Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Έφαγε κάρτα ο Παπαφίγκος για τους τούρκους πράκτορες


Σε απόλυτη σύμπνοια, ΝΔ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν χθες στη Βουλή τις διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπουν ότι εφόσον το Δικαστήριο του Στρασβούργου διαπιστώνει ακόμα και σε πολιτικές υποθέσεις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα ελληνικά δικαστήρια θα υποχρεούνται να τις επανεξετάζουν και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του.


Το άτυπο μέτωπο δεν άλλαξε μάλιστα στάση παρά τη νέα τροποποίηση του Αντώνη Ρουπακιώτη κατά την οποία αποδέχθηκε να ενταχθούν στις εξαιρέσεις και οι υποθέσεις έγκρισης καταστατικού, επιχειρώντας έτσι να διασκεδάσει την ανησυχία ότι η διάταξη συνιστά κερκόπορτα για την αναγνώριση σωματείων όπως η λεγόμενη Τουρκική Ένωση Ξάνθης.

«Αυτό είναι μπαλώματα, και φτιασιδώματα που δεν μας καλύπτουν», δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ Αναστάσιος Νεράντζης.

Την ίδια στιγμή στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου συνεργάτες του πρωθυπουργού υπενθύμιζαν ότι ο Αντώνης Ρουπακιώτης είχε προειδοποιηθεί έγκαιρα για τη στάση των βουλευτών της ΝΔ, προτάσσοντας το σκεπτικό ότι αντιβαίνει στον ιδεολογικό πυρήνα της παράταξης. Πρωθυπουργικοί κύκλοι υποστήριζαν ότι δεν τίθεται θέμα για την κυβέρνηση, περιορίζοντας το αποτέλεσμα στα όρια της προσωπικής ήττας του κ. Ρουπακιώτη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για κρυφούς σκοπούς όσων αντιδρούν και καταλόγισε κυρίως στους κυβερνητικούς βουλευτές το γεγονός, όπως τόνισε, ότι δεν στηρίζουν την κυβέρνηση όταν διατυπώνουν τέτοιες αιρετικές απόψεις. «Ας δούμε λοιπόν αν η κουλτούρα συνεργασίας θα ενισχυθεί ή θα αποδυναμωθεί», πρόσθεσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου