Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Επικίνδυνοι λάθρο ~ Ζουν ανάμεσά μας...


 
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 44χρονος Βούλγαρος, αναζητούμενος με Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης
 
Συνελήφθη, έπειτα από πολυήμερες έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με...
τον Αξιωματικό σύνδεσμο των Βουλγαρικών Αρχών στη χώρα μας και τον Αξιωματικό σύνδεσμο της χώρας μας στη Βουλγαρία, καθώς και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, 44χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Βουλγαρίας για τις κακουργηματικές πράξεις της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και ληστειών, που έλαβαν χώρα στην επικράτεια της Βουλγαρίας.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (24-01-2013), πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδος Θεσσαλονίκης και αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε διαμέρισμα στην περιοχή των Διαβατών, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 44χρονος.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένα υποπολυβόλο τύπου SCORPION με γεμιστήρα που περιείχε συνολικά εννέα φυσίγγια,
  • ένα πιστόλι μαύρου χρώματος, με ένα σιγαστήρα μαύρου χρώματος και δύο γεμιστήρες φέροντες έκαστος οκτώ φυσίγγια,
  • μία ηλεκτρονική συσκευή τύπου jammer (παρεμβολέας κινητών τηλεφώνων)
  • μία θήκη περιέχουσα τέσσερα μεταλλικά εξαρτήματα διάρρηξης κλειδαριών,
  • δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα,
  • μία διόπτρα νυκτός,
  • τέσσερις μάλλινες κουκούλες τύπου full - face ,
  • μία στρατιωτική πυξίδα,
  • τέσσερα ζευγάρια δερμάτινα γάντια,
  • ένα ζεύγος φορητών πομποδεκτών με βάση φόρτισης και άλλα αντικείμενα.
Επίσης, εντός του διαμερίσματος βρέθηκαν και συνελήφθησαν τρεις ομοεθνείς του 44χρονου, ηλικίας 57, 38 και 40 ετών (άνδρες-γυναίκα), για την από κοινού κατοχή των όπλων και για υπόθαλψη εγκληματία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ενημερώθηκε και η Προξενική Αρχή. 







Σύλληψη αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης 

Την 24-01-2013 το απόγευμα, στην Κρυσταλλοπηγή, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν 42χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. 

Συγκεκριμένα, σε βάρος του συλληφθέντος εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των Ιταλικών Αρχών, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για ανθρωποκτονία, και παράνομη οπλοκατοχή, πράξεις οι οποίες έλαβαν χώρα την 07-01-1999 στη Γένοβα Ιταλίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.



Έκαναν ληστείες και μετέφεραν τη λεία με… ταξί!

Ταξίδευαν  αυθημερόν στα νησιά του Αργοσαρωνικού,  έκαναν ληστείες και μετέφεραν  τη λεία τους στο Λουτράκι όπου κατοικούσαν με… ταξί, οι δύο Αλβανοί κακοποιοί που συνελήφθησαν τυχαία όταν αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο το ταξί στην Τραχεία Αργολίδας!

Στις  αποσκευές των δυο αλλοδαπών  ηλικίας 44 και 25 χρόνων, βρήκαν πλήθος από χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή αξίας 70.000 ευρώ, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν. Στην Ασφάλεια όπου οδηγήθηκαν, αποδείχθηκε ότι ήταν τα κλοπιμαία από τη ληστεία που είχαν κάνει σε βάρος ενός ζευγαριού μέσα στο σπίτι του στις Σπέτσες τη νύχτα της Τετάρτης!

Οι δράστες ομολόγησαν ότι, μαζί με έναν ομοεθνή συνεργό τους που αναζητείται, είχαν κάνει άλλη μια ληστεία στις 16 Ιανουαρίου στον Πόρο με θύμα τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού από το οποίο άρπαξαν χρυσαφικά αξίας 30.000 ευρώ! Οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, ενώ ερευνάται αν έχουν διαπράξει και άλλες ληστείες.



Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός για ληστεία στα Χανιά

Συνελήφθησαν, χθες (24.01.2013) το βράδυ στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, δύο ημεδαποί ηλικίας 28 και 33 ετών και ένας 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για ληστεία και για υπόθαλψη εγκληματία κατά περίπτωση.
Ειδικότερα, χθες (24.01.2013) το βράδυ δύο άγνωστα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Χανιά, ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού και με την απειλή όπλου και μαχαιριού, αφαίρεσαν από αυτόν το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, για τον εντοπισμό των δραστών, όπου από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) εντοπίστηκε στη πόλη των Χανίων και ελέχθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις (3) προαναφερόμενοι συλληφθέντες.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο όχημα τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) διαμετρήματος 12 cal,
  • Μία γεμιστήρα με πέντε (5) πλήρη φυσίγγια,
  • Το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ,
  • Ένα (1) μαχαίρι,
  • Δύο (2) κουκούλες,
  • Δύο (2) ζευγάρια γάντια και ρούχα τα οποία όπως προέκυψε στη συνέχεια έφεραν οι δράστες κατά την διάρκεια της ληστείας.
Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων προέκυψε ότι ο 33χρονος μαζί με τον 24χρονο, ήταν τα δύο (2) άτομα τα οποία διέπραξαν την ανωτέρω αξιόποινη πράξη και στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον 28χρονο συνεργό τους, που τους περίμενε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε συγκεκριμένο σημείο.
Η δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία είχε αφαιρεθεί το βράδυ της 23/24.01.2013 από περιοχή των Χανίων.
Επιπλέον, προέκυψε ότι ο 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αρχικά είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητος, έχει δραπετεύσει από τις φυλακές Πάτρας. Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα (10) ετών και έξι (6) μηνών για εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Ο 33χρονος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία διότι φιλοξενούσε, τον 24χρονο στην οικία του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.





Εξιχνιάστηκαν πέντε υποθέσεις διαρρήξεων σε οικίες στην Κεφαλονιά 

Συνελήφθησαν χθες (24.01.2013) το πρωί στην Κεφαλονιά, από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, δύο υπήκοοι Αλβανίας (ένας άντρας και μία γυναίκα) ηλικίας 36 και 30 ετών, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη ομοεθνών τους, ηλικίας 31 και 29 ετών, που αναζητούνται, για διακεκριμένες διαρρήξεις κατά συναυτουργία.
Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου ταυτοποιήθηκαν οι δύο αλλοδαποί που αναζητούνται, ως οι δράστες διαρρήξεων σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Κεφαλονιάς. 

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι οι δύο αλλοδαποί διέμεναν προσωρινά στην οικία των δύο συλληφθέντων ομοεθνών τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων σε οικίες και συγκεκριμένα:
  • Σε οικία στα Σβορωνάτα Κεφαλονιάς, το βράδυ της Παρασκευής (18.01.2013), όπου αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, μία φωτογραφική μηχανή, χρήματα και χρυσαφικά αξίας 1.200 ευρώ
  • Σε οικία στην Σπαρτιά Κεφαλονιάς, τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (19.01.2013), όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 100 ευρώ
  • Σε οικία στις Κεραμειές Κεφαλονιάς, το βράδυ του Σαββάτου (19.01.2013), όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ
  • Σε οικία στα Μουσάτα Κεφαλονιάς, η οποία διαπράχθηκε το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή (18.01.2013) έως την Δευτέρα (21.01.2013)
  • Σε οικία στα Σαρλάτα Κεφαλονιάς, την Τρίτη (22.01.2013) το βράδυ, όπου αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα και χρυσαφικά.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου και του 29χρονου βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ τα κλεμμένα αντικείμενα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι δύο αλλοδαποί θα οδηγηθούν στον Ανακριτή Κεφαλληνίας.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου