Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Νίκη ΦΑΓΕ, με τη βούλα ελληνικό το «greek yogurt»


Κέρδισε στα βρετανικά δικαστήρια ο όμιλος της ΦΑΓΕ τη δίκη με την αμερικανική (ενός Κούρδου) εταιρεία  Chobani, αναφορικά με την σήμανση «greek yogurt» στην συσκευασία του στραγγιστού γιαουρτιού που διακινείται στη βρετανική αγορά.

Βάση της απόφασης ο αμερικανικός όμιλος δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί την αναγραφή του «greek yogurt», αλλά το «greek style yogurt».

Picture 0 for Νίκη ΦΑΓΕ, με τη βούλα ελληνικό το «greek yogurt»«Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα της ΦΑΓΕ. Συγκεκριμένα δέχτηκε το αίτημα της ΦΑΓΕ για εκτεταμένη παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και απέρριψε την ανταπαίτηση του Chobani για υποτιθέμενη συκοφαντική εμπορική δυσφήμιση» σημειώνει η διοίκηση της εταιρείας ΦΑΓΕ τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα τη νίκη της στην Αγγλία για το Ελληνικό γιαούρτι.

Επίσης το δικαστήριο διέταξε και μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρίας Chobani, περιορίζοντας ταυτόχρονα την συγκεκριμένη εταιρία από την εμπορία οποιουδήποτε γιαουρτιού ως Ελληνικό γιαούρτι, εκτός και εάν αυτό είναι ή περιέχει γιαούρτι που παράγεται στην Ελλάδα.

«Το αποτέλεσμα είναι ότι μόνο γιαούρτι το οποίο παράγεται στην Ελλάδα σύμφωνα με μέθοδο στράγγισης η οποία έχει ως αποτέλεσμα να είναι το γιαούρτι σε υφή πυκνό και κρεμώδες, μπορεί να ονομάζεται Ελληνικό γιαούρτι στο Ηνωμένο Βασίλειο» τονίζει η διοίκηση της ΦΑΓΕ.

Η απόφαση αυτή του βρετανικού δικαστηρίου στο οποίο είχε προσφύγει η ΦΑΓΕ τον περασμένο Νοέμβριο ακολουθεί μια σειρά από άλλες βρετανικές δικαστικές υποθέσεις παραβίασης πνευματικής ιδιοκτησίας όπως αυτές της Σαμπάνιας, της Ελβετικής σοκολάτας και της Βότκα, στις οποίες τώρα προστίθεται και αυτή για το Ελληνικό γιαούρτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ελληνικός όμιλος προηγουμένως είχε κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της Choban

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου