Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Πλάκα μας κάνουν;


Ενώ αφήνονται χιλιάδες αποβράσματα ελεύθεροι και κάθε λογής επικίνδυνοι ακροαριστεροί τρομοκράτες, δολοφόνοι, βιαστές,  ρατσιστές λαθρομετανάστες, δεν δίνουνε σε 90χρονο άδεια να πάει στην κηδεία του Ήρωα γιου του!

Δεν θα παραστεί στην κηδεία του γιου του Βασίλη, ένας από τους πρωταίτιος του Απριλιανού πραξικοπήματος του 1967, Νικόλαος Ντερτιλής, που παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού εδώ και 38 χρόνια:
  Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρνηση του να υπογράψει σχετικό αίτημα προς τις αρμόδιες Αρχές, όπως προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για κρατούμενους που ζητούν να παρευρεθούν στην κηδεία συγγενικών τους προσώπων πρώτου βαθμού, θα έχει ως αποτέλεσμα να μην παραβρεθεί για το «ύστατο χαίρε» στο μοναχοπαίδι του, που «έφυγε» σε ηλικία 62 ετών από εγκεφαλικό ανεύρυσμα.



Ο Έλληνας … «007»

Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους καλύτερους αξιωματικούς του Ελληνικού Ναυτικού, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές στο παρελθόν για ριψοκίνδυνες ειδικές αποστολές εκτός συνόρων. Στη Γιουγκοσλαβία, στη Γεωργία, στην Αφρική και την Αλβανία. Εκεί οφείλεται και ο χαρακτηρισμός του ως «Έλληνας 007».

Το 1993, οργάνωσε και συντόνισε την επιχείρηση «Χρυσόμαλλο Δέρας», για τη διάσωση Ελλήνων ομογενών που απειλούνταν από τις πολεμικές συγκρούσεις στο ηφαίστειο του Καυκάσου. Το Ναγκόρνο Καραμπάχ, τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία. Ήταν η μεγαλύτερη ανθρωπιστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ποτέ από την Ελλάδα και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού οι ομογενείς επαναπατρίστηκαν χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Στο ναυτικό παρέμεινε ως τα τέλη της δεκαετίας του 1990, οπότε και παραιτήθηκε από τη θέση του, για να αναλάβει ενικός αντιπρόσωπος των επιχειρήσεων Στασινόπουλου στο Βελιγράδι μέσω της εταιρείας Metal Globe και το 2010 έγινε μέλος του Δ.Σ. των ελληνικών επιχειρήσεων στη Γιουγκοσλαβία. Τα τελευταία χρόνια, δραστηριοποιούντα επαγγελματικά στο Λυντς της Αυστρίας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.


Δεν υπογράφει αίτηση αποφυλάκισης

Ο 90χρονος «σκληρός» του δικτατορικού καθεστώτος, παραμένει έγκλειστος στην ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, αφού αρνείται πεισματικά να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης

Τον περασμένο Απρίλιο, ο πρώην στρατηγός είχε παραδώσει ιδιόχειρη επιστολή στο ΘΕΜΑ, στην οποία ανέφερε πως θα βγει από τη φυλακή εφόσον : «Αίτηση συγνώμη από εμέ επισήμως η ελληνική πολιτεία δια το διαπραχθέν έγκλημα κατ΄ εμού, όπερ απετέλεσε την μεγαλυτέραν ηθικήν, νομικήν και πολιτικήν ατιμίαν όλων των εποχών» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, καταλήγοντας : «Εν περιπτώσει μη παροχής ταύτης. Θα αποθάνω εντός των φυλακών εκπληρών αποστολήν ου μόνον ως Στρατιώτης, αλλά και ως Επαναστάτης εν τη πράξει».

Protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου