Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ρατσιστική επίθεση στην Ελασσόνα



Συνελήφθησαν χθες (15-03-2013) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας (τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας), ηλικίας από 20 έως 37 ετών, για απόπειρα ληστείας σε βάρος 74χρονης Ελληνίδας, στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας. 


Ειδικότερα, η μία από τους συλληφθέντες ρατσιστές, 21χρονη υπήκοος Ρουμανίας, χρησιμοποιώντας σωματική βία, αποπειράθηκε να αφαιρέσει από το λαιμό της 74χρονης, μία χρυσή αλυσίδα και μη καταφέρνοντας να την αποσπάσει, διέφυγε επιβιβαζόμενη σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο την ανέμεναν οι τέσσερις συνεργοί της. 

Πριν από τη διαφυγή της, η 21χρονη άφησε στο σημείο δύο ψεύτικες αλυσίδες (φο-μπιζού), οι οποίες βρέθηκαν από την ηλικιωμένη. 

Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν λίγο αργότερα τους πέντε δράστες να κινούνται με το αυτοκίνητο και να τους συλλάβουν. 

Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, καθώς και τέσσερις (4) επίχρυσες αλυσίδες κι ένα (1) δαχτυλίδι (φο-μπιζού), που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Επιπλέον, κατασχέθηκαν οι δύο ψεύτικες αλυσίδες που άφησε η 21χρονη στο σημείο του περιστατικού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. 

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας.



Συνελήφθησαν τρεις Ρουμάνοι στη Αμαλιάδα που επιχείρησαν να ληστέψουν κομμωτήριο στο κέντρο της πόλης 

Λίγο πιο πριν είχαν διαπράξει κλοπή σε κοντινό κατάστημα σιδηρικών. 

Συνελήφθησαν χθες (15-3-2013) το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Αμαλιάδας, τρεις άνδρες, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 20, 16 και 15 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και κλοπή κατά συναυτουργία. 

Ειδικότερα οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν σε κατάστημα πώλησης σιδηρικών – χρωμάτων στο κέντρο της Αμαλιάδας όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη το χρηματικό πόσο των 110 ευρώ. 

Έπειτα μετέβησαν σε κοντινό κομμωτήριο όπου ασκώντας σωματική βία στην υπάλληλο επιχείρησαν να τις αφαιρέσουν χρήματα αλλά έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους και τράπηκαν σε φυγή. 

Για την διερεύνηση των περιστατικών και την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό των τριών Ρουμάνων και τη σύλληψη τους.
Στη κατοχή των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα καθώς και το σύνολο των χρημάτων που είχαν αφαιρέσει από το κατάστημα σιδηρικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας ενώ οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται. 





Εξιχνιάσθηκαν σαράντα τρεις περιπτώσεις κλοπών οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης 

Συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί και ένας ημεδαπός ως μέλη εγκληματικής ομάδας η οποία διέπραττε κλοπές δικύκλων και φορτηγών
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά οκτώ ατόμων 

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από οργανωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, σαράντα τρεις (43) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2012 – Μαρτίου 2013, στις περιοχές της Σταυρούπολης, Καλαμαριάς, Τούμπας, Αμπελοκήπων, Χαριλάου και Ανάληψης. 

Συνελήφθησαν , πρωινές ώρες χθες (14-03-2013), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 36, 30, 15 και 22 ετών και ένας 20χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται 26χρονος συνεργός τους, διότι λίγο νωρίτερα αφαίρεσαν από κοινού δίκυκλη μοτοσικλέτα από την περιοχή της Σταυρούπολης. 

Από την αστυνομική έρευνα - προανάκριση προέκυψε ότι, οι ανωτέρω κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα είχαν συστήσει από κοινού εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε διακεκριμένες κλοπές οχημάτων. Συγκεκριμένα, από τις παραπάνω περιοχές αφαίρεσαν (32) δίκυκλες μοτοσικλέτες – μοτοποδήλατα και έντεκα (11) Ι.Χ.Φορτηγά αυτοκίνητα, τα οποία στην πλειοψηφία τους ήταν έμφορτα με εμπορεύματα. Εν συνεχεία, τα μέλη της ομάδας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, αποσυναρμολογούσαν τα δίκυκλα για εκμετάλλευση των ανταλλακτικών τους ενώ διέθεταν προς πώληση τα εμπορεύματα των φορτηγών σε χώρα του εξωτερικού. Επίσης, η εγκληματική ομάδα χρησιμοποιούσε τα κλαπέντα φορτηγά και για την μεταφορά των δικύκλων που αφαιρούσαν. 

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων και ειδικότερα μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (τηλεοράσεις, φορητοί Η/Υ, κινητά τηλέφωνα, συσκευές παραγωγής πολυμέσων, κ.ά) καθώς και πληθώρα προϊόντων ένδυσης – οικιακής χρήσης. 

Επίσης, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός, εκτός δράσης εγκληματικής ομάδας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν ανταλλακτικά μέρη κλαπέντος δικύκλου. 

Τέλος, κατόπιν αναζητήσεων εντοπίσθηκαν επτά (7) από τα αφαιρεθέντα οχήματα (5 δίκυκλες μοτοσικλέτες και 2 Ι.Χ.Φορτηγά), τα οποία θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. 

Σε βάρος των συλληφθέντων και του 26χρονου αλλοδαπού μέλους της ομάδας, που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση» και της «Αποδοχής Προϊόντων Εγκλήματος». Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και 23χρονος ημεδαπός με την κατηγορία της «Αποδοχής Προϊόντων Εγκλήματος». 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την τυχόν εμπλοκή τους σε έτερες περιπτώσεις κλοπών καθώς και για τον εντοπισμό των λοιπών οχημάτων.











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου