Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Γαλλικό χωριό η τελευταία ελπίδα σωτηρίας από την... Αποκάλυψη



Ο δήμαρχος ενός ήσυχου χωριού στη νοτιοδυτική Γαλλία ενισχύει τα μέτρα ασφάλειας στην περιοχή του, εξαιτίας της ανησυχίας πολλών συμπολιτών του, ότι το χωριό λίαν συντόμως θα κατακλυστεί από ανθρώπους που πιστεύουν ότι το τέλος του κόσμου πλησιάζει...

Μια αρχαία προφητεία για το τέλος του κόσμου, που βασίζεται στο ημερολόγιο των Μάγια, έχει οδηγήσει, στη φημολογία ότι το χωριό...
 Bugarach, το οποίο βρίσκεται κοντά στα Πυρηναία, θα είναι το μόνο μέρος που θα μείνει... όρθιο μετά την Αποκάλυψη, την οποία ορισμένοι προβλέπουν ότι θα πραγματοποιηθεί(;) τελικά στις 21 Δεκεμβρίου.

Για ανεξήγητους λόγους, οι θιασώτες της θεωρίας εμφανίζονται απόλυτα πεπεισμένοι ότι ένα κοντινό βουνό στο χωριό έχει... μαγικές δυνάμεις, ενώ μέσα του υπάρχουν Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, που θα τους διασώσουν και θα εκκενώσουν την περιοχή με ασφάλεια.

Οι γαλλικές αρχές διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι το σενάριο αυτό είναι γελοίο, ωστόσο δεν υποτιμούν τη σοβαρότητα της κατάστασης, και το ενδεχόμενο χιλιάδες άτομα να προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Jean-Pierre Lord δήλωσε ότι 100 χωροφύλακες θα αποκλείσουν το χωριό από τις 19 έως τις 23 Δεκεμβρίου για να εμποδίσουν την πρόσβαση σε ομάδες φανατικών.

«Το μήνυμά μου είναι πολύ απλό. Λεω στους ανθρώπους να μην έρθουν στο Bugarach για έναν απλό λόγο. Δεν θα υπάρχει τίποτα να δουν εδώ. Γι 'αυτό και επιμένω μην έρχεστε εδώ, ειδικά επειδή η αστυνομία θα είναι εδώ» δήλωσε ο δήμαρχος.
Πάντως, οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού δεν φαίνεται να πολυσκοτίζονται με το σενάριο της επικείμενης Αποκάλυψης και το «μυστικό» της περιοχής τους. «Νομίζω ότι είναι ένα μάτσο ανοησίες. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν UFO στο βουνό Bugarach» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπάλληλος καθαριότητας Jean-Luc Billard.

skai.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου