Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

8 απορίες για το κρασί


Τι κρασί να διαλέξω για την καρδιά μου; Κόκκινο ή λευκό;

Η επιλογή είναι σαφής και δεδομένη. Επιλέγουμε κόκκινο κρασί λόγω της πολύ υψηλότερης περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά συστατικά και πιο συγκεκριμένα σε φαινολικές ενώσεις. Έχει αποδειχθεί και επιστημονικά ότι τα εν λόγω συστατικά διαδραματίζουν έναν σημαντικότατο ρόλο στην καλή υγεία της καρδιάς και των αγγείων μας.

Γιατί θεωρείται φάρμακο για την καρδιά;

Τι σημαίνει στην πράξη το selective default


Το καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας θα βιώσει άμεσα και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς οι πρακτικές συνέπειες της υποβάθμισης της χώρας συνεπεία του κουρέματος του ελληνικού χρέους, συνδέονται ευθέως με τις διαδικασίες χορήγησης ρευστότητας.

Σημειώνεται δε ότι ιστορικά είναι η πρώτη φορά που η ευρωζώνη αντιμετωπίζει παρόμοια κατάσταση με χώρα μέλος της να υποβαθμίζεται στην κατηγορία αυτή:

Φορολογικές δηλώσεις 2012 ~ Καλό καλοκαίρι...


Ραντεβού... το καλοκαίρι δίνει η εφορία σε 5,5 εκατ. φορολογούμενους για την υποβολή των νέων φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται σήμερα, εκτός απρόοπτου, να ανακοινώσει την παράταση των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων για όλες τις κατηγορίες φορολογούμενων. Ηδη, έχει υπογραφεί...

Ξέφυγαν οι Σκοπιανοί ~ Άλλαξαν & τα ονόματα των αρχαίων ιστορικών: Ντιόντορ, Πλούταρχ, Αριάν, Πτολαμέι...


Συνεχίζεται το παραλήρημα με καθηγητικό λούστρο στα Σκόπια. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε κάποιος «αναλυτής» ονόματι Ντράγκι Άρσοφ, συνεργάτης της εφημερίδας «Νόβα Ματσεντόνια», που «χτύπησε» με κείμενο που ξεπερνά κάθε όριο λογικής.

Το κείμενο, που αναδημοσιεύθηκε αμέσως από την άλλη εφημερίδα της ΠΓΔΜ, την «Vetser», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κόντεψε να…

Η μοναξιά της Καρυάτιδας ~ Είμαι Ελληνίδα & θέλω...


Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία με την κλεμμένη Καρυάτιδα που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο και ζητά να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Γεννήθηκα στην Ελλάδα. Οι αδερφές μου είναι εκεί.

Είμαι Ελληνίδα και θέλω...

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τα 10 πιο ενοχλητικά πράγματα σε ένα εστιατόριο


Σίγουρα η πείνα που μας καταβάλλει όταν περιμένουμε το φαγητό μας σε ένα εστιατόριο μας κάνει να μεγεθύνουμε κάποια αρνητικά στοιχεία που βλέπουμε γύρω μας. Υπάρχουν όμως, κάποιες αντικειμενικά ενοχλητικές καταστάσεις που μας «κόβουν» την όρεξη κάθε φορά που τρώμε έξω.

Ο διπλανός σας ρουφάει τη σούπα του σφυρίζοντας… κλέφτικα, τα κινητά όλων χτυπάνε σε συγχορδίες και ντεσιμπέλ που ταράζουν ακόμη και τους περαστικούς εκτός εστιατορίου και τι θέλει πια αυτό το μωρό που κλαίει ακατάπαυστα εδώ και τρία τέταρτα;...

Όσπρια ~ Το εθνικό μας πιάτο - Είδη - Συμβουλές


Λίγοι γνωρίζουν ότι μπορούν να μαγειρευτούν με τρόπο που να μην προκαλούν φόυσκωμα

Η μεσογειακή διατροφή τα θέλει τα όσπρια στο σπιτικό τραπέζι δυο φορές την εβδομάδα. Τα όσπρια, με την υψηλή θρεπτική τους αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό, έχουν υποκαταστήσει σε δύσκολες εποχές του παρελθόντος, ακόμη και την έλλειψη κρέατος:

Ασανσέρ με θέα στο Διάστημα ~ Obayashi space elevator



Μεγάλη ιαπωνική κατασκευαστική εταιρία ξεκίνησε τον σχεδιασμό ενός μηχανισμού που θα στέλνει απευθείας από την επιφάνεια της Γης ανθρώπους στο διάστημα: έναν διαστημικό ανελκυστήρα παρόμοιον με αυτόν που οραματίστηκε ο κορυφαίος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Αρθουρ Κλαρκ.

Το διαστημικό ασανσέρ...

Κινητά με 41Mp & ενσωματωμένο προβολέα (Βίντεο)


H φινλανδική εταιρεία Nokia παρουσίασε ένα νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο (smartphone), που διαθέτει μια κάμερα με εντυπωσιακή ανάλυση 41 megapixel (!).

Η συσκευή «808 Pureview», που εμφανίστηκε στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση κινητών «Mobile World» της Βαρκελώνης, θα αποτελέσει ένα από...

Φεύγει η Coca Cola από Θεσσαλονίκη & Πάτρα


Coca - Cola 3E: Κλείνει τις γραμμές παραγωγής σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Τις γραμμές παραγωγής στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας κλείνει η Coca - Cola 3E επαληθεύοντας έτσι τους φόβους των εργαζομένων αφού στο εργοστάσιο της θεσσαλονίκης απεργούσαν από τις 2 Φεβρουαρίου ενάντια στο επικείμενο λουκέτο της μονάδος:

Τελικά το εκατομμύριο της Βουλής το έβγαλε ο...


Άνθρακες ο θησαυρός για τον εκατομμυριούχο βουλευτή που μετά από καταγγελία του προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος, εφέρετο να έχει βγάλει σε τράπεζα του εξωτερικού τον Μάρτιο του 2011, ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν το πρόσωπο δεν είναι βουλευτής αλλά ο σύζυγος και επιχειρηματίας της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος.

Κάμερα δείχνει το πρόσωπο του βομβιστή στο Μετρό Αθηνών


Τα οχτώ νέα στοιχεία στην υπόθεση

Πολύ κοντά στον εντοπισμό του δράστη απόπειρας εμπρησμού του συρμού το απόγευμα του Σαββάτου, φαίνετα να βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας έχει καταγραφεί από τις κάμερες στο σταθμό του μετρό "Αιγάλεω".

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το υλικό από τις κάμερες των σταθμών του μετρό είναι...

Νέοι φάκελοι ~ Πως φτάσαμε στο μνημόνιο (Βίντεο - 2ο μέρος)


Οι Νέοι Φάκελοι προβάλλουν μία πολύμηνη έρευνα του Αλέξη Παπαχελά και της Ελένης Βαρβιτσιώτη για τις κρίσιμες αποφάσεις, τις άγνωστες συγκρούσεις, και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που οδήγησαν την άνοιξη του 2010 στην υπογραφή του Μνημονίου με την τρόικα των δανειστών.

Ποιοι γνώριζαν τι θα συμβεί; Πότε κατάλαβαν τι πρόκειται να αντιμετωπίσει η χώρα; Λεφτά υπήρχαν; Πραγματική διαπραγμάτευση έγινε; Υπήρξαν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι; Όλα τα κρίσιμα ερωτήματα τίθενται για πρώτη φορά...

Ο gay Ολλανδός ΥΠΟΙΚ που αγαπάει όλες τις φυλές εκτός από τους Έλληνες & ο (αερο)συνοδός του



Μπορεί ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών κ. Γιαν Κις ντε Γιάγκερ (Jan Kees de Jager) να έδειξε το πιο σκληρό του πρόσωπο κατακεραυνώνοντας με τις δηλώσεις του την Ελλάδα για την ελλιπή απόδοση στις οικονομικές απαιτήσεις και μεταρρυθμίσεις, χαρακτηρίζοντας τη μάλιστα «μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις των τελευταίων χρόνων», όμως πίσω από το προφίλ του σκληροτράχηλου πολιτικού που δεν δίνει ελαφρυντικά κρύβεται μια έντονα ευαίσθητη πλευρά του:

Χρεωκοπημένοι & με την βούλα πλέον ~ Η Standard & Poor΄s υποβάθμισε την Ελλάδα σε selective default


Η Standard & Poors ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβαθμίζει την μακροπρόθεσμη CC και την βραχυπρόθεσμη C πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε selective default (επιλεκτική χρεωκοπία), εξαιτίας της υιοθέτησης της νομοθεσίας για τα CACs από την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως επισημαίνει ο οίκος στην ανακοίνωσή του, η υποβάθμιση της Ελλάδας σε SD έρχεται μετά από...

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Έκθεση-φωτιά με 15.000 επιχειρήσεις που παίρνανε δάνεια με κρατική εγγύηση


Οι ξένοι ζήτησαν από το πρώτο κιόλας Μνημόνιο «κόψιμο» αυτών των εγγυήσεων που έφθασαν να αγγίζουν τα 25 δις. ευρώ το 2011 από 8,4 δις. ευρώ που ήταν το 2000. Δηλαδή μέσα σε έντεκα χρόνια οι εγγυήσεις αυτές τριπλασιάστηκαν!

Έκθεση – «φωτιά» έχει στα χέρια του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης που αποκαλύπτει τη μεγάλη βιομηχανία που είχε στηθεί τα τελευταία έξι χρόνια στον χώρο των επιχειρηματικών δανείων που δίνονταν σε ιδιώτες και ΔΕΚΟ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με την έκθεση...

Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών ΕΡΤ - Μουσείο Λούβρου (Βίντεο)



Ντοκυμανταίρ 2011 συμπαραγωγής της ΕΡΤ, του Μουσείου του Λούβρου, του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου και του τηλεοπτικού καναλιού ΑRTE και παραγωγής της εταιρείας «Les Films du Tambour de Soie». Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Bernard George.

Το ντοκυμανταίρ, που παρουσιάζει τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη συμβολή του στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού από τη Μακεδονία μέχρι την Ινδία, προβαλλόταν στην έκθεση «Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου - Η Αρχαία Μακεδονία» που φιλοξενήθηκε στο Μουσείο του Λούβρου:

Γιαννιτσά ~ Φωτογραφίες από τα εγκαίνια στο Στρατιωτικό Μουσείο



Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου εγκαινιάστηκε το Στρατιωτικό μουσείο Γιαννιτσών, που βρίσκεται εντός της Λέσχης Αξιωματικών στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Παρών ήταν ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης και πλήθος πολιτικών του Νομού Πέλλης.

Στο μουσείο υπάρχουν εκθέματα και φωτογραφικό υλικό από τον Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς Πολέμους.

Γερμανικό «ναι» με μεγάλη πλειοψηφία στο σχέδιο διάσωσης


Με μεγάλη πλειοψηφία οι βουλευτές της Μπούντεσταγκ ενέκριναν το δεύτερο πακέτο βοήθειας, ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς την Ελλάδα. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 496 από τους 591 παρόντες βουλευτές. Ενενήντα ψήφισαν κατά, ενώ 5 βουλευτές απείχαν.

Νωρίτερα, η Αγκελα Μέρκελ ζήτησε..

Παραίτηση (Α)Χρήστου Παπουτσή



Ο λόγος της παραίτησης δεν έχει καμία σχέση με το ότι απέτυχε ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά έγινε λόγω διαδικασιών για νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ.

Άνοιξε ο χορός των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 18ης Μαρτίου. Ο Χρήστος Παπουτσής ανακοίνωσε μέσω...

Αντάρτικο Πόλεων ~ Η βομβιστική ομάδα του Μετρό +Βίντεο


Με τηλεφωνήματα σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, στο Mega και τον Σκάι, δύο άγνωστοι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας ανέλαβαν την ευθύνη για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω, για λογάριασμο της οργάνωσης «Αντάρτικο Πόλεων».

Όπως τόνισαν η οργάνωση ετοιμάζει και άλλα τέτοια χτυπήματα. Η Αντιτρομοκρατική ερευνά τα τηλεφωνήματα.:

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο πρόσωπο τον Borat ~ Δείτε γιατί (Βίντεο)


Χθες κατά την τελετή απονομής των Όσκαρ, ο ηθοποιός Sacha Baron Cohen (γνωστός για την ταινία "Borat"), εμφανίστηκε ως ο Στρατηγός Aladeen, ο κεντρικός χαρακτήρας της νέας του ταινίας “The Dictator”.

Ο κωμικός ηθοποιός κρατούσε ένα βάζο με στάχτη, την οποία έριξε επάνω στον Ryan Seacrest. Στην σκηνοθετημένη κωμική σκηνή, ο Cohen πλησίασε τον Seacrest την ώρα που έδινε συνέντευξη, και άδειασε επάνω του το περιεχόμενο του βάζου. Έπειτα, πλησίασαν σωματοφύλακες που προσποιήθηκαν πως απομάκρυναν τον Cohen από το σημείο του συμβάντος.

-Τι είδους στάχτη πέταξε;

Η τούμπα της Απολλωνίας έκρυβε μακεδονικό τάφο


Οι αρχαιολόγοι το υποψιάζονταν από καιρό όπως κι οι αρχαιοκάπηλοι, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το μάθουν: η τούμπα που δεσπόζει στην πεδιάδα της Απολλωνίας, 50 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, έκρυβε κάτι σημαντικό, έναν εντυπωσιακών διαστάσεων μακεδονικό τάφο του 2ου αιώνα π.Χ., που ήρθε πρόσφατα στο φως.

Το σημαντικό μνημείο αποκάλυψε ομάδα...

Ταραμάς ~ Τι είναι; Τα είδη, τα οφέλη & τα... μελανά σημεία


Μπορεί «η κατσίκα να μη μασάει ταραμά», αλλά εμείς του δίνουμε και καταλαβαίνει κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα.

Κάποιοι λατρεύουν να τον μισούν κι άλλοι λατρεύουν να τον… εξαφανίζουν. Και το περίεργο είναι ότι όσοι τον λατρεύουν – που δεν είναι λίγοι – τον απολαμβάνουν συνήθως μόνο την περίοδο από την Καθαρά Δευτέρα και για τις επόμενες λίγες μέρες. Τι είναι, όμως αυτό το περίεργο έδεσμα που έχει διχάσει τους καλοφαγάδες ανά την Ελλάδα και στο εξωτερικό το ονομάζουν χαβιάρι α λα ελληνικά;

Σε 7 λιγνιτικούς σταθμούς της ΔΕΗ αποδίδεται ο θάνατος 534 ανθρώπων


Το θάνατο περισσoτέρων από 500 συμπολιτών μας προκάλεσε η χρήση λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή μόνο για το 2009, επιβαρύνοντας παράλληλα την εθνική οικονομία έως και 3,9 δισ. ευρώ ή έως και 362 ευρώ ανά πολίτη!

Ταυτόχρονα, εάν η κυβέρνηση υλοποιήσει τα σχέδια για την κατασκευή τριών νέων μονάδων η λειτουργία τους κάθε χρόνο θα προκαλεί 80 θανάτους και θα επιβαρύνει την οικονομία έως και 755 εκατ. ευρώ! Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα...

Η ΕΛ.ΑΣ «κρύβει» την έξαρση του εγκλήματος


Η ΕΛ.ΑΣ «κρύβει» χιλιάδες εγκληματικές ενέργειες προκειμένου να μην προκληθούν αντιδράσεις από τους πολίτες!

Το 2011 σημειώθηκαν στην Ελλάδα περισσότερες από 100.000 διαρρήξεις και ληστείες - σχεδόν 280 σε καθημερινή βάση- σε μία πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας, όμως από την ΕΛ.ΑΣ δημοσιοποιούνται επισήμως και γραπτώς κάθε ημέρα, μόλις μία - δύο εξ αυτών.

Αντιθέτως τις τελευταίες εβδομάδες οι αστυνομικές υπηρεσίες -μετά από άνωθεν εντολές- εκδίδουν...

Το τείχος είχε τη δική του ιστορία


Μέρος του θαλάσσιου τείχους, αλλά και ο πρόβολος ενός πύργου του τείχους αυτού, μια μικρή τρίκογχη βασιλική με τάφους εντός αλλά και εκτός αυτής, καθώς και μια σαρκοφάγος ήρθαν στο φως από την αρχαιολογική σκαπάνη επί της οδού Καλαποθάκη 5 και «αφηγούνται» ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Στοιχεία που θα είναι ορατά και τρισδιάστατα, αφού θα διατηρηθούν στο υπόγειο του κτίσματος που θα ανεγερθεί και θα είναι ορατό μέσω υαλοπετασμάτων.

Κερδίζει έδαφος το «κούρεμα» σε όλα τα δάνεια


Την ανακοίνωση ρυθμίσεων που θα διευκολύνουν την αποπληρωμή δανείων που έχουν πάρει από όλες τις εμπορικές τράπεζες δανειολήπτες, ανεξάρτητα από το εάν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή μη, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος.

«Ο χρόνος τρέχει πιεστικά. Δεν είναι ένα ζήτημα μηνών ή εβδομάδων, είπε ο κ.Σπυράκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και ερωτηθείς σχετικά με το χρόνο ανακοίνωσης των οριστικών αποφάσεων, τον οποίο προσδιόρισε εντός του Μαρτίου:

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Μυστικά του Βατικανού ~ History Channel (Βίντεο)


Το ντοκυμανταίρ παραγωγής 2011 θα σας οδηγήσει σε ένα ταξίδι μέσα στο Βατικανό όπως ποτέ δεν έχετε δει πριν. Από την αρχαία των "Πόλη των Νεκρών" κάτω από την Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο θησαυροφυλάκιο τον μυστικών αρχείων, στο ιδιωτικό γραφείο του Πάπα.

Διερευνά επίσης την μακρά και ταραχώδη σχέση μεταξύ του Βατικανού και των ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας τα έγγραφα που χρονολογούνται από τον...

Πιείτε και μετά… φάτε το δοχείο!


Βρώσιμα μπουκάλια προσπαθούν να φτιάξουν οι επιστήμονες

Σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τον χυμό ή το αναψυκτικό μας και στη συνέχεια να καταβροχθίζουμε τη συσκευασία του, υποστηρίζουν τώρα αμερικανοί ερευνητές από το Ινστιτούτο Wyss του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Οι ειδικοί ανέπτυξαν τα WikiCells, ένα είδος βρώσιμης σκληρής «μεμβράνης» που...

Ενθουσιασμένος ο Ερντογάν από την ταινία "Άλωση" 1453 ~ Εκδρομή 58 "Τούρκων" από την Ξάνθη


Περίπου 58 άτομα ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο της «Ενω­σης» και ταξίδεψαν με πούλμαν μέχρι την Αδριανού­πολη, για να παρακολουθήσουν την αμφιλεγόμενη ταινία που «σπάει ταμεία» στη γειτονική χώρα.
 
Με δημόσιες αντιδράσεις και αμφισβητήσεις από έναν κύκλο δημοσιογράφων και διανοουμένων, που δεν διστάζουν να μιλήσουν για εθνικιστική υστερία και αναβίωση αντιλήψεων οι οποίες είναι εκτός της...

Πέφτουμε από τα σύννεφα! ~ Το ΚΚΕ ντύνει τους φοιτητές... εργάτες για τις διαμαρτυρίες & όποιος μιλάει θεωρείται πράκτορας


(Υ)ιός Χαλβατζή χτυπά το ΚΚΕ

Κείμενο-κόλαφος για τον Περισσό διακινείται εδώ και τρεις μέρες στο Διαδίκτυο, καθώς το πρώην στέλεχος του κόμματος Αλέκος Χαλβατζής -γιος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Σπύρου Χαλβατζή-, δημοσιοποίησε κείμενο, σύμφωνα με το οποίο στη σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ βρίσκονται «λαθρεπιβάτες».:

Πρόγραμμα Ήλιος ~ Ποιές οι υποψήφιες περιοχές για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών


Περισσότεροι από 50 δήμοι και κρατικές υπηρεσίες φιλοδοξούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών για την παραγωγή και εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Μισό εκατομμύριο στρέμματα 50 δήμων, υπουργείων και κρατικών επιχειρήσεων διεκδικούν την... ανατολή των επενδύσεων 20 δισ. ευρώ του «Hλιος». Το φιλόδοξο και ελπιδοφόρο για τη μείωση του χρέους πρόγραμμα...

Από «κακοτεχνία» δεν έσκασε η βόμβα στο Μετρό της Αθήνας


Ενεργοποιημένος και έτοιμος να πυρπολήσει το βαγόνι ήταν ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός που εντοπίστηκε στις 5.40 το απόγευμα του Σαββάτου στο Μετρό του Αιγάλεω.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι έρευνες στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, από τις οποίες προκύπτει ότι το πακέτο - βόμβα δεν ανεφλέγη από σφάλμα στον μηχανισμό πυροδότησής του:

Η βυζαντινή Θεσσαλονίκη αποκαλύπτεται


Σχεδόν απαράλλαχτο διατηρείται στο πέρασμα των αιώνων το κέντρο της Θεσσαλονίκης από πλευράς χωροταξίας και πολεοδομικής οργάνωσης: η σημερινή Εγνατία οδός ήταν και στην αρχαιότητα ο βασικός, πολύβουος δρόμος που διέσχιζε μαρμαρόστρωτος την πυκνοδομημένη καρδιά της πόλης, στην περιοχή της Βενιζέλου απλωνόταν η δραστήρια εμπορική συνοικία με τα καταστήματα και τα εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας, προς τα δυτικά βρίσκονταν χάνια και αποθήκες, χριστιανικοί ναοί δέσποζαν σε περίβλεπτα σημεία:

Αγγεία, νομίσματα και... καλλυντικά σε 74 τάφους


Νομίσματα, αγγεία, κοσμήματα, αλλά και μια παλέτα για την παρασκευή ψιμυθίων -τα σημερινά καλλυντικά- δεν αποχωρίζονταν ούτε στην τελευταία τους κατοικία, που αποδείχτηκε το δυτικό ρωμαϊκό νεκροταφείο της πόλης, τμήμα του οποίου εντοπίστηκε στις ανασκαφικές εργασίες, στο οικόπεδο που ορίζεται από τις οδούς Γιαννιτσών, Μαζαράκη και Καβάλας (δίπλα στο «City Gate»).

Η αρχαιολόγος της ΙΣΤ΄ Εφορείας...

Μισό κιλό κοκαΐνη στη Χαλάστρα!


Πέντε λαθρομετανάστες με περίπου μισό κιλό κοκαΐνη συνελήφθησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην περιοχή της Χαλάστρας, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε στο...

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Θα σφίξουν πισινοί ~ Έρχονται Γερμανοί εφοριακοί



Περισσότερα από 160 στελέχη γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών πρoτίθενται να μεταβούν στην Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσουν τον ελληνικό φορολογικό μηχανισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού "Wirtschafts Woche", το οποίο θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα.

Το περιοδικό επικαλείται τον...

Αμήν ~ Μειώσεις έως 20% στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων



Με μειώσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων «απαντούν» οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες στην οικονομική κρίση, αλλά και στον έντονο ανταγωνισμό που αναπτύσσεται στον κλάδο μετά την υποχώρηση των εργασιών και την αύξηση των ανασφάλιστων οχημάτων.

Οι μειώσεις που ξεκινούν από...

Το μεγάλο ελληνικό «πάρτι» με την φαρμακευτική δαπάνη


Το φαγοπότι δισεκατομμυρίων που είχε στηθεί για περισσότερα από 10 χρόνια γύρω από τη φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα μας ήταν μία ακόμα ελληνική πατέντα που συνέβαλε τα μέγιστα στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Όντας πρωταθλητές Ευρώπης στην κατανάλωση και την υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων, η δημόσια δαπάνη από τα 2,4 δισ. ευρώ το 2004, εκτινάχθηκε το 2009 στα...

ΚΚΕ Δυνατό και ωρθωγραφεικώ




ΑΙΛΙΝΕΣ ΦΕΙΤΙΤΑΙΣ ΑΠΑΓΩΡΑΙΒΒΟΥΝ, ΣΤΑ ΜΑΙΛΟΙ ΤΥΣ ΠΑΝΑΙΠΠΗΣΤΙΜΟΙΑΚΕΙΣ ΚΙΝΩΤΟΙΤΤΑΣ ΝΑ ΠΣΟΙΦΥΣΟΥΝ ΓΟΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙΑ ΔΟΙΗΚΕΙΣΙΣ ΤΩΝ ΣΧΩΛΛΟΝ ΤΟΥΣ, ME ΣΙΝΘΥΜΑ « Η ΕΠΟΙΣΤΙΜΥ ΣΤΥΝ ΕΠΙΡΕΣΕΙΑ ΤΟΥ ΛΛΑΟΥ»

Χαλβάς ~ Ποια είναι τα είδη & ποια τα οφέλη του για την υγεία;


Οι περισσότεροι τον έχουν συνδέσει με την Καθαρά Δευτέρα, τρώγεται, όμως, με την ίδια ευχαρίστηση οποιοδήποτε μήνα του χρόνου, δίνοντας οφέλη, αλλά και… θερμίδες ανάλογα με το είδος του.

Σε περιόδους νηστείας αποτελεί όαση γεύσης, ενώ ακόμη κι αν δεν έχουμε τέτοιου είδους διατροφικούς περιορισμούς, μπορεί να μας χαρίσει γλυκιά γεύση, χωρίς το πλήθος των κορεσμένων λιπαρών που έχει το...

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τα 15 μέτρα του εφαρμοστικού νόμου


Στο σχέδιο νόμου, που κατατέθηκε με τη μορφή του επείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή μέχρι την επόμενη Τρίτη, συμπεριλαμβάνεται και ο τροποποιημένος προϋπολογισμός, με τον οποίο επιβεβαιώνεται η δραστική περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων, καθώς και των δαπανών ασφάλισης και περίθαλψης.

Οι 15 κυριότερες διατάξεις του αφορούν:

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Κατεβάστε ~ Cook Art No3 - Έργα τέχνης από σοκολάτα





Διαθέσιμο για δωρεάν κατέβασμα το ένθετο περιοδικό για συνταγές, της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, που υπογράφει η Μαρία Λόη.

Την τιμητική της στο τεύχος, έχει η αγαπημένη όλων, σοκολάτα...

Σπάνιο ροζ διαμάντι ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία


Ένα σπάνιο ροζ διαμάντι 12,76 καρατίων ανακοίνωσε ότι βρήκε μία αυστραλιανή μεταλλευτική εταιρία και είναι το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί ποτέ στην χώρα.

Το σπάνιο διαμάντι βρέθηκε στο αδαμαντωρυχείο Αρτζάιλ της εταιρίας Ρίο Τίντο στην περιοχή Ιστ Κίμπερλι της δυτικής Αυστραλίας.

Η αξία του εκτμάται σε...

Κουτί της Πανδώρας ~ Δίστομο & Χάγη (Βίντεο)


Η Ελλάδα είναι από τα μεγαλύτερα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Πλήρωσε αναντίστοιχα με το μέγεθός της, τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρ’ όλα αυτά είναι η μόνη χώρα που δεν πήρε ποτέ αποζημιώσεις για τον πόλεμο. Οι κυβερνήσεις της, με διάφορα επιχειρήματα, αλλά με πραγματικούς λόγους που τώρα ακόμη αποκαλύπτει η έρευνα, δεν προχώρησαν σε διεκδικήσεις από τη Γερμανία.

Ακόμη και οι διεκδικήσεις θυμάτων μεμονωμένα εναντίον της Γερμανίας, αντί να βρουν τη συμπαράσταση του ελληνικού κράτους, αντιμετωπίζουν δυσκολίες.:

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

«Χρυσοφόρο» το υπέδαφος περιοχών του νομού Κιλκίς


Σε 1,5 δισ. ευρώ υπολογίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) την αξία των μεταλλευμάτων που βρίσκονται θαμμένα στον μεταλλευτικό χώρο Βάθης-Γερακαρίου του νομού Κιλκίς.

Μάλιστα, το υπουργείο σχεδιάζει να προκηρύξει διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό, ωστόσο η τοπική κοινωνία αντιδρά στην προοπτική εξόρυξης των μεταλλευμάτων χρυσού και χαλκού.
Βάσει προηγούμενων ερευνητικών εργασιών του ΙΓΜΕ, τα βεβαιωμένα αποθέματα ανέρχονται σε συνολικά...

Προϊστορικό φυτό ξανανθίζει μετά από 32.000 χρόνια!


Ένα πρωτοποριακό πείραμα έφερε ξανά στη ζωή το αρχαιότερο φυτό που έχει ποτέ αναγεννηθεί και ανοίγει το δρόμο για την αναβίωση και άλλων αρχαίων φυτικών ειδών.

Εδώ και 32.000 χρόνια, ένας προϊστορικός σκίουρος της εποχής των παγετώνων είχε κρύψει βαθιά στο μόνιμα παγωμένο έδαφος της Σιβηρίας σπόρους φυτών για να τους φάει εν καιρώ.

Τώρα, Ρώσοι επιστήμονες, που ανακάλυψαν την υπόγεια κρυψώνα του «θησαυρού», κατάφεραν να αναστήσουν...

Νέοι φάκελοι ~ Πως φτάσαμε στο μνημόνιο (Βίντεο)


Τις κρίσιμες αποφάσεις, τις άγνωστες συγκρούσεις και τις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην υπογραφή του μνημονίου με την τρόικα των δανειστών παρουσίασαν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου οι Νέοι Φάκελοι στο πρώτο μέρος της μεγάλης έρευνας.

Ο Αλέξης Παπαχελάς μιλά με τους ανθρώπους που χειρίστηκαν τις τύχες της Ελλάδας, ή είχαν λόγο στα κέντρα αποφάσεων, όταν ακόμη η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση φαινόταν πολύ μακρινή για τη χώρα μας και ενδεχομένως το μνημόνιο μπορούσε να αποφευχθεί.

Τι προβλέπει η νέα συμφωνία για την Ελλάδα +Βίντεο


Κατά 107 δισ. ευρώ θα μειωθεί το ελληνικό δημόσιο χρέος από την εφαρμογή του PSI που συμφωνήθηκε στο Eurogroup.

Το «κούρεμα» αυξάνεται στο 53,5% της αξίας των ελληνικών ομολόγων ενώ το επιτόκιο για τα ομόλογα που λήγουν μέχρι το 2020 θα φτάνει σε μέσα επίπεδα το 2,63%.

Το ελληνικό δημόσιο χρέος θα υποχωρήσει στο...