Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Το πιόνι των Αμερικανών θα «φιλοξενήσει» ισλαμοφασίστες


 
Κι επίσημα πλέον...

Η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει 210 "μουτζαχεντίν" από το Ιράκ.

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού Μπερίσα και της αναπληρωτού βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για υποθέσεις της Εγγύς Ανατολής, Μπάρμπαρα Λιφ.





"Αφού επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Αλβανίας, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εφαρμογή του σχεδίου για τη μεταφορά ορισμένων ατόμων της ομάδας (Mojahedin-e-Khalq) ΜΕΚ, οι οποίοι βρίσκονται στο στρατόπεδο «Ελευθερία» στο Ιράκ και για ανθρωπιστικούς λόγους θα μεταφερθούν στην Αλβανία. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ έχει παράσχει σε κάποιους από τους κατοίκους του καταυλισμού "Ελευθερία" το καθεστώς του πρόσφυγα και συνεργάζεται με την κυβέρνηση για να βρει μια ασφαλή και εγγυημένη λύση", αναφέρει σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της η αλβανική κυβέρνηση.

" Ο πρωθυπουργός Μπερίσα δήλωσε στην αναπληρωτή βοηθό ΥΠΕΞ ότι όπως είχε υποσχεθεί στην κ. Κλίντον, κατά τη διάρκεια της ιστορικής επίσκεψής της στα Τίρανα, η αλβανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την παροχή βοήθειας για ανθρωπιστικούς λόγους, για ένα περιορισμένο αριθμό 210 ατόμων, οι οποίοι είναι ευπρόσδεκτοι και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα ασφαλές καταφύγιο στην Αλβανία, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και τους νόμους της χώρας", αναφέρει η ανακοίνωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου