Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Mr Tsipras we have a problem...



Κατά του νόμου Ραγκούση 16 κοινότητες νόμιμων μεταναστών.

Έναν απρόσμενο σύμμαχο βρήκε η κυβέρνηση στην απόφασή της, να προχωρήσει στην τροποποίηση του νόμου Ραγκούση για την απόκτηση ελληνικής Ιθαγένειας από τους μετανάστες, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που τον έκρινε αντισυνταγματικό.


Με ανακοίνωσή τους, 16 κοινότητες νόμιμων μεταναστών, μέλη της «Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος», τάσσονται υπέρ της πρωτοβουλίας Σαμαρά, υποστηρίζοντας πως: «συμφωνούμε στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός σταθερού πλαισίου για την αποτελεσματική ενσωμάτωση στις αξίες της Ελλάδος των νομίμων μεταναστών και για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης».


Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της «Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος» έχει ως εξής:

Η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χαράλαμπου Αθανασίου να αναθεωρήσει τον Ν. 3838/10, ο οποίος παρουσίαζε πολλές προβληματικές διατάξεις.

Ως Ένωση Μεταναστών Ελλάδος χαιρετίζουμε τις προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός νέου, εξορθολογισμένου πλαισίου απόδοσης της ιθαγένειας εναρμονισμένη με το κεκτημένο της ευρωπαϊκής κοινότητας.

Θεωρούμε, εμείς οι κοινότητες των νομίμων μεταναστών που ζούμε και εργαζόμαστε στην Ελλάδα ότι υπάρχει ανάγκη για συνολική ρύθμιση μιας μεταναστευτικής πολικής που θα βάλει ένα τέλος στην ταλαιπωρία μας όσων αφορά τις υπηρεσίες του κράτους , και παράλληλα θα βοηθήσει στην ομαλή ένταξη των παιδιών μας στην ελληνική κοινωνία, Προς όφελος πάντα της Ελλάδας του μέλλοντος.

Πιστεύουμε ότι η συμφωνία περισσότερων κόμματων της βουλής , θα δώσει αρωγή στην σταθερή πορεία της χώρας , σε ότι έχει σχέση με την μετανάστευση.

Τέλος, pιστεύουμε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα εναρμονιστεί με την υπό έκδοση απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και συμφωνούμε στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός σταθερού πλαισίου για την αποτελεσματική ενσωμάτωση στις αξίες της Ελλάδος των νομίμων μεταναστών και για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης».



Την ανακοίνωση υπογράφουν μετανάστες από:

Ένωση Κούρδων Μεταναστών Ελλάδας,
Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ελλάδα-Πακιστάν,
Σύλλογο Εργαζόμενων Μαροκινών στην Ελλάδα ,
Κλαμπ Ελλήνων Μολδαβών,
Ιορδανική Κοινότητα Ελλάδος,
Αφγανική Κοινότητα Ελλάδας,
Κλαμπ Ελλήνων Μαροκινών,
Ρομανική Κοινότητα Ελλάδος « Ο Άγιος Στέφανος ο μέγας»,
Σύλλογο Ελεύθερων Συρίων,
Ινδική Κοινότητα Ελλάδος,
Ένωση Πολωνών Στην Ελλάδα,
Ένωση Πακιστανών δημοσιογράφων,
Ένωση επιχειρηματιών Πακιστανών Ελλάδος,
Κοινότητα του Μπανγκλανές στην Ελλάδα,
Αιγυπτιακή κοινότητα «Ελραμπτα»,
Εργατικό Σύλλογο Αλβανών.

Π.Θ.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εννοείται ότι όταν έρθει εθνική κυβέρνηση, όλες αυτές οι "νόμιμες" ενώσεις και τα κλαμπ θα επιστρέψουν στις χώρες τους. Ένωση Πακιστανών δημοσιογράφων;! WTF?

Δημοσίευση σχολίου