Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Διαβατά ~ Και τι δεν βρήκανε στα τσαντίρια των γύφτων


400.000 ευρώ σε μετρητά, πλάκες χρυσού, πειραγμένα αυτοκίνητα, κλοπιμαία, ρατσιστικές επιθέσεις, τρομοκρατία, όπλα...

Δείτε βίντεο & φωτό παρακάτω

Εξαρθρώθηκαν, μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες ενέχονται σε πλήθος διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.


Πραγματοποιήθηκε χθες (14-11-2012) ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές των Διαβατών και της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας και με τη συνδρομή ανδρών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, της ΔΙ.ΑΣ. και της Ε.Κ.Α.Μ., κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν συνολικά οκτώ (8) άτομα.

Σχηματίσθηκαν δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των οκτώ (8) συλληφθέντων, αλλά και επιπλέον άλλων δέκα (10) ατόμων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο 29χρονος «εγκέφαλος» της μίας οργάνωσης, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών», «Ληστείας», παράβασης Νόμων «Περί Όπλων» και «Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», «Απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών» και «Αντίστασης».


Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε:

Διαπιστώθηκε ότι η πρώτη εγκληματική ομάδα, που αποτελείται από δώδεκα (12) μέλη, συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2011, με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κυρίως από δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, αφαιρώντας ως επί το πλείστον χρηματοκιβώτια, υπό την καθοδήγηση του 29χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα προέκυψε ότι, από τον Μάιο του 2011 έως τον Ιανουάριο του 2012, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, προέβησαν συνολικά σε δεκαπέντε (15) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, καθώς και σε δύο (2) περιπτώσεις απόπειρας σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα εισήλθαν σε δέκα (10) ιδιωτικές εταιρίες – επιχειρήσεις, ένα (1) Δημόσιο Νοσοκομείο, δύο (2) Δημόσιες Επιχειρήσεις, ένα (1) ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μία (1) Ιερά Μητρόπολη καθώς και σε μία (1) οικία.


Ενδεικτικά από την παράνομη δράση τους ιδιοποιήθηκαν:

δώδεκα (12) χρηματοκιβώτια τα οποία περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 192.300 ευρώ περίπου,

επιπλέον χρηματικό ποσό 230.500 ευρώ περίπου,

μία (1) ράβδο χρυσού και τρεις (3) σβώλοι χρυσού,

τέσσερις (4) ηλεκτρονικούς εγκέφαλους αυτοκινήτων,

δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

μία φυσιγγιοθήκη με δώδεκα (12) κυνηγετικά φυσίγγια

ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά.

Κατά τη διάρρηξη της Ιεράς Μητρόπολης, από το εσωτερικό της οποίας αφαίρεσαν δύο χρηματοκιβώτια, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους ιερωμένους και προκειμένου να διαφύγουν, ένας εξ αυτών απείλησε με πιστόλι τον Μητροπολίτη.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής ομάδας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την κ. Ανακρίτρια του 5ΟΥ Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν πέντε (5) από αυτούς κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.


Η δεύτερη εγκληματική ομάδα, που αποτελείται από έξι (6) μέλη, τρεις (3) εκ των οποίων συνελήφθησαν, προέβαινε κυρίως σε διαρρήξεις οικιών και κλοπών πινακίδων οχημάτων, με πεδίο δράσης που εκτείνεται στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Δράμας, Σερρών, Ημαθίας και Κατερίνης.

Ειδικότερα, τα μέλη της ομάδας πραγματοποίησαν το τελευταίο τετράμηνο (28) περιπτώσεις κλοπών, κατά τις οποίες αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ περίπου και οκτώ (8) κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας διαφόρων οχημάτων.


Στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης και στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο G 3,
Ένα (1) κυνηγετικό όπλο,
Ένα (1) πιστόλι,
Δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
Πλήθος κοσμημάτων και
Τρεις (3) πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων,

Τα παραπάνω κατασχεμένα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, αποτελούν προϊόντα κλοπής, ενώ κατασχέθηκαν και τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ως μέσα προσέγγισης και διαφυγής των κατηγορουμένων.

Τα συλληφθέντα μέλη και των δύο εγκληματικών ομάδων θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των υπόλοιπων μελών.























Γύφτοι περιόδευαν στην Κέρκυρα και έκαναν διαρρήξεις

Πιο ήσυχοι  θα κοιμούνται στο εξής οι  κάτοικοι της Κέρκυρας, μετά την εξάρθρωση της σπείρας γύφτων που εδώ και δυο μήνες έκαναν… περιοδεία στο νησί και «μπούκαραν» σε σπίτια σε διάφορες περιοχές. Μέχρι στιγμής, εξιχνιάστηκαν 16 διαρρήξεις με λεία χρήματα και χρυσαφικά αξίας άνω των 110.000 ευρώ!

Το τέλος  της δράσης της συμμορίας άρχισε  να διαγράφεται όταν συνελήφθη  ένας 22χρονος και στο σπίτι του στην περιοχή Κυνοπιάστες κατασχέθηκαν το αυτοκίνητό του, δύο κινητά, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, 1.000 ευρώ και μία επιταγή ύψους 4.000 ευρώ. Στην προανάκριση ο νεαρός ομολόγησε ότι στη σπείρα συμμετείχαν άλλοι δύο 27χρονοι και ένας 23χρονος, όλοι γύφτοι που δεν έχουν εντοπιστεί και αναζητούνται.

Η σπείρα  είχε διαρρήξει τουλάχιστον 16 κατοικίες, στις περιοχές Βραγκανιώτικα, Αλεπού, Βιρό, Άγιο Ματθαίο, Τρίκλινο, Κάτω Παυλιάνα, Καλαφατιώνες, Κοντόκαλι, Στρογγυλή, Τεμπλόνι, Περίθεια, Κανάλια, Αργυράδες και την πόλη της Κέρκυρας. Σε τρία από αυτά έφυγαν άπρακτοι, είτε γιατί ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός, είτε επειδή έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη ή γιατί δεν βρήκαν κάτι για να κλέψουν. Σε ένα ακόμη προκάλεσαν φθορές ύψους 1.500 ευρώ. Ο 22χρονος θα οδηγηθεί στον ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν η σπείρα έχει διαπράξει και άλλες διαρρήξεις, αλλά και αν συμμετείχαν και άλλοι σε αυτήν.



Ρημάζουν και τη Ρόδο οι γύφτοι

Συνελήφθη χθες (14-11-2012) στην Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας ανήλικος 16χρονος ημεδαπός γύφτος, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές και στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών, χθες το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, προσήγαν τον 16χρονο και κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι έχει διαπράξει τις ακόλουθες κλοπές και απόπειρες κλοπών από οικίες στην πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα:
  • Την 13-11-2012 αφού διέρρηξε παράθυρο οικίας στην συνέχεια αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο
  • Την 11-11-2012 διέρρηξε δυο οικίες, χωρίς να αφαιρέσει αντικείμενα ή χρήματα. Στην μια περίπτωση έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή
  • Την 10-11-2012 απογευματινές ώρες διέρρηξε οικία ημεδαπής χωρίς να γίνει αντιληπτός
  • Την 03-11-2012 αφού μπήκε σε οικία ημεδαπού από μπαλκονόπορτα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό ων 480 ευρώ
  • Πριν από περίπου έναν μήνα διέρρηξε παράθυρο οικίας, αλλά έγινε αντιληπτός από τον παθόντα και τράπηκε σε φυγή.
  • Επίσης πριν από ένα περίπου μήνα μπήκε σε ημιυπόγεια οικία από ανασφάλιστη είσοδο και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ
  • Πριν από περίπου δυο μήνες μπήκε σε ισόγεια οικία από ανασφάλιστη είσοδο και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ
Τονίζεται ότι ο 16χρονος ανήλικος Ρομά το τελευταίο δίμηνο έχει κατηγορηθεί συνολικά για 47 κλοπές και διαρρήξεις οικιών στην πόλη της Ρόδου (σχετικά τα από 02-11-2012, 27-10-2012, 20-10-2012 και 28-08-2012 Δελτία Τύπου μας).
Ο συλληφθείς, με την δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.


Ρατσιστική επίθεση με σκεπάρνι & τραυματισμός στο κεφάλι 57χρονου από αγέλη γύφτων στο Άργος

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη επτά αγνώστων γύφτων, οι οποίοι το μεσημέρι της Τετάρτης, στο 3ο χλμ του δρόμου Αργους - Νέας Κίου και συγκεκριμένα στην είσοδο της κλειστής κεντρικής αγοράς 'Αργους, αφού προκλήθηκε φραστικό επεισόδιο με 57χρονo, του επιτέθηκαν με σκεπάρνι και τον τραυμάτισαν στο κεφάλι.

Ο 57χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείου 'Αργους, όπου νοσηλεύτηκε και πήρε εξιτήριο σήμερα το πρωί.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα 'Αργους.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου