Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Πάνω από 500 σφαίρες στην απόπειρα απόδρασης στα Τρίκαλα! Άψογα λειτούργησαν οι υπηρεσίες + Βίντεο


Κινηματογραφική απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής στις φυλακές Τρικάλων, αφότου ένα ελικόπτερο προσέγγισε το σωφρονιστικό συγκρότημα, αποκόλλησε το ηλεκτροφόρο σύρμα που περιέβαλλε το χώρο, και «έριξε» ανεμόσκαλα στο προαύλιο της φυλακής.


Το ελικόπτερο προσέγγισε τις φυλακές στις 16:45, οπότε οι φρουροί δέχθηκαν πυρά από τους επιβαίνοντες στο σκάφος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ήταν σκοποί απάντησαν στα πυρά, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η απόδραση και το ελικόπτερο να καθηλωθεί σε γειτονικό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και να συλληφθούν οι επιβαίνοντες.

Στο χώρο έχουν βρεθεί τουλάχιστον 500 κάλυκες, γεγονός που καταδεικνύει την σφοδρότητα της συμπλοκής. Οι συνεργοί του βαρυποινίτη έφεραν βαρύ οπλισμό (δυο υποπολυβόλα Uzi, ένα τυφέκιο τύπου «Καλάσνικοφ») και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες αναφορικά με την εθνικότητά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού μίσθωσαν το ελικόπτερο προφασιζόμενοι ότι ήθελαν να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, ενώ βρίσκονταν εν πτήση πάνω από τον Πλαταμώνα, απείλησαν με όπλα τον χειριστή και τον μηχανικό του οχήματος και τους διέταξαν να κατευθυνθούν προς τα Τρίκαλα.

Ο ακριβής ρόλος που διαδραμάτισαν ο χείριστης και ο μηχανικός στην όλη απόπειρα απόδρασης εξακολουθεί να διερευνάται.

Στο πλαίσιο της αποτυχημένης απόπειρας τραυματίσθηκε ο ίδιος ο Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος γκρεμίστηκε στο έδαφος από μεγάλο ύψος στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο ελικόπτερο. Ο ισοβίτης έχει διακομιστεί στο Νοσοκομείο Τρίπολης όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος με τραύματα σε χέρια και πόδια.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΚΑΪ, οι εισαγγελικές Αρχές ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο και άλλοι κρατούμενοι να συμμετείχαν στο σχέδιο απόδρασης, μαζί με τον Παναγιώτη Βλαστό. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τον Βλαστό επρόκειτο να αποδράσει και ένας συγκρατούμενός του, υπήκοος Αλβανίας.

Ανακρίσεις διενεργούνται υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Τρικάλων.

Στα Τρίκαλα θα μεταβεί αύριο το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι τις φυλακές θα επισκεφθεί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

skai.gr


                                     





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου