Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ο «ψυχρός» πόλεμος για τον Αλέξη ήταν «κατεψυγμένος»


Τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα, του ήταν το θέμα συζήτησης στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου Κολούμπια αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Ο κ. Τσίπρας και η κ.Δούρου επέλεξαν να απευθυνθούν στο κοινό στα ελληνικά (παραβλέπουμε το γεγονός ότι η κ. Δούρου είναι υπεύθυνη για τα διεθνή θέματα και δεν μιλάει καλά αγγλικά και ξαναγυρίζουμε στα όσα συνέβησαν στις ΗΠΑ).

Ο μεταφραστής τους δεν πήγε ποτέ στο πανεπιστήμιο και έτσι  επιστρατεύτηκαν τρεις διαφορετικοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα οι οποίοι, ωστόσο, ελλείψει επαγγελματικής εμπειρίας, προσπαθούσαν κακήν κακώς να μεταφράσουν.

Λόγω των προβλημάτων στη μετάφραση κάποια στιγμή, ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε να μιλήσει στα αγγλικά, δημιουργώντας, όμως, περισσότερα προβλήματα από αυτά που πήγε να λύσει.  

Πάνω στην ροή της ομιλίας του, μάλιστα, αποκάλεσε αρκετές φορές τον Ψυχρό Πόλεμο «frozenwar». Frozenστα αγγλικά είναι ο παγωμένος, ο κατεψυγμένος… Αρκετοί ήταν οι φοιτητές που χαμογέλασαν με την φράση έτσι όπως την εκστόμισε ο κ. Τσίπρας…

  Ήξεραν ότι δεν μιλούσε καλά τα αγγλικά ο Πρόεδρος αλλά περίμεναν  ότι λέξεις και φράσεις, παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως ο Ψυχρός Πόλεμος, να ήξερε την ορολογία τους…

 Η όλη ομιλία ήταν μία “τιμωρία” της Αγγλικής για τους Έλληνες φοιτητές, εν ολίγοις, παρόλο που αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν μετά να φωτογραφηθούν με τον κ. Τσίπρα.


axiaplus.gr



Τσίπρα, την πρώτη επιχείρηση που πρέπει να κλείσεις, είναι το φροντιστήριο που σου έδωσε το lower...



Greece poutsisa:







1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διανοητικά ανάπηρος, όπως και οι ψηφοφόροι του.

Δημοσίευση σχολίου