Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Καταρρέει η απασχόληση ~ H ανεργία απειλεί έσοδα & εισφορές


Ούτε πόλεμο να είχαμε... Το σοσιαλιστικό μοντέλο (ή μπουρδέλο) της ΚΚΕΠΑΣΟΚΝΔκρατίας, ΑΠΕΤΥΧΕ. Προσθέστε και την ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών και λαθρομεταναστών στη μαύρη εργασία κι έχετε ένα πολύ ωραίο μείγμα, έτοιμο να εκραγεί:

Οι εργαζόμενοι υστερούν κατά 1 εκατομμύριο από τους μη απασχολούμενους

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, που υπολόγισε την ανεργία για τον Σεπτέμβριο στο...
 25,7%, κάθε εργαζόμενος συντηρεί περισσότερους από έναν άνεργο.


Ειδικότερα, οι μη απασχολούμενοι υπερέχουν ήδη κατά 992.000 άτομα έναντι των απασχολούμενων.

Αυτή η μοναδική σχέση παρατηρείται μόνο σε ακραίες κοινωνικοικονομικές συνθήκες όπως αυτές χαρακτήριζαν τις βαλτικές και βαλκανικές χώρες μετά την κατάρρευση του σοβιετικού μοντέλου, αλλά σε συνθήκες που δεν επιτρέπουν την εκτόνωση με μαζική μετανάστευση.

Επιπροσθέτως, η απώλεια 800.000 θέσεων εργασίας την τελευταία τετραετία στερεί τα ασφαλιστικά ταμεία από τις εισφορές. Γενικότερα, κάθε μια θέση εργασίας που καταστρέφεται και δεν αναπληρώνεται ανατροφοδοτεί τον κύκλο στέρησης εσόδων και από τον ιδιωτικό τομέα. Ήδη από το 2010, τα ελληνικά νοικοκυριά καταγράφονταν στη δεύτερη θέση ως προς το ποσοστό των καθυστερήσεων για την εξυπηρέτηση δανείων ή άλλων πάγιων λογαριασμών.

Το 2013 η στατιστική ανεργία θα φτάσει στο 29% και η πραγματική στο 35% δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης, αναφέροντας ότι ο πραγματικός αριθμός των ανέργων θα διαμορφωθεί το 2013 σε 1,75 εκατ. άτομα.

Ο κ. Ρομπόλης τόνισε ακόμη ότι πρέπει να προλάβουμε να μην δημιουργηθούν άνεργοι οι οποίοι θα έχουν αδυναμία να βρουν εργασία λόγω νέων τεχνολογιών.



Skai.gr Με πληροφορίες από Καθημερινή της Κυριακής

Η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου