Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ζήτω η Δημοκρατία!


Μιλάνε στο όνομα της δημοκρατίας, αλλά κρύβουν μέσα τους τον Στάλιν.

Ετοιμάζουν ένα πογκρόμ ανελευθερίας, αν και εφόσον έρθουν στην εξουσία. Δείγματα γραφής μας δίνουν τα στελέχη τους καθημερινά. Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Τρίμης δήλωσε:
 «Ήδη, στο μεικτό συμβούλιο και στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει εκφραστεί η πεποίθηση ότι, στην περίπτωση που πάμε σε μια κινητοποίηση, μπορούμε να εξαιρέσουμε Μέσα στα οποία έχουμε εμπιστοσύνη και τα οποία ανταποκρίνονται και στις οικονομικές και στις δημοσιογραφικές παραδόσεις και ανάγκες. Προσπαθούμε να δείξουμε ότι ευνοούμε τον Τύπο που δίνει όχι μόνο θέσεις εργασίας αλλά και ελπίδα στην κοινωνία με ειλικρινή τρόπο».


Τρομερή δήλωση! Θα πρέπει να διδάσκεται σε όλες τις σχολές δημοσιογραφίας. Θα μας ρωτήσετε τι κακό μπορεί να κρύβεται πίσω από μία τόσο αθώα δήλωση. Μέσα Ενημέρωσης που εξυπηρετούν τις δημοσιογραφικές παραδόσεις και ανάγκες δεν θα απεργούν. Μέσα στα οποία ο κ. Τρίμης και οι σύντροφοί του έχουν εμπιστοσύνη δεν θα απεργούν. Τι δεν καταλάβατε;

Μάλλον στους υπόλοιπους επιφυλάσσεται η τύχη του κ. Μανδραβέλη. Του δημοσιογράφου της Καθημερινής που τιμωρήθηκε επειδή άσκησε κριτική στην απεργία των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ. Οι δημοσιογράφοι μπορούν να κάνουν κριτική σε οποιονδήποτε. Όχι όμως στην συντεχνία. Η συντεχνία είναι κάτι σαν την ιερή αγελάδα των Ινδών. Με αυτά και με εκείνα οδήγησαν τον Τύπο στην πιο βαθιά του κρίση.

Δεν προστατεύουν το δικαίωμα της Ελευθεροτυπίας. Προστατεύουν μόνο τα δικαιώματα μιας ομάδας ανθρώπων να λένε αυτοί και μόνο την άποψή τους. Είναι θλιβερό να καταντάει έτσι ένα σωματείο που θέλει να είναι κάτι περισσότερο από μία απλή συνδικαλιστική έκφραση. Δεν είχαν ονειρευτεί έτσι οι ιδρυτές του τον προμαχώνα της Ελευθερίας του Τύπου. Αλίμονο αν η ελευθερία στην έκφραση θα χρειαζότανε το πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης μιας ομάδας συνδικαλιστών. Κύριοι, ξυπνήστε πριν να είναι πολύ αργά.

Θανάσης Μαυρίδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου