Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Χάος σε όλη την Ελλάδα από ρατσιστικές επιθέσεις & εγκληματικότητα

Ενέδρα λαθρομεταναστών & ρατσιστική επίθεση στο Ηράκλειο
Θρασύτατοι γύφτοι στήνουν ενέδρες σε γέροντες μέσα στα νεκροταφεία!
Ρατσιστικό αμόκ & αλληλοσφαγή γύφτων & Βουλγάρων
Γύφτοι αρπάζουν καμπάνες εκκλησιών και στα Χανιά
Αλβανάκι άδειαζε αποθήκες στην Χαλκιδική
Γυφτάκια επιτέθηκαν ρατσιστικά σε ανήλικο Έλληνόπουλο στην Κρήτη
Ρουμάνοι κλέβουν τα πάντα και τους πάντες
Οι αλβανοί έμποροι ναρκωτικών ήταν και λαθροϋλοτόμοι
Λαθρομετανάστης βούτηξε στη θάλασσα μόλις βρήκαν το χασίς που μετέφερε!
Πιάσανε Ρουμάνο με 3μιση κιλά ηρωίνης στην Αθήνα
Γύφτοι ρημάζουνε την Κορινθία
Γεωργιανοί κατακλέβουν τη Λάρισα 
Επικίνδυνοι γύφτοι κυκλοφορούν ελεύθεροι
Αλβανοί κλέψανε 26 τόνους πετρέλαιο στη Θεσσαλονίκη!
Γυφτάκια ορμούσανε σε ανήμπορους γέροντες στο Μετρό
Γύφτοι εναντίον γερόντων και στην Φθιώτιδα



Ενέδρα λαθρομεταναστών & ρατσιστική επίθεση στο Ηράκλειο

Στο κέντρο του Ηρακλείου είχαν στήσει ενέδρα τρεις αλλοδαποί και, όταν είδαν δυο νεαρούς Έλληνες που περπατούσαν αμέριμνοι σε ένα σκοτεινό δρόμο, τους ακινητοποίησαν απειλώντας τους με μαχαίρια και τους ζήτησαν χρήματα. Τα θύματα δεν είχαν κι έτσι οι δράστες άρπαξαν μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό και την που φορούσε ο ένας από τους νεαρούς και εξαφανίστηκαν τρέχοντας.



Θρασύτατοι γύφτοι στήνουν ενέδρες σε γέροντες μέσα στα νεκροταφεία!

Ούτε στη γαλήνη ενός κοιμητηρίου  νιώθουν πια ασφάλεια οι πολίτες  που επισκέπτονται τα μνήματα  των δικών τους ανθρώπων! Ένα  ζευγάρι λαχτάρησε για τα καλά  στην περιοχή του νεκροταφείου της Αγίας Παρασκευής στη Λαμία, όταν δέχθηκε επίθεση από τρεις κακοποιούς που καραδοκούσαν κρυμμένοι πίσω από τους τάφους!
Οι νεαροί ληστές ακινητοποίησαν  τους δυο ηλικιωμένους ηλικίας 74 και 70 χρόνων και άρπαξαν από τη γυναίκα τα κοσμήματα αξίας 400 ευρώ που φορούσε. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Τα θύματα ειδοποίησαν την Αστυνομία και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή ξεκίνησαν αμέσως έρευνα.
Οι τρεις δράστες, τρεις τσιγγάνοι ηλικίας 32, 24 και 21 χρόνων, εντοπίστηκαν πολύ γρήγορα και συνελήφθησαν με τα κλοπιμαία. Το αυτοκίνητο του 24χρονου κατασχέθηκε και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Λαμίας, όπου ανακρίνονται για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.




Ρατσιστικό αμόκ & αλληλοσφαγή γύφτων & Βουλγάρων

«Άστραψαν»  τα μαχαίρια αργά τη νύχτα  της Δευτέρας στην περιοχή Λευκοχώρι της Γαστούνης, όταν μια ομάδα Βουλγάρων δέχθηκε επίθεση από τσιγγάνους που φορούσαν καλτσόν στα πρόσωπά τους και επιχείρησαν να τους ληστέψουν!

Ακολούθησε  άγρια συμπλοκή κατά την διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν από αιχμηρό αντικείμενο δυο από τους αλλοδαπούς οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τα πρώτες βοήθειες, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους. Οι δράστες έσπευσαν να εξαφανιστούν, ενώ στην περιοχή έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. Όμως, δεν κατάφεραν να τους βρουν.

Με μαχαίρι θέλησε να λύσει τις προσωπικές διαφορές που είχε με έναν 31χρονο, ένας 38χρονος στη Ρόδο. Οι δυο Έλληνες διαπληκτίστηκαν έντονα και ο μεγαλύτερος έβγαλε μαχαίρι με το οποίο τραυμάτισε ελαφρά το θύμα στα πλευρά και το δεξί του χέρι. Ο δράστης έσπευσε να εξαφανιστεί και αναζητείται από την Αστυνομία, ενώ ο τραυματίας πήγε μόνος του στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Οπλισμένος με ένα περίστροφο για το οποίο δεν διέθετε άδεια κατοχής συνελήφθη στο Ρέθυμνο ένας 59χρονος Έλληνας οδηγός φορτηγού, από αστυνομικούς της Ασφαλείας οι οποίοι τον σταμάτησαν για έλεγχο. Το όπλο κατασχέθηκε και ο 59χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου που του άσκησε δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή.


Γύφτοι αρπάζουν καμπάνες εκκλησιών και στα Χανιά

Καθημερινό  φαινόμενο έχουν γίνει πια  σε όλη την Ελλάδα οι επιδρομές  «κυνηγών» χαλκού σε εκκλησίες, από τις οποίες κλέβουν τις καμπάνες για να τις πουλήσουν σε κάποιο χυτήριο. Η «μόδα» αυτού του είδους των κλοπών έφτασε και στα Χανιά.

Οι άγνωστοι  ιερόσυλοι άρπαξαν σε άγνωστο χρόνο την καμπάνα από το εκκλησάκι του Αγίου Εμμανουήλ στην περιοχή Παζινό του Ακρωτηρίου Χανίων και εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη. Η κλοπή έγινε αντιληπτή από τον εφημέριο, ο οποίος ενημέρωσε τη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ενώ ειδοποίησε και την Αστυνομία που αναζητά τους δράστες.

Με επιχείρηση αστυνομικών του τμήματος Μελιγαλά συνελήφθη και ένας 31χρονος τσιγγάνος στο Ζευγολατιό Μεσσηνίας, όπου μαζί με ένα ακόμη συνεργό του αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το σπίτι μιας γυναίκας χωρίς όμως να τα καταφέρουν γιατί τους αντιλήφθηκε. Στην κατοχή του 31χρονου που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ ο συνεργός του αναζητείται.




Αλβανάκι άδειαζε αποθήκες στην Χαλκιδική

Τώρα είναι 16 χρόνων, αλλά από  τα 13 του ο ανήλικος Αλβανός  συμμετείχε σε σπείρα συμπατριωτών  του που έκαναν διαρρήξεις  σε αποθήκες σπιτιών και αγροκτημάτων στην Γερακινή και την Όλυνθο της Χαλκιδικής! Ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί μόνο έξι διαρρήξεις, αλλά οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πολυγύρου εκτιμούν ότι ο αριθμός να μεγαλώσει πολύ.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν  οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του ανήλικου και άλλων δυο Αλβανών ηλικίας 37 και 46 χρόνων, οι οποίοι δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή την τελευταία τριετία κλέβοντας εργαλεία, μηχανήματα, συσκευές και διάφορα άλλα είδη που η αξία τους φτάνει τα 10.500 ευρώ. Στο σπίτι τους βρέθηκαν αρκετά από τα κλοπιμαία που αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, αλλά η έρευνα συνεχίζεται υπό την επίβλεψη του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.



Γυφτάκια επιτέθηκαν ρατσιστικά σε ανήλικο Έλληνα στην Κρήτη

Εφιαλτικές  στιγμές έζησε ένα 13χρονο αγόρι στη Νέα Αλικαρνασσό του Ηρακλείου, όταν έπεσε θύμα ληστείας από μια ομάδα συνομήλικών του τσιγγάνων στο πιο κεντρικό σημείο της περιοχής και μάλιστα χωρίς κανείς να τρέξει να το βοηθήσει, αν και ήταν ώρα αιχμής!

Το  θύμα επέστρεφε στο σπίτι του με το λεωφορείο το βράδυ της Δευτέρας και κατέβηκε σε μια στάση στην πολυσύχναστη λεωφόρο Ικάρου. Αμέσως, περικυκλώθηκε από μια ομάδα ανήλικων τσιγγανόπουλων που όρμησαν πάνω του και άρχισαν να του ζητούν επιτακτικά όσα χρήματα είχε μαζί του!

Τρομοκρατημένο  το ανήλικο παιδί, προσπάθησε  να ξεφύγει τρέχοντας αλλά  οι διώκτες του το πρόλαβαν  στο πάρκο της Νέας Αλικαρνασσού, όπου το ακινητοποίησαν και απειλώντας ότι θα το χτυπήσουν, άρπαξαν από τις τσέπες του πέντε ευρώ που είχε όλα κι όλα! Αμέσως μετά, το έβαλαν στα πόδια και εξαφανίστηκαν. Ο 13χρονος ενημέρωσε τους δικούς του που κάλεσαν την Αστυνομία και άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ξεκίνησαν έρευνες, αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους ανήλικους ληστές.






Ρουμάνοι κλέβουν τα πάντα και τους πάντες

Άλλοι δυο ανήλικοι αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Τρίπολη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όταν άρπαξαν με τη μέθοδο της απασχόλησης το πορτοφόλι μιας ιδιοκτήτριας περιπτέρου με 30 ευρώ. Ο ένας από τους δυο Ρουμάνους δράστες ηλικίας 15 χρόνων ανάγκασε τη γυναίκα να βγει από το περίπτερο για να του δείξει εμπορεύματα, ενώ ο 16χρονος συνεργός του βρήκε ευκαιρία να τρυπώσει μέσα και να αρπάξει το πορτοφόλι. Όμως, η περιπτερούχος του αντιλήφθηκε και φώναξε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν κοντά.



Οι αλβανοί έμποροι ναρκωτικών ήταν και λαθροϋλοτόμοι!

Οι  ύποπτες κινήσεις μέσα στο  δάσος στην περιοχή του Νεστορίου στην Καστοριά κινητοποίησαν τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος, που πίστεψαν ότι βρίσκονται στα ίχνη εμπόρων ναρκωτικών. Γρήγορα, όμως, αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για… λαθροϋλοτόμους από την Αλβανία!

Οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 47 και 69 χρόνων είχαν περάσει παράνομα στο ελληνικό έδαφος μαζί με το… μουλάρι τους από ένα αφύλακτο μονοπάτι, με σκοπό να κόψουν ξύλα στην δασική περιοχή των Κομνηνάδων και να τα μεταφέρουν με το ζώο πίσω στην πατρίδα τους, όπου σκόπευαν να τα πουλήσουν. Όμως, η έφοδος των αστυνομικών τους χάλασε τα σχέδια.

Οι  άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τους τσάκωσαν  επ’ αυτοφώρω, ενώ είχαν ήδη  κόψει μια αρκετά μεγάλη ποσότητα  ξυλείας από δρύες της περιοχής  με ένα τσεκούρι που είχαν μαζί τους. Τα ξύλα κατασχέθηκαν, όπως και το μουλάρι των δυο αλλοδαπών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς κατηγορούμενοι για παράνομη υλοτομία και λαθραία είσοδο στη χωρα.




Λαθρομετανάστης βούτηξε στη θάλασσα μόλις βρήκαν το χασίς που μετέφερε!

Από  έκπληξη σε έκπληξη έπεσε μέσα  σε λίγη ώρα ο καπετάνιος  ενός οχηματαγωγού πλοίου που  έφτασε στη Σάμη της Κεφαλονιάς. Δεν φτάνει που βρήκε μια συσκευασία γεμάτη χασίς, είδε ξαφνικά και έναν επιβάτη να… βουτάει στη θάλασσα!

Το  ταξίδι άρχισε να γίνεται επεισοδιακό  όταν ο πλοίαρχος βρήκε στο κατάστρωμα μια χαρτοσακούλα και την άνοιξε να δει τι περιείχε. Μόλις διαπίστωσε ότι περιείχε περίπου ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης, την κράτησε για να την παραδώσει στους άνδρες του Λιμενικού μόλις το πλοίο θα έπιανε στο λιμάνι.

Μόλις  έγινε αυτό, όμως, άκουσε τον…  παφλασμό που έκανε ένα σώμα  πέφτοντας στη θάλασσα! Ο επιβάτης  ο οποίος αναζητούσε τη χαμένη  σακούλα, τον είδε να την  παραδίδει, φοβήθηκε ότι θα  συλληφθεί και βούτηξε στο  νερό από την πλώρη! Όμως, ο 32χρονος αλλοδαπός δεν κατάφερε να γλιτώσει τις χειροπέδες. Ανασύρθηκε από τους λιμενοφύλακες, συνελήφθη και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας.




Πιάσανε Ρουμάνο με 3μιση κιλά ηρωίνης

Συνελήφθη χθες (11-3-2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 35χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, προερχόμενος από την Ουγκάντα μέσω Κατάρ , για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων στο χώρο αφίξεων του Διεθνή Αερολιμένα, εντόπισαν τον ανωτέρω δράστη, ο οποίος κατελήφθη να κατέχει μέσα στην αποσκευή του πέντε (5) αυτοσχέδιες συσκευασίες με ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 3,4 κιλών .
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Συνελήφθησαν τρεις (3) γύφτοι για κλοπή στην Κορινθία 

Συνελήφθησαν, σήμερα (12-3-2013) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, τρεις (3) γύφτοι, ηλικίας 54, 31 και 24 ετών αντίστοιχα, για κλοπή
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το τελευταίο δεκαήμερο, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, είχαν αφαιρέσει από εργοστάσιο ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού, που δεν ήταν σε λειτουργία, συνολικά ογδόντα (80) μονωτικά πάνελ, διαστάσεων -7- μέτρων μήκους και πλάτους -1- μέτρου, η αξία των οποίων αγγίζει τις -22.000- ευρώ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη τους.
Μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε φορτηγό όχημα στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών και συνελήφθησαν.
Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό όπου επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα εννέα (39) μονωτικά πάνελ, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Επιπλέον κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα, ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα . 



Γεωργιανοί κατακλέβουν τη Λάρισα

Ένας 18χρονος Γεωργιανός ήταν ο δράστης της διάρρηξης που είχε γίνει στις 4 Ιουλίου στο διαμέρισμα ενός 37χρονου στη Λάρισα και είχε αρπάξει 600 ευρώ και χρυσαφικά συνολικής αξίας 4.500 ευρώ. Η κλοπή εξιχνιάστηκε μόλις τώρα από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας και σε βάρος του 18χρονου σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.



Επικίνδυνοι γύφτοι κυκλοφορούν ελεύθεροι 

Στον ουρανό τον έψαχναν και  στη γη τον βρήκαν οι αστυνομικοί,  έναν γύφτο που ήταν καταζητούμενος  εδώ και… 18 ολόκληρα χρόνια για ανθρωποκτονία από πρόθεση! Στα 62 του χρόνια, ο δράστης συνελήφθη για μια… κλοπή μικρής αξίας!

Ο 62χρονος τσιγγάνος είχε κλέψει  μικροαντικείμενα ευτελούς αξίας από το σπίτι μιας γυναίκας σε χωριό του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, αλλά οι αστυνομικοί τον εντόπισαν, τον συνέλαβαν και μετά την άσκηση δίωξης από τον εισαγγελέα σε βάρος του, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο. Χάρη στο θύμα του, που δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την δίωξή του, ο δράστης αθωώθηκε από το δικαστήριο του Αγρινίου. Ωστόσο, δεν έβγαλε ποτέ τις χειροπέδες!

Οι άνδρες της Αστυνομίας είχαν ήδη ανακαλύψει ότι σε βάρος του εκκρεμούσε από το 1995 ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Σπάρτης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, η οποία είχε συμβεί κατά τη διάρκεια συμπλοκής με έναν ομόφυλό του! Όμως, ο 62χρονος σήμερα δράστης είχε εξαφανιστεί και τα ίχνη του δεν είχαν βρεθεί επειδή ήταν περιπλανώμενος, χωρίς μόνιμο τόπο κατοικίας! Πάντως, δεν απέφυγε τη δικαιοσύνη καθώς, με απόφαση του εισαγγελέα Αγρινίου, παραπέμφθηκε στον αρμόδιο ανακριτή Σπάρτης για να γίνει εκτελεστό το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του.



Εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών πετρελαίου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών ηλικίας 30, 30 και 23 ετών και ενός 52χρονου ημεδαπού για τις κατά περίπτωση κατηγορίες των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και «Αποδοχής και Διάθεσης προϊόντων εγκλήματος».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της παραπάνω Υπηρεσίας, οι τρεις αλλοδαποί από τον Αύγουστο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2013 σε πάνω από είκοσι περιπτώσεις εισήλθαν σε διάφορους χώρους (εταιρείες, συνεργείο, μάντρα φορτηγών κ.α.) απ΄όπου αφαίρεσαν συνολικά 26.300 λίτρα πετρέλαιο περίπου, κυρίως από τα ντεπόζιτα σταθμευμένων φορτηγών, καθώς επίσης, 11 μπαταρίες φορτηγών, το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ περίπου κ.α.
Επίσης προέκυψε, ότι οι παραπάνω αλλοδαποί προμήθευαν τον προαναφερόμενο 52χρονο, ιδιοκτήτη τουριστικού πρακτορείου, με μεγάλες ποσότητες πετρελαίου με τις οποίες εφοδίαζε λεωφορεία ιδιοκτησίας του.
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Γυφτάκια ορμούσανε σε ανήμπορους γέροντες στο Μετρό

Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, σπείρα ανηλίκων Ρομά, που διέπραττε ληστείες σε βάρος ανηλίκων και ηλικιωμένων ατόμων, στο σταθμό του Προαστιακού Σιδηρόδρομου «Νερατζιώτισσα» , από τα οποία αποσπούσαν προσωπικά αντικείμενα και χρηματικά ποσά. 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, απογευματινές ώρες της 11-3-2013, στο Σταθμό του Προαστιακού Σιδηρόδρομου «Νερατζιώτισσα», δύο (2) από τα μέλη σπείρας ανηλίκων. Οι δύο (2) συλληφθέντες ηλικίας 15 και 16 ετών ομολόγησαν τις πράξεις τους και αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, χρησιμοποιώντας τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο με επιβίβαση από τον σταθμό «Άνω Λιόσια» και αποβίβαση στο σταθμό «Νερατζιώτισσα», ακινητοποιούσε με απειλή ανήλικους και ηλικιωμένα άτομα και στη συνέχεια τους αφαιρούσε, δια της βίας, προσωπικά αντικείμενα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά. 

Όπως εξακριβώθηκε, κατά το διάστημα των τελευταίων δύο (2) μηνών, η σπείρα ανηλίκων είχε διαπράξει έντεκα (11) επιθέσεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



 Γύφτοι εναντίον γερόντων και στην Φθιώτιδα 
 
Συνελήφθησαν χθες (12-03-2013) το μεσημέρι, στην Αγία Παρασκευή Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, τρεις (3) γύφτοι, ηλικίας 32, 24 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία. 

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι και περί ώρα 14:15΄, οι τρεις δράστες αφαίρεσαν από ένα ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 74 και 70 ετών, οι οποίοι κινούνταν πεζή στην περιοχή του νεκροταφείου της Αγίας Παρασκευής Λαμίας, κοσμήματα χρηματικής αξίας (400) ευρώ και στη συνέχεια αφού επιβιβάστηκαν σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 24χρονου δράστη, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και συνέλαβαν τους τρεις δράστες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου