Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Εξιχνίαση ρατσιστικών επιθέσων στη Μυτιλήνη




Εξιχνιάστηκαν, χθες (26-01-2013) το μεσημέρι, μετά από μεθοδευμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τρείς -3- υποθέσεις ρατσιστικών επιθέσων με ληστεία, σε βάρος Ελλήνων στη Μυτιλήνη.

Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος...
ενός (1) αλλοδαπού λαθρομετανάστη υπηκόου Αλβανίας ηλικίας 30 ετών, για δύο ληστείες και μία απόπειρα ληστείας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 24-01-2013 το απόγευμα , ο 30χρονος αλλοδαπός μπήκε σε κατάστημα (μίνι-μάρκετ) στη Μυτιλήνη και αφού χτύπησε με τα χέρια του, σε διάφορα σημεία του σώματός της, μια 43χρονη ελληνίδα, η οποία εργαζόταν σε αυτό, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Κατά την έξοδό του από το κατάστημα, ο δράστης προσπάθησε, με τη χρήση σωματικής βίας, να αφαιρέσει χρήματα και από μία 28χρονη διερχόμενη ελληνίδα, χωρίς όμως να το κατορθώσει. 

Από τα στοιχεία της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι ο 30χρονος Αλβανός, τις πρώτες πρωινές ώρες της 23-01-2013, στην οδό Οδυσσέα Ελύτη στη Μυτιλήνη, πλησίασε πεζός έναν 40χρονο Έλληνα και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσε το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά του έγγραφα. 

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου