Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Πιείτε κόκκινο κρασί για να μην κουφαθείτε…


Πιείτε κόκκινο κρασί για να μην κουφαθείτε, θα μπορούσε να είναι το μήνυμα αμερικανικής μελέτης σύμφωνα με την οποία, ο πορφυρός οίνος δεν θεωρείται μόνο ένα από τα μυστικά της μακροζωίας καθώς προστατεύει από τα καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά και ο «φύλακας άγγελος» της ακοής. 

Σε μετρημένες ποσότητες την ημέρα, το κόκκινο κρασί μπορεί να...
προστατεύει την ακοή από τις βλάβες που της προκαλεί η παρατεταμένη έκθεση σε πολύ δυνατούς ήχους χάρη στην ρεσβερατρόλη, την χημική ουσία που υπάρχει στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών και τους προσδίδει το χαρακτηριστικό τους χρώμα. 

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγαν επιστήμονες του νοσοκομείου Henry Ford στο Ντιτrόιt σε τρωκτικά, τα ποντίκια είχαν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν βλάβες στην ακοή τους όταν είχαν λάβει ρεσβερατρόλη πριν εκτεθούν σε παρατεταμένους δυνατούς ήχους.

«Η μελέτη μας εστιάστηκε στην ρεσβερατρόλη και τις επιδράσεις στους μηχανισμούς με τους οποίους αντιδρά ο οργανισμός σε περίπτωση τραύματος», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής , καθηγητής Μάικλ Σάιντμαν, διευθυντής του Τομέα  Χειρουργικής του νοσοκομείου.

«Οι μηχανισμοί αυτοί, ένας από τους σημαντικότερους εκ των οποίων  είναι η φλεγμονή, πιστεύεται ότι αποτελούν την αιτία για πολλά προβλήματα υγείας όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, ο καρκίνος και η απώλεια της ακοής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 50% των ανθρώπων ηλικίας άνω των 60 ετών πάσχουν από κάποιου βαθμού απώλεια της ακοής.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου