εκτός που είναι εκτός τόπου, προσπαθεί να κάνει σοβαρή συζήτηση με αφορμή ένα ανέκδοτο, είναι και αφελής και επικίνδυνος. Ναι ρε, ζήτω ο Παπαδόπουλος και η Χρυσή Αυγή και ο εθνοφυλετισμός! Γιατί έτσι μας αρέσει!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε (κι ας μη σε ξέρω) συνανώνυμε των 11:40, σε λάθος μπλογκ άφησες το μήνυμά σου και χρησιμοποιείς λάθος λόγο (δηλαδή σωστό, ενδιαφέροντα και τεκμηριωμένο) για ν' ανοίξεις συζήτηση. Έστω κι έτσι, εγώ πάντως χαίρομαι που υπάρχεις.

Ανώνυμος είπε...

Αν είχαμε χειριστεί το σκοπιανό σωστά απ την αρχή, τα Σκόπια θα ήταν τώρα ελληνική επικράτεια. Τα βουλγάρικα χωριά ζητάνε να περιέλθουν σε ελληνική διοίκηση κι εσείς είστε ακόμα στις δεξιές κι αριστερές ιδεοληψίες. Καληνύχτα μανάρια μου, έτσι γίνονται τα μεγάλα έθνη....

Δημοσίευση σχολίου