Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω




-Οι χριστιανοί ορθόδοξοι Γκαγκαούζοι στην αγκαλιά της Τουρκίας,
-η Δωδώνη... αλβανικό Μαντείο,
-ο προοδευτισμός στα σχολεία,
-η μεγάλη προίκα του Κώστα Αρβανίτη,
-η φωλιά του φιδιού,
-η ομοιομορφία στους λόφους των σκουπιδιών σε ΑΠΘ,
-η ανάπτυξη μέσω μπουρδέλων και
-οι επιλεκτικές ευαισθησίες στις καταστροφές μνημείων.



***Στέλνουμε και τους Γκαγκαούζους στην αγκαλιά της Τουρκίας. Οι Γκαγκαούζοι ζουν κυρίως στη Μολβαδία, ενώ λίγες χιλιάδες βρίσκονται στην Ελλάδα. Μιλούν τουρκικά, γράφουν με κυριλλικό αλφάβητο, αλλά είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Κυνηγημένοι από τους Τούρκους, στην περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας, κατέφυγαν στη Μολδαβία.

Κι ενώ οι σχέσεις με τον ελληνισμό είναι στενές, η ελληνική πολιτεία τους στέλνει κι αυτούς στους Τούρκους. Κατά τη διμερή συνάντηση, του Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Μολδαβίας συζητήθηκε η κατάσταση των… Τούρκων που ζουν στην αυτόνομη περιοχή της Γκαγκαουζίας, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων TRT. Να κι άλλοι «Τούρκοι». Ίσως, επειδή οι Έλληνες είμαστε πολλοί, στέλνουμε και μερικούς στον γείτονα.


***Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα της Βέροιας “Λαός”, ο διευθυντής του Γυμνασίου στα Τρίκαλα Ημαθίας αποκαθήλωσε όλες τις θρησκευτικές εικόνες από τις αίθουσες διδασκαλίας επειδή, όπως υποστηρίζει, στο σχολείο φοιτούν και μαθητές άλλων θρησκευμάτων!

Ακριβώς δηλαδή όπως γίνεται στην Τουρκία, την Σαουδική Αραβία και άλλες μουσουλμανικές χώρες. Σεβόμενες τους χριστιανούς μαθητές δεν έχουν στις αίθουσες σύμβολα του Ισλάμ. Έτσι δεν είναι κύριε διευθυντά;

Αυτό είναι και μια απάντηση προς όσους υποστηρίζουν ότι δεν ευθύνονται για το χάλι μας, επειδή δεν βρέθηκαν σε κυβερνητικά έδρανα. Ποιος κυβερνάει σήμερα; Το υπουργείο με τους θεσμούς ή ο διευθυντής του Γυμνασίου;


***Πολύ προοδευτική η έμπνευση σε νηπιαγωγείο των Κυκλάδων για την 28η Οκτωβρίου. Μαζί με τις ελληνικές σημαίες βρίσκονταν σε περίοπτη θέση αναρτημένες οι σημαίες της Ιταλίας και της Αλβανίας! Των δύο δηλαδή χωρών που επιτέθηκαν κατά της πατρίδας μας.

Ο προοδευτικός εμπνευστής θα σκέφθηκε ότι έτσι θα προβληθεί η μετέπειτα ειρήνη και η λήθη για τα δεινά. Φανταζόμαστε επομένως ότι την 25η Μαρτίου θα στολίσουν την αίθουσα με τουρκικές σημαίες και στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο θα βάλουν το έμβλημα της 21ης Απριλίου.


***Όσοι υποστήριζαν ότι το Κοράνι φέρνει τον θάνατο, έχουν τώρα ένα επιχείρημα υπέρ τους. Σοκαρισμένο άκουγε το δικαστήριο στη Σουηδία, τις λεπτομέρειες του τραγικού θανάτου ενός μωρού 5 μηνών. Η 28χρονη μητέρα ομολόγησε ότι σκότωσε το παιδί της χτυπώντας το με το Κοράνι, καθώς πίστευε ότι το είχε κυριεύσει ο διάβολος!


***«Εύχομαι στον Αρβανίτη καλή σταδιοδρομία στον ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό εύχεται ο Διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος στον δημοσιογράφο Κ. Αρβανίτη, ο οποίος κατάφερε να πείσει ότι διώκεται για πολιτικούς λόγους. Μεγάλη προίκα για πολιτική σταδιοδρομία, αν υπάρξει.

Εντυπωσιακό πάντως το γεγονός της κινητοποίησης του «προοδευτικού» κόσμου υπέρ δημοσιογράφου που πρόβαλε ψευδή είδηση, εκθέτοντας πολίτη και δημιουργώντας ταυτόχρονα και πολιτικό θέμα υπέρ της ιδεολογίας του. Αν ένας αστός δημοσιογράφος το έπραττε σε βάρος «προοδευτικού» πολιτικού, θα είχε την ίδια προστασία;


***Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ανώτερα στελέχη του ΥΠΕΞ δεν αποκλείουν την πιθανότητα, εφόσον το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή συνεχίσει να τρομοκρατεί και να απειλεί όσους δεν υπηρετούν τα ανθελληνικά σχέδια του, να υπάρξουν ακόμα και απελάσεις διπλωματών και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο.

Δηλαδή ΘΑ υπάρξει αντίδραση από ελληνικής πλευράς και δεν πρόκειται να ασχοληθεί κάποιος τώρα με τα έργα του Προξένου. Ας θυμηθούμε, ότι πριν από πολλά χρόνια ο τότε ΥΠΕΞ Θ. Πάγκαλος είχε χαρακτηρίσει το Προξενείο Κομοτηνής «φωλιά φιδιού». Λένε δυο κουβέντες οι ΥΠΕΞ μας, και μετά γυρίζουν στο άλλο πλευρό να συνεχίσουν τον ύπνο τους.


***Στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Ρόδο άγνωστος έριξε άσπρη μπογιά και σχημάτισε τον αγκυλωτό σταυρό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου καταδίκασε τη βεβήλωση του μνημείου. Ορθώς έπραξε. Αλλά… (πάντα υπάρχει ένα αλλά)

Γιατί κύριε Κεδίκογλου επιλέξατε να επιδείξετε την ευαισθησία σας μόνον σ’ αυτό το γεγονός; Δεν πληροφορηθήκατε ότι βεβηλώθηκε το μνημείο των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη και μετά από λίγο και το μνημείο της γυναίκας της Πίνδου; Προφανώς, οι Πόντιοι, οι Ηπειρώτες και οι Δυτικομακεδόνες, θα έχουν ασθενή πολιτική επιρροή στα ελληνικά δρώμενα, οπότε δεν χρειάζεται να τους λαμβάνουμε υπόψη. Έτσι είναι, κύριε Κεδίκογλου; Υπάρχουν περιθωριακά μνημεία με τα οποία δεν καταδέχεστε να ασχοληθείτε;


***Να σταματήσουν την γκρίνια οι φοιτητές για την εικόνα που παρουσιάζει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Για όλα υπάρχει εξήγηση. Κατ’ αρχήν ενοχλούνται γιατί κυκλοφορούν ποντίκια. Φυσικό είναι, αφού ελλείψει χρημάτων χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια για πειράματα, αντί για «λευκά χοιρίδια», ποντίκια των υπονόμων. Ε, κανα-δυο ξέφυγαν, σιγά το θέμα.

Όσο για τα σκουπίδια που είναι βουνό, προφανώς οι πρυτανικές αρχές δεν θέλουν να χαλάσουν την ομοιομορφία της πόλης. Τι θέλετε δηλαδή, να χαλάσει το σκηνικό που έστησε ο Μπουτάρης για τη Θεσσαλονίκη; Παντού λόφοι σκουπιδιών και το Πανεπιστήμιο καθαρό;

Εκεί που είναι εντελώς άδικοι οι διαμαρτυρόμενοι, είναι στο θέμα των τουαλετών. Είναι απροσπέλαστες λένε, λόγω της βρομιάς που έχουν μαζέψει. Και γιατί δεν χρησιμοποιούν την τουαλέτα της πρυτανείας; Τόσες χιλιάδες ευρώ διατέθηκαν γι’ αυτήν. Ο πρύτανης είναι προοδευτικός άνθρωπος, δεν θα έχει αντίρρηση.

Είναι φανερό επομένως, ότι είναι υπερβολικοί οι φοιτητές μας.


***Τελικά ο Μπουτάρης μένει μόνο με τις πρωτότυπες ιδέες -ευτυχώς για την πόλη που δεν πραγματοποιούνται- αλλά υπάρχουν δήμαρχοι αλλού που τις εφαρμόζουν. Αυστριακός δήμος ήρθε σε συμφωνία με τον επιχειρηματία Peter Laskaris (το όνομα παραπέμπει σε Έλληνα, αλλά ας το παραβλέψουμε) που σκοπεύει να επενδύσει σχεδόν $20 εκατ. ευρώ σε κατασκευή του μεγαλύτερου πορνείου στην Ευρώπη.

Εκατόν πενήντα εργαζόμενες κυρίες στην επιχείρηση, με την επωνυμία FunMotel, θα δέχονται μέχρι 1.000 επισκέπτες την ημέρα. Βάλε και τα διάφορα συνοδευτικά καταστήματα που προβλέπονται, να, τα τρελά λεφτά. Αν συνεννοηθούν Μπουτάρης και Χατζηδάκης, μπορεί να ενταχθεί μια τέτοια επιχείρηση στο Πρόγραμμα ανάπτυξης της χώρας. Γιατί, άλλου είδους ανάπτυξη θα κάνουμε μαύρα μάτια για να δούμε.


***Αλλά και στο θέμα των σκουπιδιών υπάρχει λύση. Η Σουηδία, εισάγει από τη Νορβηγία σκουπίδια, και εξετάζει το ενδεχόμενο να εισάγει και από την Ιταλία, την Βουλγαρία και τη Ρουμανία, χώρες που εξαρτώνται από χωματερές. Εμάς προφανώς δεν μας προτίμησαν, αφού είδαν ότι τα σκουπίδια μας δεν τα ρίχνουμε στις χωματερές. Προτιμούμε να στοιβάζονται στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.


***Η ζήλια είναι κολλητική. Σκέφθηκαν οι Αλβανοί ότι αφού ό,τι ζητούν οι Τούρκοι και οι Σκοπιανοί, το παίρνουν, γιατί να μη ζητήσουμε κι εμείς; Έτσι, μετά τη Θεσπρωτία που επιβουλεύονται -ως πρόγευμα, επειδή ως γεύμα επεκτείνονται τα όρια- εμφάνισαν περισπούδαστο ιστορικό να υποστηρίζει ότι «η Δωδώνη είναι αλβανικό Μαντείο».

Προϋπήρξε βέβαια και άλλη περισπούδαστη μελέτη, ότι ο Αλέξανδρος δεν είναι παππούς αποκλειστικά του Γκρούεφσκι. Αλλά είναι και των Αλβανών, επειδή η μητέρα του είναι Ηπειρώτισσα, άρα Αλβανίδα. Δεν γλυτώνουμε απ’ αυτούς παιδιά…



Καλλισθένης ~ voria.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου