Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ο δημοκράτης Ερντογάν που έγινε τώρα γκρίζος λύκος


Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στο φαινόμενο Ερντογάν και στις ελπίδες που στήριξαν σ’ αυτόν όλοι οι κατατρεγμένοι λαοί και θρησκευτικές ομάδες της Τουρκίας και μαζί μ’ αυτούς οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και η Ελλάδα.

Έχουμε επίσης παραδεχτεί ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις τις έκανε στην Τουρκία, μόνο που αυτές περιορίστηκαν και σταμάτησαν σε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που εξουδετέρωσαν σε μεγάλο βαθμό το κεμαλικό βαθύ κράτος, που αποτελούσε ζωτική απειλή για τον ίδιο και για το κόμμα του.

Από τη στιγμή που εξουδετέρωσε τις απειλές, ο Ερντογάν επιστρέφει μέρα με τη μέρα στον παλιό καλό του εαυτό, που σφυρηλατήθηκε στα κουράν κουρσού (σχολεία εκμάθησης Κορανίου) και στις...
 αυλές των ισλαμικών σεχτών, που είναι ό,τι πιο εθνικιστικό και σκοταδιστικό έχει να επιδείξει η γειτονική χώρα.

Όσοι έχουν ζήσει από κοντά και έχουν αναλύσει την ισλαμική κοινωνία στην Τουρκία, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις βαθύτατες επιδράσεις που έχει στον χαρακτήρα ενός παιδιού το περιβάλλον των κουράν κουρσού και των ισλαμικών σεχτών, όπου από την ηλικία των έξι-επτά ετών υποχρεώνεσαι να φοράς το ισλαμικό κάλυμμα κεφαλής και κουνώντας μπρος πίσω το κεφάλι να διαβάζεις μερόνυχτα και επί χρόνια το Κοράνι στα αραβικά, μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνεις, προσπαθώντας να φτάσεις στη θέωση μέσω της μαγείας της αραβικής γλώσσας!

Όπως είχε την ευκαιρία να μελετήσει και να διαπιστώσει ο γράφων, τα παιδιά που περνούν αυτήν τη δοκιμασία, στην κυριολεξία χάνουν την παιδική τους ηλικία και ελάχιστα είναι εκείνα που μπορούν να εισέλθουν ομαλά στην εφηβεία και την ενηλικίωση, για να έχουν έναν φυσιολογικό βίο. Οι περισσότεροι συγκροτούν έναν ιδιαίτερα σκληρό χαρακτήρα απέναντι σε οτιδήποτε μη ισλαμικό και τουρκικό, ενώ ταυτόχρονα πλάθουν έναν δικό τους κόσμο, όπου το Ισλάμ και ο τουρκισμός είναι οι υπέρτατες αξίες. Ολα τα παραπάνω δε τα υποστηρίζουν με ιδιαίτερο φανατισμό, εξ ου και οι πράξεις βάρβαρης βίας εναντίον απίστων, που πολύ καλά γνωρίζουμε εμείς οι Ελληνες του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινούπολης, της Ιμβρου, της Τενέδου και της Κύπρου εσχάτως. Ευχόμαστε να μην τη γνωρίσουν οι Ελληνες της ελληνικής Θράκης και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου τα επόμενα χρόνια, που η πατρίδα μας θα εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από την οικονομική κρίση, τη στιγμή που η επιθετικότητα και ο επεκτατισμός των Τούρκων συνεχίζεται ακάθεκτος με εντολές του ίδιου του Ερντογάν και προς τον τουρκικό στρατό, παρά τη νεοοθωμανική προβιά.

Τέτοια παιδικά χρόνια είχαν ο Ερντογάν, ο Νταβούτογλου και άλλοι αστέρες της τουρκικής πολιτικής σκηνής, που εργάζονται απολύτως συντονισμένα και πολύ πιο επιθετικά από τους κεμαλιστές στρατηγούς για την τουρκοποίηση της Θράκης και εσχάτως της Ρόδου και της Κω. Για να γίνει δε αντιληπτός ο τρόπος της σκέψης τους, όπως αυτός διαμορφώθηκε στο ισλαμικό σκοτάδι, τα δικαιώματα που υποστηρίζουν με φανατισμό για τους μουσουλμάνους της Θράκης, όχι μόνο τα αρνούνται για τους Κούρδους της Τουρκίας, αλλά σκέφτονται να επαναφέρουν ακόμα και τη θανατική ποινή, για να τιμωρήσουν εκείνους που τα διεκδικούν, όπως ομολόγησε προσφάτως ο εκδυθείς την προβιά του δημοκράτη Ερντογάν.

Είναι δε τόση η σκληρότητα του ερντογανικού κράτους εναντίον των Κούρδων, που τη στιγμή που τα ενεργούμενά του στη Θράκη αλωνίζουν, έχει φυλακίσει περισσότερους από 10.000 Κούρδους πολιτικούς, 700 από τους οποίους κάνουν απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Είναι τόση η σκληρότητα του ίδιου του Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε στα ΜΜΕ ότι το θέμα δεν τον ενδιαφέρει και ότι οι απεργοί μάλλον αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν... δίαιτα.

Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν έχει βγάλει την προβιά τού δημοκράτη και έχει μετατραπεί πλέον σε έναν σκληρό γκρίζο λύκο, κάτι που θα πρέπει να επεξεργαστεί και να απασχολήσει πολύ σοβαρά την Ελλάδα και όχι μόνο.


Του Σάββα Καλεντερίδη / Δημοκρατία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου