Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Το κόκκινο ταγάρι πρόδωσε την ακροαριστερή τρομοκράτισσα


Νεα στοιχεία: Η γυναίκα του Mall είναι η γυναίκα του... μετρό Αιγάλεω

Τώρα έβαλε την ωρολογιακή βόμβα στο εμπορικό κέντρο The Mall, τότε βοηθούσε τον μεταφορέα της ωρολογιακής εμπρηστικής βόμβας.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι κάτι παραπάνω από βέβαιοι ότι πρόκειται για την ίδια νεαρή γυναίκα πίσω από την έκρηξη στο Μαρούσι.


Μέτριο ανάστημα, κοντό καρέ καστανό μαλλί, αδύνατη, μοντέρνα εμφάνιση είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της.

Την ίδια ώρα από την ανάλυση των εκατοντάδων βίντεο, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει και την «ομάδα δράσης και υποστήριξης» της μυστήριας νεαρής γυναίκας, μέσα στον χώρο του Mall. Και αυτοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, είναι τρεις άνδρες, μεταξύ των οποίων ο μασκαρεμένος... ιερέας, που τοποθέτησε την ωρολογιακή εμπρηστική βόμβα στο συρμό του μετρό στο Αιγάλεω, και δύο ακόμη, οι οποίοι είχαν παράσχει τη συνδρομή τους.

Η συγκεκριμένη γυναίκα φαίνεται πως έχει παρακολουθήσει τον χώρο, και γνωρίζει πως θα κινηθεί για να αποφύγει όσο μπορεί τις κάμερες ασφαλείας. Μάλιστα από τη στιγμή που τοποθετεί την τσάντα στο διαφημιστικό σταντ κάτω απο τις κυλιόμενες σκάλες κινείται προς αντίθετη κατεύθυνση και φεύγει από διαφορετική είσοδο. Φορά λευκό κασκόλ, σκούφο μέσα στον οποίο έχει μαζέψει τα μαλλιά της, φορά νεανικά ρούχα, ωστόσο αυτό που πρόδωσε το φύλλο της ήταν το βάδισμά της και τα γυναικεία αξεσουάρ, όπως το γυναικείο δακτυλίδι, το βραχιόλι και ένα κόκκινο ταγάρι.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σίγουροι πως όσοι συμμετείχαν στη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο είναι οι ίδιοι που επιχείρησαν την εμπρηστική επίθεση στο συρμό του μετρό στο Αιγάλεω. Θεωρούν με σχετική βεβαιότητα πλέον ότι η οργάνωση «Κίνημα 12 Φλεβάρη» που τοποθέτησε ωρολογιακή εμπρηστική βόμβα μέσα στο συρμό του μετρό στο Αιγάλεω στις 25 Φεβρουαρίου 2012, κρύβεται πίσω από την βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο MALL.

Αναφέρουν και πάλι ότι «Η συνδεσμολογία της βόμβας του εμπορικού κέντρου είναι η ίδια με εκείνη στο μετρό, μόνο που ο πυροκροτητής-αντίσταση ηλεκτρικού λαμπτήρα, κατέληγε σε εκρηκτική ύλη και όχι σε εύφλεκτο υγρό».

Η βόμβα του μετρό, η οποία δεν ανεφλέγη, εξαιτίας της ελαττωματικής αντίστασης του λαμπτήρα, που έπαιζε τον ρόλο του πυροκροτητή, αποτελείτο από ένα τετράλιτρο μπιτόνι βενζίνης, ρολόι «ρούχλα», οκτώ μπαταρίες των 1,5V, και διακόπτη ON-OFF». Το ηλεκτρικό μέρος της βόμβας βρισκόταν σε ένα τάπερ , ενώ όλος ο εμπρηστικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μια πράσινη χάρτινη σακούλα δώρων. Στην περίπτωση του εμπορικού κέντρου, το εύφλεκτο υγρό είχε αντικατασταθεί από ζελατοδυναμίτιδα και ANFO, ωστόσο έχουν κοινά σημεία στη συνδεσμολογία. Ίδιου τύπου ρολόι, δύο διακόπτες ON-OFF, οκτώ μπαταρίες των 1,5V, προκειμένου να συμπληρωθούν τα 12V για την ολοκλήρωση του κυκλώματος της έκρηξης, το «καρφί» επαφής για την έκρηξη και πιθανόν δύο αντιστάσεις ηλεκτρικών λαμπτήρων- που είχαν τον ρόλο του πυροκροτητή.

Η αποτυχημένη εμπρηστική επίθεση στο συρμό του μετρό στο Αιγάλεω, είχε καταγραφεί στις 25 Φεβρουαρίου 2012, απόγευμα Σαββάτου πριν την Κυριακή των Αποκριών. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν διαπιστώσει πως ο μεταφορέας και τοποθετητής της εμπρηστικής βόμβας ήταν «μασκαρεμένος» ως… ιερέας. Λίγες ημέρες αργότερα είχαν εντοπίσει και την «ομάδα υποστήριξης», δύο άνδρες και μία γυναίκα, με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, σε άλλους σταθμούς του μετρό. Αυτή λοιπόν η γυναίκα πρέπει να είναι εκείνη που την περασμένη Κυριακή τοποθέτησε την βόμβα στο Mall.

«Επίθεση σε χώρο κίνησης πολλών πολιτών, μαζικό μέσο μεταφοράς, τότε, σε χώρο συγκέντρωσης πολλών πολιτών, εμπορικό κέντρο, τώρα» επισημαίνουν αινιγματικά οι ίδιοι αξιωματικοί. Η προκήρυξη της «12 Φλεβάρη» είχε αναρτηθεί στον ιστόστοπο athensindymedia, ενώ να θυμίσουμε ότι την συγκεκριμένη ημερομηνία είχαν σημειωθεί εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και εμπρησμοί ιστορικών κτιρίων και καταστημάτων της πόλης.

Ας θυμίσουμε ένα σημείο από το Κοινωνικό Ανακοινωθέν, όπως ξεκινούσε η προκήρυξη του «Κινήματος 12 Φλεβάρη»:

«Η αστοχία μας, στο συνδεσμολογικό κομμάτι, ήταν στην πυροδότηση της βενζίνης. Χρησιμοποιήσαμε λαμπτήρα πυρακτώσεως για την πυροδότηση , ο οποίος εκ του αποτελέσματος , αποδείχθηκε ελαττωματικός. Ο λαμπτήρας πυρακτώσεως ήταν συνδεδεμένος με 2 καλώδια. Το ένα καλώδιο κατέληγε στον έναν πόλο της μπαταριοθήκης. Το δεύτερο ήταν συνδεδεμένο στο ρολόι τυλιγμένο γύρω από ένα καρφί και κατέληγε στον άλλο πόλο της μπαταριοθήκης».

newsit.gr



Δείτε εικόνες και βίντεο σχετικά με την βόμβα στο μετρό στο Αιγάλεω
Φωτογραφίες από την βόμβα στο Μετρό Αθηνών
Αντάρτικο Πόλεων ~ Η βομβιστική ομάδα του Μετρό
Από «κακοτεχνία» δεν έσκασε η βόμβα στο Μετρό της Αθήνας


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου