Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

6.000 εκπαιδευτικοί με... ψυχικές ασθένειες


Τους καλύπτει το σάπιο ακροαριστερό κατεστημένο που ζει παρασιτικά από τα δημόσια έσοδα που πληρώνουμε όλοι εμείς για τόσες δεκαετίες. Όποτε γίνεται έστω αναφορά για αξιολόγηση των ψυχάκηδων και των σοσιαλιστών τεμπελχανάδων, σηκώνουνε κόκκινη μπαντιέρα και οι πολιτικάντηδες που έχουμε στέκονται σούζα. Πρέπει όχι αξιολόγηση, αλλά ψυχομετρικά τεστ να τους κάνουνε...

Νεοελληνική αριστερίστικη ξεφτίλα:
Απίστευτα στοιχεία για τις... ψυχικές ασθένειες που έχει ένας στους 10 εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να μη μπορεί...
 να κάνει μάθημα, αποκαλύπτει η εφημερίδα Έθνος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, υπολογίζεται ότι περίπου 8.500 δάσκαλοι και καθηγητές θα απομακρυνθούν από τα σχολεία εφόσον αποδεδειγμένα παρουσιάζουν βαριάς μορφής ψυχασθένειες ή ανυπέρβλητα ψυχολογικά προβλήματα.

Οι 2.500 από αυτούς, οι επονομαζόμενοι και «επίορκοι», αναφέρονται σε περιστατικά που έφθασαν μεν στα πειθαρχικά συμβούλια, αλλά δεν τελεσιδίκησαν ποτέ οι υποθέσεις τους, και οι υπόλοιποι, περίπου 6.000 είναι όλοι αυτοί που έχουν δηλώσει... ψυχική αδυναμία.

Ο ένας στους δέκα εκπαιδευτικούς πάσχει από κάποιας μορφής ψυχική διαταραχή. Από απλή κατάθλιψη μέχρι και σοβαρά ψυχολογικά νοσήματα, που ενδεχομένως να τον οδηγήσουν με κατάλληλες συνθήκες, είτε σε βία μέσα στην τάξη, είτε στην τοξικομανία, είτε στον χώρο της παιδοφιλίας, της πορνογραφίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης των ανυποψίαστων μαθητών.

Φυσικά, μεγάλο μέρος από τους... ψυχικά ασθενείς εκπαιδευτικούς εκμεταλλεύονται την κατάσταση και «λουφάρουν» επικαλούμενοι προβλήματα ψυχικής υγείας ώστε να μη μπαίνουν στις αίθουσες.




ΟΛΜΕ προς καθηγητές: «Μην προβείτε στην αξιολόγηση»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να μην συμπληρώσουν το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση, επικρίνοντας παράλληλα την κυβέρνηση για τις περικοπές στον κλάδο.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση «είναι προκλητικό να διατείνεται πως ενδιαφέρεται για τη βελτίωση και την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και παράλληλα επιβάλλει τραγικές περικοπές στην εκπαίδευση, διαλύοντας το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνοντας τους εκπαιδευτικούς».

Από την πλευρά του το υπουργείο έχει επισημάνει ότι:

- Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι ανώνυμη.
- Το ερωτηματολόγιο πρέπει να συμπληρωθεί στο σύνολό του.
- Το ερωτηματολόγιο βρίσκεται αναρτημένο στη διεύθυνση http://evaluation.minedu.gov.gr και συνοδεύεται από σχετικές οδηγίες για τη συμπλήρωσή και την αποστολή του.




Χτύπα το κουδούνι. Ώρα για μάθημα...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου