Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Θεσσαλονίκη ~ Ακροαριστεροί δολοφόνοι - τσιράκια των Αμερικανών πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε βουλευτές της ΝΔ; +Βίντεο


Επίθεση με γκαζάκια σε γραφεία πολιτικών 
Τραυματίστηκε εργαζόμενη στο γραφείο του Σ. Καλαφάτη
Ξεσαλώνει το ακροαριστερό παρακράτος 

Επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία τριών βουλευτών της Ν.Δ. στην Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 8.30, προκαλώντας αναστάτωση στο κέντρο της πόλης.




















Στόχος εμπρηστικών επιθέσεων έγιναν τα πολιτικά γραφεία του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Ορφανού, στην οδό Γ. Παλαμά, του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκα στην οδό Πρασακάκη και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Στ. Καλαφάτη, στην οδό Κατούνη.

Οι τρεις εκρήξεις -πιθανόν από γκαζάκια- , σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές σημειώθηκαν ταυτόχρονα λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τα πολιτικά γραφεία του Γ. Ορφανού και του Κ. Γκιουλέκα απεγκλωβίστηκαν από πυροσβέστες τέσσερα άτομα.Μια γυναίκα στην προσπάθειά της να απομακρυνθεί από τά φλεγόμενα γραφεία τραυματίστηκε στο πόδι όταν πήδηξε από το μπαλκόνι του έβδομου ορόφου, στον κάτω όροφο. Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο. Αργότερα με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία δύο πυροσβέστες και ένας πολίτης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σημειώθηκαν πυρκαγιές μετά τις εκρήξεις και στα τρία πολιτικά γραφεία, οι οποίες τέθηκαν έγκαιρα υπό έλεγχο. Ωστόσο σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημίες. Μεγάλης έκτασης ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε στο πολιτικό γραφείο του Στ. Καλαφάτη στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Κατούνη, στα «Λαδάδικα», όπου προκλήθηκαν και οι σοβαρότερες υλικές ζημίες. Από την Πυροσβεστική μάλιοτα χρειάστηκε να κοπεί η ηλεκτροδότηση στην πολυκατοικία, όπου στεγάζονται κυρίως γραφεία.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επικρατησε αναστάτωση αφού αποκλείσθηκαν από την Αστυνομία οι δρόμοι γύρω από τις περιοχές όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις. Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Ο κ. Γκιουλέκας μετά την επίθεση δήλωσε: "Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν στήνεται στα έξι μέτρα. Πρέπει να ντρέπονται όσοι το έκαναν αυτό, κινδύνεψε ένας άνθρωπος ".



Μ. Κεφαλογιάννης: «Η συντονισμένη απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου θα πέσει στο κενό»

«Η συντονισμένη απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου θα πέσει στο κενό», διαμήνυσε ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχολιάζοντας τις αποψινές εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον γραφείων βουλευτών στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνοντας, τέλος, ότι οι επιθέσεις αυτές πλήττουν τη Δημοκρατία, ο κ. Κεφαλογιάννης πρόσθεσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αποψινές εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των γραφείων των βουλευτών του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, κ.κ. Σταύρου Καλαφάτη, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και Γιώργου Ορφανού».


Σ. Κεδίκογλου: «Πράξεις τρομοκρατίας δεν πτοούν την κυβέρνηση»
 
«Πράξεις τρομοκρατίας δεν πτοούν την κυβέρνηση. Αντίθετα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου σχολιάζοντας τις επιθέσεις σε γραφεία στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. «Στη Δημοκρατία δεν αποφασίζει ο κουκουλοφόρος βομβιστής, αλλά ο λαός με την ψήφο του και οι εκπρόσωποί του στη Βουλή», πρόσθεσε ο κ. Κεδικογλου.





Η φωτιά στο γραφείο του Καλαφάτη











Ψάχνουν την επίθεση στη Νέα Δημοκρατία πίσω από τη «γιάφκα» στην οδό Σκυλίτση στα Εξάρχεια

Ψάχνουν την επίθεση στη Νέα Δημοκρατία πίσω από τη «γιάφκα» στην οδό Σκυλίτση στα Εξάρχεια
Αστυνομικοί ερευνούν διαμέρισμα (φωτογραφία αρχείου) (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)



 
Όπλα και χειροβομβίδες φέρεται να ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε  ενοικιασμένο αυτοκίνητο σε ιδιωτικό πάρκινγκ στα Εξάρχεια  αλλά και σε διαμέρισμα στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Σκυλίτση 4  κοντά στη συμβολή με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Παραλληλα έρευνες γίνονται σε σπίτι στη Νίκαια που ανήκει στην οικογένεια του βασικού υπόπτου.

Η ΕΛΑΣ εξετάζει αν η ανεύρεση του οπλοστασίου σχετίζεται με την ενοπλη επίθεση εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας  τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα ευρήματα σχετίζονται με τεναν 35χρονο που είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2005 για κλοπή ασπίδων από τα ΜΑΤ. Ο 35χρονος είχε νοικιάσει στις αρχές Μαρτίου το ΙΧ από εταιρεία στο κέντρο της Αθήνας με τ όνομά του!  Ομως δεν το επέστρεψε στον χρόνο που είχε πεί ( περίπου στις 10 Μαρτίου ) με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η ΕΛΑΣ και να αναζητά το ΙΧ που εντοπίστηκε τελικώς στα Εξάρχεια.

Παραμένει άγνωστο ποιο ήταν το σχέδιο του 35χρονου και των συνεργών του.

Για την υπόθεση  κλοπής των ασπίδων στα ΜΑΤ   είχαν συλληφθεί τρείς συνολικά αντιεξουσιαστές που τελικώς απαλάχθηκαν. Ατομα από την ίδια ευρύτερη ομάδα είχε επιχειρηθεί στο παρελθόν να συσχετισθούν και με άλλες ενοπλες επιθέσεις την περίοδο 2004-2009 από περιφερειακές οργανώσεις αντάρτικου πόλης όπως η Λαϊκή Επαναστατική Δράση, η Λαϊκή Θέληση κι άλλες, χωρίς να τεκμηριωθεί οτιδήποτε.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο προαναφερόμενος 35χρονος είχε συλληφθεί για ληστεία, τον Ιούνιο του 2005, σε ταμείο φορέα που οργάνωνε φεστιβάλ στη Μαλακάσα. Ακόμη είχε προσαχθεί μαζί με άλλα άτομα, τον Απρίλιο του 2011, για αφισοκόλληση έξω από το σπίτι του ειδικού εφέτη-ανακριτή Κωνσταντίνου Μπαλτά, διαμαρτυρόμενος για τον χειρισμό της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα.

Στο ΙΧ βρεθηκαν δύο σακίδια πλάτης που περιείχαν δύο καλάσνικοφ, με κομμένα κοντάκια, τέσσερις χειροβομβίδες  αμυντικού τύπου, τρεις γεμιστήρες καθώς και 800 περίπου σφαίρες.
Ένοικος της πολυκατοικίας ανέφερε στο «Βήμα» ότι «υπάρχει μέσα στην πενταώροφη πολυκατοικία ισχυρή αστυνομική δύναμη και επικρατεί μεγαλη αναστάτωση».

Το Βήμα


Σέρρες: Πέταξαν μολότοφ σε σπίτι μέλους της Χρυσής Αυγής

Δυο αυτοσχέδιες μολότοφ πέταξαν άγνωστοι δράστες σε αυλή του σπιτιού μέλους της Χρυσής Αυγής στις Σέρρες.

Το γεγονός συνέβη γύρω στις 8.00 το βράδυ, όταν οι δράστες πέταξαν δύο πλαστικά μπουκάλια με βενζίνη που στο στόμιο τους είχαν τοποθετήσει εντέχνως πυροκροτητές.

Ο δυνατός θόρυβος από τους πυροκροτητές που έσκασαν από τις δύο μολότοφ και οι πυκνοί καπνοί που «έπνιξαν» την αυλή του σπιτιού, χωρίς να προλάβει να εκδηλωθεί φωτιά, τρόμαξαν τους ενοίκους του σπιτιού, αλλά και την ήσυχη γειτονιά της πόλης των Σερρών.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών έχει ξεκινήσει έναν εξονυχιστικό έλεγχο στην περιοχή.

«Πρόκειται για μία πολιτική επίθεση», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΜΠΕ) ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής στις Σέρρες, Θ. Τζαμπάζης, που επεσήμανε ότι «δεν πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου