Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Πολύ καλή πρωτοβουλία, βοηθήστε την !




Το σχεδόν ‘παραμυθένιο’ σπιτάκι που βλέπετε στην πλατεία Τσιρογιάννη στεγάζει διαβασμένα βιβλία και παιδικά όνειρα. Καθημερινά από τις 12μμ-7μμ σας περιμένει για να...

 αφήσετε στην αυλή του βιβλία που έχετε διαβάσει και αγαπήσει και με 1 € έως 6 € να πάρετε μαζί σας, φεύγοντας, βιβλία που αγάπησαν άλλοι και τα άφησαν για εσάς. Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στα κορίτσια του ορφανοτροφείου ΜΕΛΙΣΣΑ.

Η ιδέα και ολόκληρη η υλοποίηση αυτής της γλυκιάς κυψέλης για τη ΜΕΛΙΣΣΑ ανήκει σε μια νεαρή πολιτικό μηχανικό, την Μαρία Παλάβρατζη , που διδάχτηκε όχι μόνο να χτίζει σπίτια αλλά και να αναστηλώνει ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.
taxalia


Τις ανάγκες των παιδιών του ορφανοτροφείου θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» φιλοδοξεί να καλύψει από τα έσοδά του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι που πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 20 Δεκεμβρίου 2012 στο φουαγιέ του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.

Το φιλανθρωπικό σωματείο του ορφανοτροφείου ιδρύθηκε από ιδιωτική πρωτοβουλία κυριών της Θεσσαλονίκης το 1921 με σκοπό την παιδική και εφηβική προστασία. Το 1922 υποδέχτηκε τα ορφανά παιδιά της Μικρασιατικής Καταστροφής στη Στέγη που δημιούργησε και από τότε μέχρι σήμερα φροντίζει ανελλιπώς για την περίθαλψη ορφανών και κακοποιημένων παιδιών. Το 1972 το Σωματείο ίδρυσε το Ίδρυμα «ΜΕΛΙΣΣΑ» και προχώρησε στην ανέγερση των εγκαταστάσεων στο Πανόραμα όπου μεταφέρθηκαν τα παιδιά που φιλοξενούνταν στο νεοκλασικό κτίριο της Βασ. Όλγας.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου