Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αλέξης απαίτησε να τον συνοδεύει σκηνοθέτης της ΕΡΤ!


Photobucket


Πιάνει τόπο το χαράτσι της ΕΡΤ που πληρώνουμε κάθε μήνα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ...

Πενταμελές συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης συνοδεύει τον κ. Αλέξη Τσίπρα σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Λατινική Αμερική ύστερα από απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε και παραγωγό και σκηνοθέτη!


Φυσικά, ο ηγέτης της αξιωματικής ανηπολίτευσης δικαιούται να ζητά τηλεοπτική κάλυψη από τη δημόσια τηλεόραση για τις επαφές του στο εξωτερικό (έστω κι αν ένα 12ήμερο οικογενειακό ταξίδι στη Λατινική Αμερική δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο). Ωστόσο, είναι προφανές πως μια τριμελής αποστολή (δημοσιογράφος, οπερατέρ και ηχολήπτης) θα ήταν αρκετή για την ενημέρωση των τηλεθεατών, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα ταξίδι εκτεταμένων εξόδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, απαίτησε -και πήρε!- από την ΕΡΤ πενταμελές συνεργείο προκειμένου να περιλαμβάνει και σκηνοθέτη (τον κ. Μανώλη Παπανικήτα).

Απαίτηση που δείχνει υπερβολική από τη στιγμή που το συνεργείο διαθέτει μόνο μία κάμερα, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για να καλύπτει δηλώσεις του κ. Τσίπρα (δηλαδή μιλάμε για ένα «στημένο», ακίνητο πλάνο), οπότε δεν υπάρχει αντικείμενο ουσιαστικής σκηνοθετικής παρέμβασης. Με αυτό τον τρόπο, η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Λατινική Αμερική εξελίσσεται σε μία από τις πλέον δαπανηρές επισκέψεις πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ, και μάλιστα σήμερα, όπου η δημόσια τηλεόραση ελέγχεται αυστηρά -ιδίως από την αντιπολίτευση- για κάθε περιττή δαπάνη, η οποία επιβαρύνει τελικά τον φορολογούμενο.

Τα έξοδα που θα στοιχίσει στην ΕΡΤ η δημοσιογραφική και τεχνική αποστολή για το ταξίδι του κ. Τσίπρα (πτήσεις, μετακινήσεις, διαμονή κ.λπ. των πέντε μελών του συνεργείου) συν το κόστος των κυκλωμάτων, υπολογίζεται να φτάσουν τα 31.000 ευρώ (26.000ευρώ τα έξοδα της αποστολής και περίπου 5.000 ευρώ για τα κυκλώματα), ποσό που στην ουσία δαπανάται για να μπορεί η ΕΡΤ να μεταδίδει στα δελτία ειδήσεων -και να διανέμει δωρεάν στα υπόλοιπα κανάλια- ολιγόλεπτες δηλώσεις αμοιβαίας ικανοποίησης του Αλέξη Τσίπρα και των συνομιητών του από το χριστουγεννιάτικο ταξίδι του.


Χ. Κατσαντώνη Π.Θ. 22/12/2012

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου