Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Παρέμβαση πρυτανείας ΑΠΘ υπέρ «αντιεξουσιαστών»


Να διακοπεί ΑΜΕΣΑ η χρηματοδότηση του ΑΠΘ από το ελληνικό δημόσιο. Όχι άλλοι τσάμπα μάγκες με τα λεφτά μας. Στα διάλα...

Την παραχώρηση του αμφιθεάτρου του Πολυτεχνείου σε αντιεξουσιαστικές ομάδες φοιτητών αλλά και εξωπανεπιστημιακών διέταξε την Παρασκευή ο αντιπρύτανης Γιάννης Παντής, παρά την ισχυρή αντίρρηση του εκτελώντος χρέη κοσμήτορα καθώς και των προέδρων των τμημάτων της Πολυτεχνικής σχολής.



 Του Νίκου Ηλιάδη

Ο κ. Παντής, παρά τις αντιδράσεις και τις επισημάνσεις που του έγιναν εκ μέρους του κοσμητορεύοντος καθηγητή Κώστα Κατσάμπαλου, αγνόησε πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του κοσμητορικού συμβουλίου της Πολυτεχνικής να μη χορηγεί εφεξής τα αμφιθέατρα του Πολυτεχνείου για εκδηλώσεις αντιεξουσιαστικών ομάδων. Η απόφαση ελήφθη την περασμένη Τετάρτη μετά τη διαπίστωση εκ μέρους των μελών του κοσμητορικού συμβουλίου ότι το Πολυτεχνείο καταλαμβάνεται τα Σαββατοκύριακα από εξωπανεπιστημιακούς, οι οποίοι διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις (συνήθως πάρτι), άσχετες με τη σχολή και τους φοιτητικούς συλλόγους του Πολυτεχνείου. Για τον λόγο αυτό στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να κλείνει το Πολυτεχνείο τα Σαββατοκύριακα και να ανοίγει ξανά το πρωί της Δευτέρας.



Παρέμβαση Παντή

Την Παρασκευή το απόγευμα, ο φύλακας της Πολυτεχνικής ενημέρωσε τον κ. Κατσάμπαλο ότι αντιεξουσιαστικές ομάδες ζητούν να τους επιτραπεί η είσοδος στο κεντρικό αμφιθέατρο της σχολής. Ο κ. Κατσάμπαλος, εφαρμόζοντας την απόφαση του κοσμητορικού συμβουλίου, δεν επέτρεψε την παραχώρηση του αμφιθεάτρου. Κατόπιν αυτού, προσήλθαν στον χώρο άλλοι φύλακες του ΑΠΘ, οι οποίοι με εντολή του κ. Παντή ξεκλείδωσαν την είσοδο και παραχώρησαν το μικρό αμφιθέατρο για τη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών.

Ο κ. Κατσάμπαλος επικοινώνησε αμέσως με τον αντιπρύτανη και τον κατέστησε υπεύθυνο για ό,τι συμβεί, επισημαίνοντάς του ότι διαχειριστής των χώρων της Πολυτεχνικής σχολής είναι το κοσμητορικό συμβούλιο και ο κοσμήτορας και όχι ο αντιπρύτανης. Το πρωί του Σαββάτου αναφέρθηκε από τους φύλακες ότι υπήρξαν ζημιές στο κτίριο «Εδρών» της Πολυτεχνικής καθώς και αρκετά σπασμένα τζάμια και κατεστραμμένα παράθυρα σε διάφορους χώρους της σχολής.




Συστάσεις από Μυλόπουλο

Όπως εξήγησε στη «Θ» ο εκτελών χρέη κοσμήτορα κ. Κατσάμπαλος, «η απόφαση της Κοσμητείας ελήφθη επειδή το Πολυτεχνείο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές κατά το παρελθόν από τις εκδηλώσεις αυτών των ‘ομάδων’, ενώ έχουν γίνει και πάμπολλες κλοπές». Είπε, μάλιστα, πως στη διάρκεια της συνεδρίασης του κοσμητορικού συμβουλίου παρενέβη τηλεφωνικά ο κ. Μυλόπουλος, ο οποίος ζήτησε να παραχωρούνται οι χώροι του Πολυτεχνείου, «ωστόσο η παραίνεση του κ. πρύτανη απορρίφθηκε ομοφώνως», σημειώνει ο κ. Κατσάμπαλος. Προσθέτει πως «εάν θέλουν οι πρυτανικές αρχές να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο, ας παραχωρούν άλλους χώρους, όπως για παράδειγμα τη φοιτητική λέσχη». Αποκάλυψε μάλιστα ότι εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί μέσα στο Πολυτεχνείο παράνομο κυλικείο, με αμφίβολης ποιότητας προϊόντα και φυσικά χωρίς να κόβει αποδείξεις «αλλά ουδείς παρεμβαίνει», τονίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ», κοσμήτορας άλλης σχολής, πιεζόμενος πριν από μήνες από τον κ. Μυλόπουλο να παραχωρήσει χώρο-στολίδι του ΑΠΘ για εκδήλωση αντιεξουσιαστών, απείλησε με παραίτηση, προκειμένου να αντιπαρέλθει στην πίεση του πρύτανη.

 http://www.makthes.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου