Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Οι καταπληκτικοί γείτονες της Ελλάδος


Εκνευρίστηκε ο Ερντογάν με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Χαιρέκακες χαρακτηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν, επισημαίνοντας ότι αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ασκώντας...
 κριτική στους οίκους αξιολόγησης είπε ότι ανεβάζουν κατά 6 μονάδες την Ελλάδα που εχει βουλιάξει, ενώ την Τουρκία, την ανεβάζουν, με το σταγονόμετρο.

Είπε ακόμα ότι οι οίκοι αξιολόγησης δεν είναι ειλικρινείς και αυξάνουν κατά 6 βαθμίδες την αξιολόγηση μιας χώρας που πουλάει τα νησιά της...

Στην ανακοίνωση του ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει ότι τέτοιες δηλώσεις δεν ταιριάζουν σε ηγέτες, και μάλιστα γειτονικών κρατών, που λενε οτι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φίλιας και εμπιστοσύνης.

Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα γι΄ αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια, προσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Όσο για τα περί πώλησης νησιών, κατέληξε ο υπουργός, όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου