Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Αμετανόητος ρατσιστής στην Κρήτη




Στιγμές τρόμου έζησαν δυο Ελληνίδες, μια από τις οποίες ανήλικη, στα χέρια ενός νεαρού ρατσιστή Πακιστανού λαθρομετανάστη ο οποίος επιχείρησε να τις βιάσει στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Μάλιστα, ο αδίστακτος εγκληματίας χτύπησε άσχημα και λήστεψε την ενήλικη γυναίκα.


Συνελήφθη, χθες (13.02.2013), το βράδυ στον Άγιο Νικόλαο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, 21χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν για απόπειρα βιασμού, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών γυναικών ηλικίας 16 και 34 ετών. 

Ειδικότερα, ο 21χρονος χθες (13.02.2013) το βράδυ, ακινητοποίησε την 16χρονη και σε μεταγενέστερο χρόνο την 34χρονη και με τη χρήση βίας, ενεργούσε σε αυτές ασελγείς πράξεις. Επιπλέον στην 34χρονη προκάλεσε σωματικές βλάβες και αφαίρεσε από αυτήν το κινητό της τηλέφωνο. 

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λασιθίου και του Σταθμού Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης Νεάπολης, αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 21χρονος, ο οποίος αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα, από τις παθούσες, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο που είχε αφαιρέσει από την 34χρονη παθούσα. 

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου. 

Ο συλληφθείς, Θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.



Λαθρομετανάστης ρήμαζε τα ελληνικά σχολεία στο Ηράκλειο

Βραδινές ώρες της 7-2-2013 συνελήφθη στο Ηράκλειο Αττικής, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ένας (1) αλλοδαπός λαθρομετανάστης υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 24 ετών, ο οποίος λίγο πριν είχε διαρρήξει σχολικό κτίριο στην ίδια περιοχή. 

Στη κατοχή του βρέθηκαν ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία (1) συσκευή scanner , διάφορα εξαρτήματα υπολογιστών, οκτώ (8) πορτοφόλια, το χρηματικό ποσό των -357,40- ευρώ και διάφορα κλειδιά και έγγραφα του Σχολείου. Τα παραπάνω ανευρεθέντα είχαν αφαιρεθεί από το προαναφερόμενο Σχολείο και αποδόθηκαν στους υπευθύνους. 

Στη κατοχή του επίσης και μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ένα (1) πιστόλι τύπου REPLICA και διαρρηκτικά εργαλεία.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών και εξαρτημάτων αυτών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α Ηρακλείου, ο συλληφθείς κατά το τελευταίο επτάμηνο διέρρηξε δεκατέσσερα (14) σχολικά κτίρια, στις περιοχές Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης, από τα οποία αφαίρεσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, συστήματα ήχου, χρήματα και άλλα αντικείμενα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



 Γύφτοι βασανίζουν τους ηλιωμένους Έλληνες στη Λακωνία

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού τμήματος Μολάων, μία (1) υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης Ελληνίδας, που είχε γίνει προχθές (13-2-2013) το βράδυ, στην Απιδέα Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. 

Μετά από αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, συνελήφθη χθες (14-2-2013) το απόγευμα, ένας (1) 23χρονος γύφτος, για ληστεία, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα τρείς συνεργούς του. 

Ειδικότερα όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, προχθές (13-2-2013) το βράδυ, αφού μπήκαν σε οικία, ιδιοκτησίας 73χρονης Ελληνίδας, με την χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν χρήματα, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, προέκυψε ότι, την 12-2-2013 το πρωί, στην ίδια περιοχή, είχαν διαρρήξει οικία ημεδαπού και είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα. 

Κατά τις έρευνες των αστυνομικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δυο (2) αυτοσχέδιες κουκούλες, ένα (1) ζευγάρι γάντια, είδη ένδυσης τα οποία χρησιμοποίησαν για να μην αφήσουν τα ίχνη τους και ένα (1) διαρρηκτικό εργαλείο. 

Ο 23χρονος θα οδηγηθεί στον Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των τριών συνεργών του.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.



Εξιχνιάστηκε απόπειρα ένοπλης ληστείας σε σπίτι, που είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο στους Ραψαίους Ιωαννίνων
Συνελήφθη ένας αλλοδαπός, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, ενώ η δικογραφί α περιλαμβάνει ακόμα τρία άτομα, τα οποία αναζητούνται
Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, η υπόθεση ληστείας σε σπίτι στους Ραψαίους Ιωαννίνων, που είχε γίνει τα ξημερώματα της 20-12-2012. Στις έρευνες σημαντική ήταν η συμβολή του Γραφείου Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου. 

Συνελήφθη χθες (14-02-2013) στο Γραμμένο Ιωαννίνων, για τη συμμετοχή του στην υπόθεση αυτή, κατόπιν εντάλματος σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Ιωαννίνων, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας ενώ αναζητούνται επιπλέον τρία άτομα (ένας 48χρονος ημεδαπός, δραπέτης των Φυλακών Αλικαρνασσού, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας ημεδαπός, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται). 

Αναλυτικότερα, την 20-12-2013 τα ξημερώματα, δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με ολοπρόσωπες κουκούλες και κρατώντας όπλα, εισήλθαν σε σπίτι στους Ραψαίους Ιωαννίνων και αφού απαίτησαν από τους ιδιοκτήτες να τους παραδώσουν χρήματα και κλειδιά αυτοκινήτου τους, πυροβόλησαν δύο φορές στο ταβάνι της οικίας για εκφοβισμό, χωρίς να τραυματίσουν κάποιον και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους.
 
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο παραπάνω δράστες ήταν οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι ενεργούσαν κατ’ εντολή και καθ’ υπόδειξη των δύο ημεδαπών. Είχαν προηγηθεί προπαρασκευαστικές ενέργειες, καθώς οι δράστες ενεργούσαν στοχευμένα και είχαν λάβει όλα τα προστατευτικά μέτρα (κουκούλες, γάντια κ.λ.π.), ενώ ο 48χρονος ημεδαπός τους είχε προμηθεύσει με οπλισμό και τους μετέφερε ο ίδιος στο σημείο της ληστείας. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 24χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν αγροτικά και οικοδομικά μηχανήματα, κινητά τηλέφωνα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών. 

Σημειώνεται ότι ο 48χρονος ημεδαπός, που εμπλέκεται στην υπόθεση, αναζητείτο ήδη ως δραπέτης από το Φεβρουάριο του 2011 , όταν είχε παραβιάσει τακτική άδεια από τις Δικαστικές Φυλακές Αλικαρνασσού, όπου εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για σωρεία αδικημάτων (διακεκριμένες κλοπές, ληστρική εκβίαση, κλοπές, οπλοχρησία, ανθρωποκτονία από αμέλεια και απόδραση). 

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου