Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Πόσες θερμίδες καίμε με κάθε κλικ στο ποντίκι;




Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου «Μετατρέψτε τα πάντα σε θερμίδες» το γυμναστήριο δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κάψει κανείς θερμίδες αφού υπό συνθήκες μπορούμε να κάνουμε το ίδιο ακόμη και καθισμένοι μπροστά στον υπολογιστή.

Ένα ολόκληρο μπέργκερ υποστηρίζουν οι ειδικοί ότι μπορεί να κάψει κανείς με 350 κλικ στον υπολογιστή ενώ 240 κλικ αντιστοιχούν σε ένα κρουασάν σοκολάτας.



Οι συγγραφείς του βιβλίου παίρνουν ως δεδομένο ότι ένας μέσος δείκτης έχει όγκο10,8 κυβικά εκατοστά και βάρος 11,7 γραμμάρια. Όπως αναφέρουν στο βιβλίο «για να κουνήσουμε κάθε γραμμάριο από το σώμα μας για ένα δευτερόλεπτο, απαιτούνται 16,7 μικρογραμμομόρια τριφωσφορικής αδενοσίνης, το μόριο δηλαδή που μεταφέρει την ενέργεια στα κύτταρα».

Με λίγα λόγια, αν μετατρέψει κανείς την ποσότητα της τριφωσφορικής αδενοσίνης σε θερμίδες για όλο το δάχτυλο καίμε 1,42 θερμίδες.

Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως για να καεί αυτός ο αριθμός θερμίδων, θα πρέπει ο μυς του δείκτη μας να κινητοποιείται ολοκληρωτικά, δηλαδή, να μην κινούμαστε «βαριεστημένα».







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου