Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Εξιχνιάστηκε ακόμη μία ρατσιστική δολοφονία



Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, η ανθρωποκτονία 67χρονου Έλληνα βενζινοπώλη, που έλαβε χώρα στις 30-10-2011 στο Επιτάλιο Ηλείας.
Στην υπόθεση αυτή, όπως προέκυψε, εμπλέκονται δυο δράστες, από τους οποίους ο ένας είναι 33χρονος...
αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ηλείας.

Ο συγκεκριμένος βρίσκεται έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, καθώς την 22-12-2011 είχε συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και τη Φωκίδα (Σχετικό το από 22-12-2011 Δελτίο Τύπου μας).

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, την 30-11-2011 το μεσημέρι, οι δυο δράστες μετέβησαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων του 65χρονου στη Νέα Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, στο ύψος του Επιταλίου, όπου, με σκοπό τη ληστεία, συνεπλάκησαν με τον παθόντα και αφού τον έριξαν στο έδαφος τον πυροβόλησαν μια φορά εξ΄επαφής στη κοιλιά.

Ο 65χρονος διακομίστηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Οι δράστες είχαν διαφύγει με μηχανή, την οποία είχαν αφαιρέσει πριν δυο μήνες περίπου από τη Πάτρα. Μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών βρέθηκε, τρεις μέρες μετά την ανθρωποκτονία, εγκαταλελειμμένη σε αγροτική περιοχή στις Ράχες Ηλείας, μαζί με άλλα αντικείμενα και ενδύματα των δραστών.
Ο 33χρονος Αλβανός δράστης θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζονται.
Το προανακριτικό έργο ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου