Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Οι ρατσιστικές επιθέσεις της ημέρας


Δις ισόβια για τους ρωσοτσετσένους δολοφόνους των αστυνομικών 
Αλβανός ρατσιστής μαχαίρωσε Έλληνα μέσα στο σπίτι του
Γύφτοι ρατσιστές ξυλοκόπησαν ανελέητα 79χρονο
Γύφτοι εκβίαζαν βιοπαλαιστή κι επιτέθηκαν σε Έλληνα αστυνομικό
Γύφτοι ρημάζουν σπίτια Ελλήνων στη Θήβα
Αλβανοί χτύπησαν Έλληνα ηλικιωμένο 
Γύφτοι επιτέθηκαν σε Έλληνα και στη Ρόδο





Δις ισόβια για τους ρωσοτσετσένους δολοφόνους των αστυνομικών

Δυο φορές ισόβια και πολυετείς καθείρξεις έως 66 έτη επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε καθένα έναν από τους τρεις (εκ των τεσσάρων συνολικά) κατηγορουμένων για τη δολοφονία δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, το Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη. 

Ειδικότερα, η απόφαση του δικαστηρίου που δεν αναγνώρισε στους τρεις κατηγορουμένους κανένα ελαφρυντικό έχει ως εξής:

Ανδρέας Ποφίδης δυο φορές ισόβια και 66 έτη, Ιωάννης Σαββίδης δυο φορές ισόβια, 66 έτη και 5 μήνες  και Γιώργος Εμερτζίδης δυο φορές ισόβια και 62 έτη (Οι πολυετείς καθείρξεις μεταφράζονται πάντως σε 25 έτη κάθειρξης). Ο Γ. Εμερτζίδης δεν εμφανίστηκε την τελευταία ημέρα της δίκης στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να διαταχθεί η βίαια προσαγωγή του. 

Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα παραμένει άφαντος. Πρόκειται για τον κατηγορούμενο, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες είχε αποφυλακιστεί «κατά λάθος» από τον Κορυδαλλό και ενώ εκκρεμούσε η δίκη για την δολοφονία των δυο αστυνομικών.  

Με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η οποία ανακοινώθηκε ξημερώματα Πέμπτης, κρίθηκαν ένοχοι και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονιών, της οπλοκατοχής, κ.ά. εκτός από τρεις που απαλλάχθηκαν από κάποιες επιμέρους πράξεις. Το δικαστήριο τους επέβαλλε καθείρξεις έως εννέα έτη.

Κατηγορούμενος για τη δολοφονία των δυο αστυνομικών είναι και ο φυγόδικος Βιταλής Τερσένιδης. Ωστόσο, δικάστηκε μόνο για πλημμεληματικές κατηγορίες καθώς η δικογραφία  διαχωρίστηκε η ως προς τα κακουργήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν παραγραφές. 

Το ιστορικό
Η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη με θύματα τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ Γιώργο Σκυλογιάννη και Γιάννη Ευαγγελινέλη.

Οι δράστες είχαν σταματήσει το αυτοκίνητο σε σκοτεινό σημείο και όταν πλησίασαν οι μοτοσικλέτες της ΔΙΑΣ βγήκαν από το όχημα και με καλάσνικοφ και ένα πιστόλι άρχισαν να πυροβολούν. Είχε προηγηθεί καταδίωξη ύστερα από ληστεία σε περίπτερο, στο Μενίδι.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων κάθισαν συνολικά 15 άτομα.


Αλβανός ρατσιστής μαχαίρωσε Έλληνα μέσα στο σπίτι του

Νόμιζε ότι δεν βρισκόταν κάποιος στο σπίτι που διέρρηξε στο Άργος ένας αλλοδαπός διαρρήκτης, αλλά βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον 35χρονο ιδιοκτήτη, ο οποίος προσπάθησε να τον εξουδετερώσει. Λίγο έλειψε, όμως, να χάσει τη ζωή του, καθώς ο εισβολέας τον τραυμάτισε με μαχαίρι!

Για καλή τύχη του 35χρονου, το τραύμα που του προκάλεσε ο 39χρονος Αλβανός κακοποιός ήταν επιπόλαιο κι έτσι μπόρεσε να τον ακολουθήσει καθώς τρεπόταν σε φυγή. Τις φωνές του άκουσαν οι γείτονες που ειδοποίησαν την Αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν αμέσως και συνέλαβαν τον Αλβανό που είχε ακόμη πάνω του το ματωμένο μαχαίρι.

 Ο κακοποιός ανακρίνεται πριν οδηγηθεί στον εισαγγελέα, για να διαπιστωθεί αν έχει διαπράξει και άλλες διαρρήξεις ή ληστείες. Ο 35χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Στη φυλακή οδηγήθηκε ζευγάρι μαστροπών στην Πτολεμαΐδα


Γύφτοι ρατσιστές ξυλοκόπησαν ανελέητα 79χρονο

Άλλες δυο «επισκέψεις» είχαν κάνει ο καθένας ξεχωριστά οι δυο γύφτοι κακοποιοί στο σπίτι ενός 79χρονου στην Κω, πριν εισβάλλουν μαζί την Καθαρά Δευτέρα και τον ξυλοκοπήσουν χωρίς έλεος για να του αρπάξουν… έξι ευρώ και το ποδήλατό του!

Οι φωτογραφίες σεσημασμένων που έδειξαν οι αστυνομικοί στον ηλικιωμένο, οδήγησαν στην εξιχνίαση της ληστείας αλλά και των δυο κλοπών που είχαν γίνει σε βάρος του τους τελευταίους έξι μήνες! Ο 79χρονος αναγνώρισε έναν 23χρονο γύφτο που, μια ημέρα πριν τη ληστεία, είχε ξαναμπεί στο σπίτι του και είχε αρπάξει ένα DVD player! Ο νεαρός κακοποιός συνελήφθη γιατί είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατούνταν για διακεκριμένες κλοπές, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που του επέβαλε περιοριστικούς όρους τους οποίους παραβίασε.

Ο ηλικιωμένος αναγνώρισε και τον δεύτερο ληστή, έναν 32χρονο γύφτο που και αυτός είχε τρυπώσει στο σπίτι του στις 8 Σεπτεμβρίου 2012 και είχε αρπάξει ένα ηχοσύστημα! Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ ο 23χρονος οδηγήθηκε χθες στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.


Γύφτοι εκβίαζαν βιοπαλαιστή κι επιτέθηκαν σε Έλληνα αστυνομικό

Οπλισμένοι με μπόλικο θράσος ήταν τρεις γύφτοι που απαίτησαν από τον ιδιοκτήτη ενός περιπτέρου στο Βραχάτι Κορινθίας να τους δώσει πακέτα τσιγάρα χωρίς να πληρώσουν. Ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που βρισκόταν δίπλα και τους άκουσε παρενέβη, αλλά τον χτύπησαν με… σιδερολοστό και τον τραυμάτισαν!

Αν και αιμόφυρτος, ο αρχιφύλακας που υπηρετεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα κατάφερε να παλέψει με τους δράστες και να ακινητοποιήσει δύο από αυτούς ηλικίας 42 και 26 χρόνων. Παράλληλα, ειδοποίησε τους συναδέλφους του και οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. που κινητοποιήθηκαν αμέσως συνέλαβαν και τον τρίτο της παρέας, έναν 29χρονο ο οποίος προσπαθούσε να διαφύγει με ένα φορτηγό έχοντας μαζί του τον λοστό.

Στο τμήμα του Βραχατίου, όπου οδηγήθηκαν οι τρεις γύφτοι, έφτασε και ο περιπτερούχος που κατέθεσε ότι τον εκβίαζαν συστηματικά απειλώντας να καταστρέψουν το περίπτερο, αν δεν τους έδινε δωρεάν τσιγάρα! Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου με βαριές κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής ομάδας, εκβίαση, αντίσταση, σωματικές βλάβες και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
 


Γύφτοι ρημάζουν σπίτια Ελλήνων στη Θήβα

Στο κατώφλι του… ενεχυροδανειστηρίου όπου σκόπευαν να πουλήσουν όσο- όσο τα χρυσαφικά που είχαν κλέψει, πρόλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πέντε τσιγγάνους οι οποίοι είχαν ρημάξει τα σπίτια της Θήβας! Μάλιστα, είχαν τεμαχίσει τα κλεμμένα κοσμήματα για να μην αναγνωρίζονται!

Το βράδυ της Κυριακής, οι τέσσερις άνδρες ηλικίας 72, 41, 26 και 23 χρόνων και μια 58χρονη γυναίκα είχαν παραβιάσει την μπαλκονόπορτα του σπιτιού ενός 47χρονου και είχαν αρπάξει από το υπνοδωμάτιό του 5.000 ευρώ, μία φωτογραφική μηχανή και διάφορα κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ, μέρος των οποίων βρέθηκε στα χέρια τους όταν συνελήφθησαν και αναγνωρίστηκαν από τον ιδιοκτήτη τους.

Τα υπόλοιπα κοσμήματα δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη από πού και πότε κλάπηκαν και παραμένουν στην Ασφάλεια Θηβών, ώσπου να αναγνωριστούν από τους νόμιμους κατόχους τους για να τους επιστραφούν. Η έρευνα για τη δράση της συμμορίας βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τα μέλη της οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών που τους άσκησε δίωξη για κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.




Αλβανοί χτύπησαν Έλληνα ηλικιωμένο

Στα χέρια τριών εξαιρετικά βίαιων κακοποιών έπεσαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ένας ηλικιωμένος και ένα ζευγάρι αλλοδαπών οι οποίοι τον φρόντιζαν, μέσα στο σπίτι του 84χρονου στην περιοχή Σμέρτο της Θεσπρωτίας.

Οι άγνωστοι κουκουλοφόροι, που ήταν πιθανότατα Αλβανοί, παραβίασαν την εξώπορτα, μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο και το ζευγάρι ηλικίας 59 και 53 χρόνων με την απειλή μαχαιριού, κατσαβιδιού και μιας καραμπίνας την οποία είχαν… κλέψει νωρίτερα από ένα άλλο σπίτι του χωριού το οποίο είχαν διαρρήξει!

Ο 59χρονος προσπάθησε να προστατεύσει τον ηλικιωμένο όταν οι κακοποιοί άρχισαν να τον χτυπούν ζητώντας χρήματα, αλλά εκείνοι χτύπησαν και τον ίδιο με τον υποκόπανο του όπλου τραυματίζοντάς τον! Στη συνέχεια, άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, υποχρέωσαν την 53χρονη γυναίκα να τους δώσει και τα… σκουλαρίκια που φορούσε και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι!

Τα θύματα ειδοποίησαν την Αστυνομία που ξεκίνησε αμέσως έρευνες για να τους εντοπίσει, αλλά εκείνοι είχαν ήδη απομακρυνθεί. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς.




Γύφτοι επιτέθηκαν σε Έλληνα και στη Ρόδο 

Μέσα σε λίγες ώρες εντοπίστηκαν οι πέντε νεαροί γύφτοι που έστειλαν στο νοσοκομείο της Ρόδου με βαρύτατα τραύματα στο πρόσωπο έναν 27χρονο αστυνομικό που νοσηλεύεται ακόμη, μόνο και μόνο επειδή τους έκανε παρατήρηση γιατί οδηγούσαν επικίνδυνα!

Με αλλεπάλληλες επιχειρήσεις στους καταυλισμούς γύφτων στο Kαρακόνερο και το Τσαϊρί, οι δράστες της επίθεσης που έγινε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας στο δρόμο Ρόδου- Λίνδου στην περιοχή Καλλιθέα, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Ρόδου. Πρόκειται για πέντε νεαρούς ηλικίας 23, 19, 22, 27 και 23 χρόνων, οι οποίοι ομολόγησαν την εμπλοκή τους στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Το επεισόδιο συνέβη όταν ο άτυχος αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας είδε δύο αυτοκίνητα να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς και έκανε συστάσεις στον έναν από τους οδηγούς. Οι επιβάτες, μην γνωρίζοντας ότι είναι αστυνομικός καθώς φορούσε πολιτικά, τον καταδίωξαν, τον υποχρέωσαν να κατεβεί από την μοτοσικλέτα και άρχισαν να τον χτυπούν επί αρκετή ώρα με γροθιές και κλωτσιές σε όλο του το σώμα.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου