Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Λάθρο-news today


Ινδοί κλέβανε κατσίκια με... παπάκι
Πιάσανε τους 4 παρανοϊκούς ρατσιστές στην Καστοριά
«Στοπ» σε 24 κιλά(!) ηρωίνης στο λιμάνι Ηγουμενίτσας
Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε εμπορική επιχείρηση στην Κέρκυρα
Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις διαμερισμάτων στην Θεσσαλονίκη
Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών στην περιοχή των Σερρών
Πιάσανε λαθρομετανάστη δουλέμπορο στο Κιλκίς
Αλβανός με 87 κιλά χασίς στην Κρυσταλλοπηγή
Σύλληψη δεκάδων γύφτων στο Ζεφύρι (Βίντεο)
Ακόμη ένας γύφτος ρημάζει υποδομές στη Λάρισα
Τα ίδια με τους γύφτους και στην Κόρινθο
Ιρακινός δουλέμπορος στο Διδυμότειχο
Ρωσοτσετσένοι με ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη
Πιάσανε τον Ρωσοτσετσένο που ρήμαζε σπίτια στην Κοζάνη
Συλλήψεις δουλεμπόρων σε Άρτα και Ηγουμενίτσα
Αλβανός με "πλούσιο" βιογραφικό επιχείρησε να μπουκάρει στην Ελλάδα
Αλβανοί ρήμαζαν σπίτια και στην Αργολίδα
Αλβανοί (φυσικά) άνοιγαν σπίτι και στην Κέρκυρα
Ρουμάνοι χτύπησαν & παραλίγο να δολοφονήσουνε φαρμακοποιό στη Λάρισα
Πακιστανός έκλεψε άλογο για να το κάνει... μπριζόλες
Αλβανάκια κλέβουνε τα σχολεία στην Κατερίνη
Ρουμάνοι με αδυναμία στα σπίτια Ελλήνων
Μαφιόζικη οργάνωση διακινούσε όπλα και ναρκωτικά




Ινδοί κλέβανε κατσίκια με... παπάκι

Έτριβαν τα μάτια τους οι αστυνομικοί της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, όταν είδαν να κινείται στην εθνική οδό Αθηνών – Πατρών ένα «παπάκι» με επιβάτες δύο αλλοδαπούς και… τρία αιγοπρόβατα! Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τους υπόπτους για έλεγχο.

Οι επιβάτες του μοτοποδηλάτου που ακινητοποιήθηκε στο 121 χιλιόμετρο της εθνικής κοντά στο Ξυλόκαστρο, ήταν δύο νεαροί Ινδοί ηλικίας 27 και 23 χρόνων οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν πώς βρέθηκαν στην κατοχή τους τα τρία ζώα, αλλά ούτε και για ποιο λόγο τα μετέφεραν… τσουβαλιασμένα πάνω στο μικρό δίκυκλο!

Γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι είχαν κλέψει λίγο νωρίτερα τα τρία αιγοπρόβατα από τη στάνη ενός 45χρονου στο Δερβένι Κορινθίας επειδή… πεινούσαν και δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα! Τα ζώα επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους και οι αλλοδαποί ζωοκλέφτες οδηγήθηκαν στα κρατητήρια και κατόπιν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.


Πιάσανε τους 4 παρανοϊκούς ρατσιστές στην Καστοριά

Συνελήφθησαν σήμερα (29-11-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Καστοριά , από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Καστοριάς , τέσσερις αλλοδαποί (18, 19, 25 και 18 χρονών), υπήκοοι Αλβανίας, για ρατσιστική επιθεση, βασανισμό και ληστεία ηλικωμένου Έλληνα.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις αλλοδαποί φέρεται ότι από κοινού χθες (28-11-2012) το μεσημέρι, με την χρήση σωματικής βίας αλλά και με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησαν και έδεσαν 62χρονο ημεδαπό στα Πολλά Νερά - Ημαθίας, ενώ στην συνέχεια του αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του γιου του.

Σήμερα (29-11-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκε το κλεμμένο όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις συλληφθέντες, σε περιοχή της Καστοριάς και παρά τα διαδοχικά γενόμενα σήματα από τους αστυνομικούς για διενέργεια ελέγχου, ο οδηγός αυτού δεν σταμάτησε αλλά ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει, ενώ αποπειράθηκε να εμβολίσει δίχως επιτυχία τα αστυνομικά οχήματα. Στη συνέχεια οι επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή πεζή. Αφού αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν μετά από συντονισμένες ενέργειες και με χρήση κάμερας θερμικής απεικόνισης, καταδιώχτηκαν και συνελήφθησαν. Κατά τη διάρκεια των συλλήψεων οι φερόμενοι ως δράστες αντιστάθηκαν σθεναρά κατά των επιχειρούντων αστυνομικών.

Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ στην κατοχή τους επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί όπλων.

Ερευνάται η συμμετοχή των συλληφθέντων σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.



«Στοπ» σε 24 κιλά(!) ηρωίνης στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες σκληρών ναρκωτικών κατέσχεσαν οι λιμενικοί της Ηγουμενίτσας, εντοπίζοντας σχεδόν 24 κιλά ηρωίνης, μέσα σε τροχόσπιτο!

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το βράδυ της Δευτέρας στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, συνελήφθη ένας 59χρονος αλλοδαπός οδηγός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου (έφερε πινακίδες Γερμανίας). Ο 59χρονος συνελήφθη διότι μετέφερε, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πίσω μέρος της οροφής του οχήματος, 45 πακέτα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους 23 κιλών και 820 γραμμαρίων!
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες και το όχημα.


 
Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε εμπορική επιχείρηση στην Κέρκυρα

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά η ένοπλη ληστεία σε εμπορική επιχείρηση στην Κέρκυρα. (Σχετικό το από 06.08.2011 Δελτίο Τύπου).

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά συνελήφθη την Παρασκευή (23.11.2012) το μεσημέρι στην περιοχή του Πολυγώνου Αττικής 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του στις 9.8.2012 στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και στις 10.09.2012 στην περιοχή του Περάματος πραγματοποίησαν δύο διαφορετικές ένοπλες ληστείες. (Σχετικό το από 24.11.2012 Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής)

Από την συνδυαστική αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά ταυτοποιηθηκαν τα στοιχεία του 27χρονου Αλβανού , ως ενός εκ των δύο δραστών της ένοπλης ληστείας στην εμπορική επιχείρηση στην περιοχή του Ποταμού Κέρκυρας, στις 05.08.2011 το απόγευμα, κατά την οποία με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν από την 55χρονη ιδιοκτήτρια το χρηματικό ποσό των 33.000 ευρώ.

Ο 27χρονος Αλβανός μαζί με τον συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, είχε ακινητοποιήσει με την απειλή πιστολιού την 55χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης και τους υπαλλήλους και είχαν αφαιρέσει από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 33.000ευρώ.

Στην συνέχεια οι δύο δράστες είχαν αποχωρήσει επιβιβαζόμενοι σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, η οποία βρέθηκε από τους αστυνομικούς, εγκαταλελειμμένη, στην περιοχή της Αλεπούς Κέρκυρας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 27χρονου θα διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων και του δεύτερου δράστη.



Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις διαμερισμάτων στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Εξιχνιάσθηκαν , ύστερα από οργανωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαρρήξεις έξι (6) διαμερισμάτων, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου 2011 – Νοεμβρίου 2012, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες (27-11-2012), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 23 και 25 ετών, κατά τη διάρρηξη διαμερίσματος στην περιοχή της Σταυρούπολης, ενώ προέκυψε ότι νωρίτερα, διέρρηξαν είσοδο οικοδομής στην περιοχή των Αμπελοκήπων, χωρίς όμως να προλάβουν να αφαιρέσουν κάτι. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες των “Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπής”, της “Απόπειρας κλοπής κατά συναυτουργία” και της “Πλαστογραφίας”.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι , ο 23χρονος άντρας, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, διέρρηξε πέντε (5) ακόμη διαμερίσματα, από τα οποία αφαίρεσε κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και ικανό χρηματικό ποσό.

Σε έλεγχο που έγινε στους συλληφθέντες, καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και τα οχήματά τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε από τους παθόντες. Κατασχέθηκαν επίσης διαρρηκτικά εργαλεία.

Επιπρόσθετα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 23χρονος, επέδειξε πλαστό έγγραφο, που υποτίθεται ότι νομιμοποιούσε την παραμονή του στη χώρα μας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.




Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών σε εργαστήριο κοπής μαρμάρων, σε κατάστημα γεωργικών μηχανημάτων και σε εργοτάξιο, καθώς και μία κλοπή Ι.Χ. Φορτηγού στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών

Συνελήφθησαν πέντε γύφτοι ηλικίας 14 έως 29 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία

Ο ένας από τους συλληφθέντες ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών κλοπής σε εργοτάξιο στην Αλιστράτη Σερρών

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων εκτιμάται ότι ξεπερνά το ύψος των (37.900) ευρώ

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών και του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης Σερρών συνολικά τρεις περιπτώσεις κλοπών σε εργαστήριο κοπής μαρμάρων, σε κατάστημα γεωργικών μηχανημάτων και σε εργοτάξιο και μία περίπτωση κλοπής Ι.Χ. Φορτηγού στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, ενώ ο ένας από τους συλληφθέντες ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών κλοπής σε εργοτάξιο στην Αλιστράτη Σερρών.

Αρχικά, τις βραδινές ώρες της 25.11.2012, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών εντόπισαν σε αγροτικό δρόμο του Χρυσού Σερρών , ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητό στο οποίο επέβαιναν πέντε ημεδαποί 14, 18, 19, 21 και 29 ετών και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν ένα ηλεκτρομοτέρ βαρέως τύπου και ένα τμήμα κινητήρα φορτηγού αυτοκινήτου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι αφαίρεσαν τα αντικείμενα που μετέφεραν, καθώς και διάφορα εργαλεία κοπής και γυαλίσματος μαρμάρων (διαμαντοφόρους δίσκους κοπής, ηλεκτρικούς τροχούς, ηλεκτροκολήσεις και μεταλλικά εργαλεία) από εργαστήριο κοπής και επεξεργασίας μαρμάρων 32χρονου στο χωριό Εμμανουήλ Παπά Σερρών.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα που μετέφεραν οι συλληφθέντες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους, ενώ και το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.
Ακολούθως, α πό την ενδελεχή αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι το χρονικό διάστημα 28 με 30.06.2012 αφαίρεσαν:

· ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο με ενσωματωμένο γερανό στις Σέρρες ιδιοκτησίας 41χρονης ημεδαπής, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο την 05.08.2012 σε αγροτική περιοχή του Νεοχωρίου Σερρών και αποδόθηκε στη νόμιμο κάτοχό του. Στο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο είχαν προκληθεί εξωτερικές φθορές και είχαν αφαιρεθεί από το εσωτερικό του ο συσσωρευτής, το ραδιοκασετόφωνο και διάφορα έγγραφα.

· από κατάστημα γεωργικών μηχανημάτων στις Σέρρες ιδιοκτησίας 66χρονης ημεδαπής, μικρό χρηματικό ποσό και (2.000) συσκευασμένα μπρούτζινα μπεκ ψεκασμού συνολικής αξίας (12.000) ευρώ, τα οποία μετέφεραν σε εγκαταλελειμμένο οικόπεδο σε αγροτική περιοχή των Σερρών, όπου προέβαιναν στην αποφλοίωση των μπεκ.

Σε έρευνα του προαναφερόμενου οικοπέδου βρέθηκαν σκισμένα χαρτοκιβώτια, πλαστικά περιβλήματα των μπεκ, καθώς και τμήμα των αφαιρεθέντων αντικειμένων από το εργαστήριο κοπής και επεξεργασίας μαρμάρων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών εξιχνιάστηκε μία ακόμη περίπτωση κλοπής σε εργοτάξιο την 16.11.2012 στην Αλιστράτη Σερρών.

Ειδικότερα, ο 29χρονος συλληφθείς, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της ανωτέρω κλοπής μαζί με άλλους τρεις άγνωστους συνεργούς του και αφαίρεσαν από μη περιφραγμένο χώρο εργοταξίου ένα μεγάλο κομπρεσέρ, καλώδια χαλκού συνολικού μήκους (460) μέτρων, δύο αλουμινένιες πόρτες, σιδερένιες σχάρες ομβρίων υδάτων και ένα ξύλινο έπιπλο και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή με δύο Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα. 

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων εκτιμάται ότι ξεπερνά στο ύψος των (37.900) Ευρώ, ενώ προξένησαν ζημιές στις εγκαταστάσεις και το ηλεκτρικό κύκλωμα του εργαστηρίου κοπής και επεξεργασίας μαρμάρων οι οποίες ανέρχονται στο ύψος των (2.000) Ευρώ.

Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.



Πιάσανε λαθρομετανάστη δουλέμπορο στο Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (27.11.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας Κιλκίς, ένας υπήκοος Κοσσόβου Γιουγκοσλαβίας 27 ετών, που διευκόλυνε την προώθηση στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας δύο μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, στο Πολύκαστρο Κιλκίς, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο ο προαναφερόμενος είχε επιβιβάσει δύο ομοεθνείς του, με σκοπό να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα έναντι αδιευκρίνιστου χρηματικού ποσού.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο των προαναφερομένων προέκυψε ότι ο ένας από τους μη νόμιμους μετανάστες είναι καταχωρημένος στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν:
το προαναφερόμενο όχημα,
(4) κινητά τηλέφωνα και
το χρηματικό ποσό των (1450) Ευρώ το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 27χρονου διακινητή .
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.



Αλβανός με 87 κιλά χασίς στην Κρυσταλλοπηγή

Σύλληψη αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή, για εισαγωγή και μεταφορά κάνναβης στη χώρα
Κατασχέθηκαν πάνω από 87 κιλά κάνναβης, επιμελώς κρυμμένα εντός φορτηγού

Χθες το πρωί, αστυνομικοί της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής και του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν στην Κρυσταλλοπηγή 30χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ψυγείο) που οδηγούσε ο 30χρονος, ιδιοκτησίας του ιδίου, βρέθηκαν επιμελώς υποθηκευμένες σε ειδικές κρύπτες ογδόντα μία (81) συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
87 κιλά και 343 γραμμάρια κάνναβης
το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
το χρηματικό ποσό των 245 ευρώ
το χρηματικό ποσό των 1.400 Λεκ και
δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.



Σύλληψη δεκάδων γύφτων στο Ζεφύρι (Βίντεο)

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Βρομά στις περιοχές Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου Αττικής

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-11-2012), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των καταυλισμών στα Ανω Λιόσια και στο Ζεφύρι Αττικής,

Στην επιχείρηση συμμετείχαν πάνω από (80) αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις: Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Τροχαίας Αττικής, καθώς και από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τα ανάλογα μέσα και εξοπλισμό.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης :
Ελέγχθηκαν : 325 άτομα και 217 οχήματα
Προσήχθησαν : 182 άτομα
Συνελήφθησαν : 29 άτομα εκ των οποίων :
δεκαεννέα (19) άτομα για ναρκωτικά,
εννέα (9) άτομα γιατί εκκρεμούσαν σε βάρος τους δικαστικές αποφάσεις και
ενα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σημειώνεται ότι:

ένας από τους συλληφθέντες φυγόποινους έχει καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης -19- ετών για τα αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης και κλοπών, ενώ

σε βάρος άλλου φυγόποινου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης γιατί συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που την 14-2-2012 στην Ν. Πέραμο Αττικής διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο και κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν και τραυμάτισαν αστυνομικό.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης βάρους -14,3- γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης βάρους -25,6- γραμμαρίων, -25- ναρκωτικά χάπια και δύο (2) κυνηγετικές καραμπίνες. Από τους τροχονομικούς ελέγχους αφαιρέθηκαν -3- άδειες και -4- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας καθώς και -3- άδειες οδήγησης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.







Ακόμη ένας γύφτος ρημάζει υποδομές στη Λάρισα

Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός για κλοπή καλωδίων χαλκού από εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Ο 31χρονος προκάλεσε επίσης φθορές στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις της εταιρείας

Συνελήφθη, χθες (27-11-2012) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 31χρονος ημεδαπός για κλοπή καλωδίων χαλκού από εταιρεία.

Ειδικότερα, ο 31χρονος αφαίρεσε τρεις (3) κουλούρες καλωδίων ρεύματος με χαλκό μήκους 100 μέτρων περίπου από εταιρεία ιδιοκτησίας 36χρονου ημεδαπού, προκαλώντας παράλληλα φθορές στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Η αξία των αφαιρεθέντων καλωδίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ενώ αυτή των προκληθεισών φθορών στο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ περίπου.

Τα αφαιρεθέντα καλώδια αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο τους, ενώ στην κατοχή του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, ως μέσα τέλεσης των αδικημάτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.



Τα ίδια με τους γύφτους και στην Κόρινθο

Συνελήφθη, χθες (28-11-2012) το απόγευμα, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ένας (1) 24χρονος ημεδαπός ΒΡΟΜΑ, για κλοπή καλωδίων του προαστιακού σιδηροδρόμου και διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί, χθες (28-11-2012) το απόγευμα, στην περιοχή «Τραγάνα» του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, κατέλαβαν τον 24χρονο, να είχε φορτώσει σε φορτηγό όχημα, καλώδια μήκους -600- μέτρων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 24χρονος, μαζί με ακόμα δύο άτομα, τα οποίοι αναζητούνται, είχαν αφαιρέσει τα καλώδια, λίγο νωρίτερα, από τον προαστιακό σιδηρόδρομο που βρισκόντουσαν κοντά στο σημείο ελέγχου και τα οποία χρησίμευαν στη σηματοδότηση αυτού.

Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης, ενώ επίσης κατασχέθηκαν τα καλώδια, το οποίο αποδόθηκαν σε υπάλληλο του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε επίσης ότι, οι ανωτέρω, την 24 προς 25 Νοεμβρίου 2012, στο Κάτω Διμηνιό Κορινθίας, είχαν αφαιρέσει καλώδια ιδιοκτησίας του Ο.Τ.Ε., μήκους -80- μέτρων.

Συνολικά από την παράνομη δράση τους, είχαν αφαιρέσει καλώδια με αξία που αγγίζει τις -9.500- ευρώ, σύμφωνα με τους αρμόδιους.

Ο 24χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, ενώ ερευνάται τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.



Ιρακινός δουλέμπορος στο Διδυμότειχο

Συνελήφθη χθες το πρωί, στο ΚΤΕΛ Διδυμοτείχου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, διότι προωούσε στο εσωτερικό της Χώρας, τέσσερις (4) ομοεθνείς του, μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ, διαπίστωσαν ότι ο 34χρονος, αφού αρχικά εξέδωσε για λογαριασμό τεσσάρων (4) ομοεθνών του, μη νόμιμων μεταναστών και για τον ίδιο, εισιτήρια με προορισμό την Αλεξανδρούπολη, στη συνέχεια επιβιβάστηκε μαζί τους στο λεωφορείο και τους προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας.

Η σχετική δικογραφία για τον 34χρονο περιλαμβάνει τα αδικήματα της μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών και της παράνομης εισόδου στη Χώρα.

Κατασχέθηκαν πέντε εισιτήρια, ένα κινητό τηλέφωνο, 200 Ευρώ και 3.750 δηνάρια Ιράκ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.



Ρωσοτσετσένοι με ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, πέτυχαν χθες (27.11.2012) το απόγευμα, τη σύλληψη ενός ημεδαπού 36 ετών, δύο αλλοδαπών υπηκόων Ουκρανίας 26 και 45 ετών και ενός υπηκόου Γεωργίας 40 ετών, για κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ομάδα θα μεταφέρει από την Θεσσαλονίκη σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.

Σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκινήτο που επέβαιναν οι τέσσερις δράστες, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη και κατασχέθηκαν (26) συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους (30.300) γραμμαρίων.

Ακολούθως, στην κατοχή των προαναφερόμενων και σε αστυνομική έρευνα του σπιτιού του 36χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
(31,5) ναρκωτικά δισκία άνευ ιατρικής συνταγής,
ένα γυάλινο μπουκάλι που περιείχε υγρή μεθαδόνη μικτού βάρους (128) γραμμαρίων,
(5.240) ευρώ,
(3.680) γκρίβεν Ουκρανίας.
(120) δολάρια Η.Π.Α.
(1) πλαστό δελτίο ταυτότητας που κατείχε ο 36χρονος και
(8) κινητά τηλέφωνα.
Το προαναφερόμενο όχημα, καθώς και άλλα τρία οχήματα κατασχέθηκαν.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και επιπλέον σε βάρος του 36χρονου ημεδαπού και για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Πιάσανε τον Ρωσοτσετσένο που ρήμαζε σπίτια στην Κοζάνη

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες στην Κοζάνη, ενώ σ χηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου υπηκόου Γεωργίας, για κλοπές.

Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός διέπραξε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2012, τέσσερις (4) κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες στην πόλη της Κοζάνης, από τις οποίες αφαίρεσε φορητούς υπολογιστές, κοσμήματα, χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Ερευνάται η συμμετοχή του στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.



Συλλήψεις δουλεμπόρων σε Άρτα και Ηγουμενίτσα

1. Συνελήφθη, χθες (26-11-2012) το απόγευμα στην Ιόνια Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν ομοεθνή του μη νόμιμο μετανάστη.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, που οδηγούσε ο 35χρονος, διαπίστωσαν ότι αυτός μετέφερε στην ενδοχώρα, ένα 24χρονο μη νόμιμο μετανάστη, έναντι αδιευκρίνιστου χρηματικού ποσού.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας.


2. Συνελήφθησαν, χθες (26.11.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, ένας υπήκοος Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Ιράκ, ηλικίας 26 και 32 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να διευκολύνουν την έξοδο ενός παράνομου μετανάστη, Ιρακινής καταγωγής, από την ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας.

Ειδικότερα, στα πλαίσια ελέγχων και δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην είσοδο της πόλης της Ηγουμενίτσας ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο οι δύο διακινητές είχε επιβιβάσει έναν 28χρονο μη νόμιμο μετανάστη, με σκοπό να τον μεταφέρουν στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας ώστε να εξέλθει από την ελληνική επικράτεια.

Το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.



Αλβανός με "πλούσιο" βιογραφικό επιχείρησε να μπουκάρει στην Ελλάδα

Συνελήφθη, χθες (25-11-2012) το βράδυ στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς , 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς.

Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές για συμμετοχή σε σπείρα που εμπλέκεται σε 47 περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων οικιών και οχημάτων σε πόλεις της Γερμανίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.




Αλβανοί ρήμαζαν σπίτια και στην Αργολίδα

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, κατά τις οποίες διέφευγαν με τα οχήματα των ιδιοκτητών.

Εξιχνιάστηκαν έξι (6) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 25 και 21 ετών αντίστοιχα, μελών της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι ανωτέρω, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, από τα μέσα Μαρτίου, έως και τα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους, είχαν διαπράξει έξι (6) διαρρήξεις και κλοπές σε οικίες, στα Λευκάκια, στο Νέο Ροϊνό, στην Άρια και στο Δρέπανο Αργολίδας, στις πέντε από τις οποίες, είχαν αφαιρέσει ισάριθμα οχήματα των ιδιοκτητών, με τα οποία είχαν διαφύγει.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι ένα από τα οχήματα που είχαν αφαιρέσει, το έδωσαν σε δύο (2) αλλοδαπούς, υπηκόους Ιράκ, ηλικίας 34 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Συνολικά από την παράνομη δράση τους, είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, με αξία που ξεπερνά τις -4.500- ευρώ σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα και των υπόλοιπων μελών της ομάδας, καθώς και η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.




Αλβανοί (φυσικά) άνοιγαν σπίτι και στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν χθες (27.11.2012) το πρωί στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25,26,28 και 38 ετών, για διαρρήξεις σε οικίες.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, καθώς και κατά περίπτωση για παράνομη παραμονή στην χώρα.

Ειδικότερα, μετά από καταγγελία για διάρρηξη οικίας 72χρονου ημεδαπού στην περιοχή των Εβροπούλων Κέρκυρας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 27.11.2012, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν στην ίδια περιοχή τον 26χρονο, με ένα κλεμμένο κινητό τηλέφωνο στην κατοχή του, το οποίο διαπιστώθηκε ότι αφαίρεσε κατά την διάρρηξη της οικίας.

Παράλληλα, από την αξιοποίηση των στοιχείων της αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκαν διαδοχικά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, στην περιοχή του Τεμπλονίου Κέρκυρας ο 28χρονος και στο Νοσοκομείο Κέρκυρας ο 38χρονος και ο 25χρονος, οι οποίοι φέρονται συνεργοί του 26χρονου κατά την διάπραξη των διαρρήξεων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 25χρονος τραυματίστηκε στο χέρι από πτώση κατά τη διάρρηξη, στην προσπάθεια του να διαφύγει από τους αστυνομικούς, όταν εντοπίστηκε ο 26χρονος κοντά στην οικία του 72χρονου.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος κατασχέθηκε, ενώ το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του 26χρονου επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει ακόμη μία οικία στην ίδια περιοχή, τις βραδινές ώρες της 26.11.2012.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας. Σε βάρος τους θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.


Ρουμάνοι χτύπησαν & παραλίγο να δολοφονήσουνε φαρμακοποιό στη Λάρισα

Ζευγάρι Ρουμάνων εισήλθαν σε φαρμακείο που διατηρεί η 53χρονη και με τη χρήση σωματικής βίας, την απειλή σουγιά από τον 21χρονο άνδρα αποπειράθηκαν να τη δολοφονήσουν και να τη ληστέψουν.

Η 53χρονη αντιστάθηκε και ακινητοποίησε τη 18χρονη Ρουμάνα, που συνελήφθη αργότερα στο φαρμακείο από αστυνομικούς, ενώ ο σύζυγός της τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, διαφεύγοντας προσωρινά της σύλληψης.

Λίγο αργότερα, ο 21χρονος παραδόθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας, προφασιζόμενος επίσκεψη στην ήδη συλληφθείσα σύζυγό του, όπου και συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.


Πακιστανός έκλεψε άλογο για να το κάνει... μπριζόλες

Μετά τους κλεφτοκοτάδες και τους κατσικοκλέφτες που έχουν ρημάξει την ελληνική ύπαιθρο, έχουμε τώρα και αλογοκλέφτες και μάλιστα αλλοδαπούς. Ένας από αυτούς, παρ’ ότι Ασιάτης, είχε φαίνεται παρακολουθήσει πολλά γουέστερν και νόμιζε ότι ζούσε στην Άγρια Δύση.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Τρίπολης κινητοποιήθηκαν αμέσως μόλις ο ιδιοκτήτης ενός αγροκτήματος στη Νεστάνη Αρκαδίας τους κατήγγειλε ότι άγνωστοι είχαν κλέψει ένα άλογο μέσα από τον περιφραγμένο χώρο και ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Το κλεμμένο άλογο εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα στα χέρια ενός 30χρονου Πακιστανού που ομολόγησε ότι αυτός το είχε κλέψει, δεν εξήγησε όμως τι το ήθελε. Οι αστυνομικοί, που εκτιμούν ότι το δύστυχο άτι προοριζόταν να γίνει μπριζόλες, παρέπεμψαν το νεαρό δράστη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.


Αλβανάκια κλέβουνε τα σχολεία στην Κατερίνη

Δυο ανήλικοι Αλβανοί ήταν οι δράστες της high tech κλοπής που έγινε την περασμένη Τρίτη από ένα σχολικό κτίριο στην Κατερίνη με λεία πέντε φορητούς υπολογιστές συνολικής αξίας 3.000 ευρώ. Τα κλεμμένα laptop βρέθηκαν στα σπίτια τους και επιστράφηκαν στον διευθυντή του σχολείου.

Οι δυο νεαροί αλλοδαποί ηλικίας 13 και 17 χρόνων δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης. Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας συνεχίζουν την προανάκριση για να εξακριβώσουν αν οι ανήλικοι έχουν κάνει και άλλες κλοπές.



Ρουμάνοι με αδυναμία στα σπίτια Ελλήνων

Ενάμισι μήνα μετά την εξάρθρωση της σπείρας Ρουμάνων που είχαν διαρρήξει ένα σπίτι στο Κυπαρίσσι του δήμου Μονεμβασιάς και έστελναν με λεωφορείο στην πατρίδα τους τις κλεμμένες ηλεκτρικές συσκευές και είδη οικιακής χρήσης, άλλες πέντε διαρρήξεις εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς του τμήματος Μολάων.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 21, 19 και 16 χρόνων και η 19χρονη ομοεθνής συνεργός τους είχαν εισβάλει σε τουλάχιστον τέσσερις εξοχικές κατοικίες και μια αποθήκη στην ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσίου, από τα οποία είχαν αρπάξει κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία και προσωπικά αντικείμενα αξίας άνω των 1.400 ευρώ.

Σε βάρος των τεσσάρων Ρουμάνων σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να εξακριβώσουν αν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή.



Μαφιόζικη οργάνωση διακινούσε όπλα και ναρκωτικά

Λίγες ημέρες μετά την εξάρθρωση των δυο πολυμελών κυκλωμάτων που διακινούσαν όπλα και μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο Ηράκλειο και το Λασίθι, ήρθε και η σειρά των Χανίων να αποκαλυφθεί ότι διέθεταν τη δική τους. Μαφία που είχε ως «αρχηγό» έναν 38χρονο Αλβανό που κατοικούσε στην Αθήνα.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν πληροφορίες ότι η εγκληματική ομάδα διακινούσε οπλισμό και χασίς και ένας από αυτούς κατόρθωσε να έρθει σε επικοινωνία με τον 38χρονο αλλοδαπό, με τον οποίο συμφώνησε την αγορά 22 κιλών και 250 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης έναντι 17.000 ευρώ.

Στο ραντεβού, πήγε ένας 49χρονος Έλληνας που μετέφερε τα ναρκωτικά σε 21 συσκευασίες και αμέσως συνελήφθη, ενώ πάνω του βρέθηκαν δύο κινητά.

Ακολούθησε η σύλληψη του Αλβανού «εγκέφαλου» στην Αθήνα, ενώ αναζητούνται ένας 52χρονος Έλληνας και ένα ακόμη άγνωστο μέλος της οργάνωσης.

Σε βάρος και των τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορία όπλων και ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ερευνάται αν διέθεταν και άλλους συνεργούς.

Επίσης με 30 χάπια του φαρμακευτικού σκευάσματος “Mylan Alprazolam” στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 37 και 20 χρόνων στην Κομοτηνή. Στις Φέρες του Έβρου συνελήφθη και ένας 22χρονος Έλληνας που είχε πάνω του 38 χάπια “Lexotanil” και άλλα 34 χάπια “Vulbegal”.
















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου