Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Τουνγκούσκα ~ Η Αποκάλυψη στη Σιβηρία (Βίντεο)


Η έκρηξη της Τουνγκούσκα είναι ένα μεγάλο μυστήριο το οποίο εδώ και εκατό χρόνια περίπου, είναι άλυτο.

Εκτός από την επικρατούσα επιστημονική θεωρία που μιλάει για την έκρηξη κάποιου μετεωρίτη σε συγκεκριμένο ύψος στην ατμόσφαιρα, διάφοροι ερευνητές και συνωμοσιολόγοι έχουν προτείνει μια σειρά από εξωτικές ερμηνείες και θεωρίες στην προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν το μυστήριο και την καταστροφή της Τουνγκούσκα.








Η Έκρηξη της Τουνγκούσκα ή «Συμβάν της Τουνγκούσκα» ήταν μια πολύ μεγάλη φυσικής προελεύσεως έκρηξη που συνέβη πάνω από μία ακατοίκητη περιοχή κοντά στον ποταμό Τουνγκούσκα, παραπόταμο του ποταμού Γενισέι της Σιβηρίας, στο σημερινό Κράι του Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας, στις 7:14 π.μ. περίπου τοπική ώρα , στις 30 Ιουνίου 1908 (17 Ιουνίου με το παλαιό - Ιουλιανό - ημερολόγιο, που ήταν τότε ακόμα σε χρήση στη Ρωσία και στην Ελλάδα).

Οι γεωγραφικές συντεταγμένες του υποκέντρου της εκρήξεως είναι κατά προσέγγιση πλάτος 60°53΄09΄΄ βόρειο και μήκος 101°53΄40΄΄ ανατολικό.

Η πιθανότερη αιτία για την έκρηξη ήταν η εκρηκτική διάλυση στη γήινη ατμόσφαιρα ένος μεγάλου μετεωροειδούς, ή μικρού αστεροειδούς ή και θραύσματος κομήτη, η οποία πρέπει να έλαβε χώρα σε ύψος από 5 ως 10 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης. Υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για τις διαστάσεις του ουράνιου αυτού σώματος, γενικά πάντως συμφωνούν ότι είχε διαστάσεις μερικών δεκάδων μέτρων.

Η έκρηξη της Τουνγκούσκα είναι ένα μεγάλο μυστήριο το οποίο εδώ και εκατό χρόνια περίπου, είναι άλυτο. Εκτός από την επικρατούσα επιστημονική θεωρία που μιλάει για την έκρηξη κάποιου μετεωρίτη σε συγκεκριμένο ύψος στην ατμόσφαιρα, διάφοροι ερευνητές και συνωμοσιολόγοι έχουν προτείνει μια σειρά από εξωτικές ερμηνείες και θεωρίες στην προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν το μυστήριο και την καταστροφή της Τουνγκούσκα.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των κατοίκων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, αρχικά παρακολουθούσαν ένα κυκλικό αντικείμενο στον ουρανό που έλαμπε με λευκό φως και είχε ουρά. Ενώ διέσχιζε τον ουρανό για περίπου 15’, ξαφνικά μετατράπηκε σε πύρινη σφαίρα που κατέπεσε σε δάσος καταστρέφοντας ακαριαία μία έκταση μεγαλύτερη των 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ η φωτιά που ξέσπασε διήρκεσε για εβδομάδες καίγοντας άλλα 10.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Πολλά γεωδυναμικά ινστιτούτα σε ολόκληρο τον κόσμο και την περιοχή, κατέγραψαν ισχυρές σεισμικές δονήσεις και το Αστεροσκοπείο του Ινσγκούσκ παρατήρησε μια διαταραχή στο μαγνητικό πεδίο της Γης.

Η έκρηξη ήτανε πολύ ισχυρή, περίπου 20 μεγατόνους ΤΝΤ, δηλαδή 2.000 φορές μεγαλύτερη από τις εκρήξεις που έγιναν στη τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι μετά τη ρίψη των πυρηνικών βομβών. Μάλιστα, μετά από σύγκριση των αεροφωτογραφιών της Τουνγκούσκα με της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, οι ομοιότητες που παρουσιάζουν ως προς την εικόνα και το μέγεθος της καταστροφής είναι εκπληκτικές!


Τι έδειξαν οι πρώτες επιτόπιες έρευνες

Η πρώτη έρευνα στην περιοχή για τη διερεύνηση του φαινομένου έγινε ένα χρόνο μετά την εκδήλωσή του, χωρίς να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Ακολούθησε δεύτερη οργανωμένη αποστολή μετά από 18 χρόνια, το 1927, από μία ρωσική ομάδα επιστημόνων της οποίας τα μέλη έμειναν έκπληκτα όταν διαπίστωσαν ότι παρά την τεράστια καταστροφή (σκεφτείτε ότι τεράστια δέντρα είχαν κοπεί σε μικρές λουρίδες και είχαν πέσει σχηματίζοντας κυκλικό σχήμα αντίστοιχο των ακτινών ενός τροχού ποδηλάτου), δεν υπήρχε πουθενά κρατήρας από την πρόσκρουση στη Γη!

Ακόμη, βρήκαν κομμάτια από μεταλλικά συντρίμμια τα οποία και συνέλεξαν, ενώ δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το γεγονός ότι κοντά στο σημείο της έκρηξης στα χρόνια που ακολούθησαν μετά το 1908 χιλιάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από μία άγνωστη ασθένεια που τα συμπτώματά της ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν καταγραφεί στην Τουνγκούσκα.

Η τρίτη μεγάλη οργανωμένη αποστολή έγινε το 1947 με εντολή του Στάλιν οπότε και επιβεβαιώθηκε ότι υπήρχαν πολλά ίχνη ραδιενέργειας στην περιοχή. Ακολούθησαν και άλλες αποστολές, οι οποίες επίσης έφεραν σημαντικά στοιχεία στο φως, και που κάθε φορά όμως αντί να ξεδιαλύνουν την κατάσταση, μάλλον τα πράγματα μπερδεύονταν.


Όσοι μίλησαν για «εξωγήινη προέλευση», απολύθηκαν!

Στις 4 Οκτωβρίου 1959, 51 χρόνια μετά την έκρηξη στην Τουνγκούσκα το γεγονός έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς. Εκεί υπήρχαν οι αναφορές Ρώσων επιστημόνων για ίχνη ραδιενέργειας στην περιοχή, καθώς και στοιχεία που δεν μπορούσαν με κανένα τρόπο να αποδώσουν την έκρηξη σε φυσικά αίτια. Το τελικό τους συμπέρασμα ήταν πως το γεγονός οφειλόταν σε μία πυρηνική έκρηξη που είχε προκληθεί από ένα αντικείμενο εξωγήινης προέλευσης.

Σχεδόν αμέσως μετά πολλοί από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα έχασαν τις εργασίες τους, και κλήθηκαν από την KGB να συμμετάσχουν σε μία νέα μακροχρόνια έρευνα στη Σιβηρία. Επιπλέον, η σοβιετική εφημερίδα που εκδιδόταν από την Κυβέρνηση άλλαξε τη βασική τους θέση υποστηρίζοντας πως η έκρηξη τελικά δεν οφειλόταν σε ΑΤΙΑ, και απλώς ήταν ένας κομήτης ή ένας αστεροειδής.

Μία από αυτές τις εξωτικές ή συνομωσιολογικές αν θέλετε ερμηνείες κάνει λόγο για την έκρηξη εξωγήινου διαστημόπλοιου. Ο Ρώσος ερευνητής Αλεξάντερ Καζέντζεφ ανέπτυξε τη θεωρία ότι το 1908 στην Τουνγκούσκα έγινε ένα εξωγήινο ατύχημα, ένα είδος εξωγήινου Ρώσικου Ρόζγουελ όπου καταστράφηκε ο «πυρηνικός» αντιδραστήρας ενός εξωγήινου διαστημοπλοίου και προκάλεσε την καταστροφή.

Αυτές οι θεωρίες οι εξωτικές περί εξωγήινου ατυχήματος βασίζονται στο γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα κρατήρας, για να διαπιστωθεί ότι πρόκειται όντως για μετεωρίτη. Για αυτό κρέμεται ένα μυστήριο γύρω από τη μεγαλύτερη καταστροφική έκρηξη που έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Το 2011, Οι Ρώσοι επιστήμονες, βασίζουν τη νέα θεωρία τους, σε μία νέα ανακάλυψη.

Ρώσοι επιστήμονες, διαψεύδουν τα σενάρια που μιλούσαν για πτώση μετεωρίτη και διατυπώνουν μία νέα θεωρία, που θα εξάψει ακόμα περισσότερο τη φαντασία όσων πιστεύουν στην ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών. Σύμφωνα με αυτή, πίσω από τη μυστηριώδη έκρηξη του 1908 κρύβεται η προσπάθεια ενός ανώτερου πολιτισμού να σώσει τον πλανήτη Γη από έναν απειλητικό μετεωρίτη.


Σενάριο με δόση Αρμαγεδών.

Όπως αποκάλυψαν στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, εντόπισαν στην περιοχή του Τουνγκούσκα, ένα μεγάλο μεταλλικό αντικείμενο, το οποίο θεωρούν ότι πρόκειται για τμήμα εξωγήινου διαστημικού αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη το 1908.

Με δεδομένο αυτό το στοιχείο, ένας από τους επιστήμονες, ο Γιούρι Λάβμπιν, προχωρά ακόμα περισσότερο και υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο διαστημικό αεροσκάφος προσπάθησε να βγάλει από την τροχιά του έναν μετεωρίτη βάρους 1 δις τόνων, ο οποίος θα κατέστρεφε όλον τον Πλανήτη.

Στην προσπάθεια τους αυτή, χτύπησαν το μετεωρίτη ρίχνοντας εναντίον του ένα τεράστιου όγκου άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο,σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.

Το αντικείμενο αυτό, προκάλεσε και την έκρηξη του μετεωρίτη, προτού τα υπολείμματα του προσκρούσουν στη Γη με απίστευτη ταχύτητα.

" Είμαι 100% βέβαιος και μπορώ να κάνω επίσημη ανακοίνωση, ότι κάποιες δυνάμεις ενός ανώτερου πολιτισμού μας έσωσαν " δηλώνει ο Λάβμπιν και εμφανίζεται αισιόδοξος ότι σύντομα το μυστήριο του Τουνγκούσκα θα έχει πλήρως αποσαφηνισθεί.

Οι Ρώσοι επιστήμονες, δεν διευκρινίζουν το τι ακριβώς συνέβει, με την τύχη του εξωγήινου διαστημικού αεροσκάφους, είναι όμως πολύ πιθανό αυτό να παρασύρθηκε από το ωστικό κύμα που προκάλεσε η έκρηξη του μετεωρίτη και εν συνεχεία να διαλύθηκε.


thnx to Iapetos :)

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=pUBuYaWoPwU ΔΕΝ χτύπησε μετεωρίτης ούτε την Τουνγκούσκα ούτε τους δεινόσαυρους, αλλά ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ http://www.thunderbolts.info/tpod/2006/arch06/060203tunguska2.htm * http://avert-quakes-volcanic-eruptions.webs.com/ellhnika

Δημοσίευση σχολίου