Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη ~ Βιβλία με... μισό ευρώ στην Helexpo - Πρώτο παζάρι βιβλιου



Η είσοδος είναι ελεύθερη - Θα διαρκέσει έως την Τρίτη 13 Νοεμβρίου

Εντυπωσιακό παρών έδωσαν οι Θεσσαλονικείς στο πρώτο Παζάρι Βιβλίου που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, στη ΗΕLEXPO (πύλη Χ.Α.Ν.Θ.) από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου και το Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.



Χιλιάδες φίλοι του βιβλίου όλων των ηλικιών επισκέφτηκαν, το τριήμερο που μας πέρασε, το ενιαίο για τους 150 εκδοτικούς οίκους περίπτερο της διοργάνωσης και έκαναν τις αγορές τους σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Στο παζάρι του Βιβλίου, το οποίο συνεχίζεται έως τις 13 Νοεμβρίου, υπάρχουν 500.000 βιβλία με εκπτώσεις που ξεκινούν από 70%. Οι τιμές των βιβλίων αρχίζουν από 0,50 λεπτά. Το 70% των διαθέσιμων βιβλίων έχει τιμή πώλησης κάτω από 3 ευρώ ενώ το 90% κάτω από 5 ευρώ.

Υπάρχουν βιβλία όλων των κατηγοριών και όλων των εκδοτών, τα οποία, βέβαια, δεν αποτελούν νέες εκδόσεις. Προέρχονται από τις αποθήκες των εκδοτών και είναι βιβλία που εκδόθηκαν πριν από πέντε χρόνια ή ακόμη παλιότερα -αρκετά από τα οποία δεν μπορεί να τα βρει κανείς στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. «Μόνο το 10% των βιβλίων κοστίζουν πάνω από πέντε ευρώ, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία έχουν τιμή γύρω στα τρία ευρώ», εξηγεί ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ στον «Α» Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης. Ετσι εξηγείται και η ύπαρξη καλαθιών σούπερ μάρκετ στην είσοδο του περιπτέρου, καθώς δε λείπουν και οι περιπτώσεις όσων τα γεμίζουν σιγά σιγά, κάνοντας τη βόλτα τους από τους πάγκους και περιμένουν τη σειρά τους στην ουρά στα ταμεία.

«Τα Σαββατοκύριακα το περίπτερο γεμίζει με γονείς και οικογένειες, καθώς έχουμε μεγάλη ποικιλία παιδικών εκδόσεων. Τα απογεύματα των καθημερινών έχουμε πάρα πολλούς φοιτητές. Ο κόσμος αγκάλιασε την πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή, σαν να την περίμενε. Παράλληλα, και οι εκδοτικοί οίκοι στηρίζουν τη διοργάνωση, καθώς έχουν την ευκαιρία να διαθέσουν αντίτυπα παλαιότερων εκδόσεών τους. Πιστεύουμε, όμως, ότι η πρωτοβουλία βοηθά τη διακίνηση του βιβλίου γενικότερα, καθώς αυτό που έχει σημασία είναι να μη σταματήσει ο κόσμος να διαβάζει», προσθέτει ο Γιώργος Νίκος, εκπρόσωπος του ΣΕΒ.


Το παζάρι του βιβλίου θα διαρκέσει έως την Τρίτη 13 Νοεμβρίου και λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00 και πραγματοποιείται στη πύλη της ΧΑΝΘ, στην Helexpo.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


agelioforos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου