Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Βρε βρε... Κάνουνε τέτοια πράματα οι ακροαριστεροί; No2


Για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος καλείται να απολογηθεί την επόμενη βδομάδα από την δεύτερη ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη που χειρίζεται την υπόθεση της Proton Bank, ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας (το Ποντίκι, 6 ημέρες, -γνωστός για το ρουφιάνεμα στο επεισόδιο με Κασιδιάρη στον ΑΝΤ1, τότε που η Δούρου τον κατασυκοφαντούσε εξαιτίας της ΣΥΡΙΖΑίας ψευδομάρτυρος).

Το κατηγορητήριο σε βάρος του συντάχθηκε μετά την αποκάλυψη εμβάσματος μισού εκατομμυρίου ευρώ από λογαριασμό στην Κύπρο που φέρεται να έστειλε ο...
νυν κατηγορούμενος Πέτρος Κυριακίδης στον εκδότη και δημοσιογράφο, την περίοδο κατά την οποία οι λογαριασμοί του πρώτου στην Ελλάδα ήταν δεσμευμένοι από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Proton Bank. Το συγκεκριμένο έγγραφο  της συναλλαγής βρέθηκε στη δικογραφία που σχημάτισαν για το σκάνδαλο, αρχικά ο εισαγγελέας Ι.Δραγάτσης και στη συνέχεια η ανακρίτρια Χατζάκη.

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και κατά του Γιώργου Κυριακίδη, γιού του Π. Κυριακίδη, ο οποίος καταζητείται τους τελευταίους μήνες και που δεν εμφανίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας από την οποία είχε κληθεί να απολογηθεί για εμπλοκή του στην υπόθεση της Proton. 



Ήταν δεσμευμένα

Πρόκειται για έμβασμα ύψους 500.000 ευρώ το οποίο εστάλη στις 20 Ιανουαρίου του 2012 από λογαριασμό της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο. Ως δικαιούχος του λογαριασμού αποστολής εμφανίζεται ο καταζητούμενος για την υπόθεση της Proton Bank, Πέτρος Κυριακίδης. Το έμβασμα καταλήγει στην Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε λογαριασμό του εκδότη των εφημερίδων «Το Ποντίκι» και «6 ημέρες», Αντώνη Δελλατόλα. Την περίοδο εκείνη ο Πέτρος Κυριακίδης είναι ποινικά ελεγκτέος για το τραπεζικό σκάνδαλο και ενώ ήδη από τις αρχές του 2011 έχουν δεσμευθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί του σε ελληνικό έδαφος με σχετικό βούλευμα το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Όλα δείχνουν, πάντως, ότι η ελληνική Αρχή για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δεν δέχθηκε ενημέρωση από την Ελληνική Τράπεζα ή την Τράπεζα Κύπρου για την κίνηση αυτού του υψηλού ποσού, καθώς καμία ενέργεια δεν φαίνεται να έχει γίνει επ΄ αυτού. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο Π. Κυριακίδης, που έχει χαρακτηριστεί ως ο «εξ απορρήτων συνεργάτης» του Λ. Λαυρεντιάδη, ήταν εκείνο το χρονικό διάστημα αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη. 



Δήλωση Αντώνη Δελλατόλα

«Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον τύπο, διευκρινίζω για ακόμη μια φορά ότι:

Το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ παρέλαβα –ως τελευταία δόση - σε εκτέλεση συμβολαίου που είχα ήδη υπογράψει στις 20-1-2011, σε χρόνο προγενέστερο των δικαστικών ερευνών και στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμβατικής υποχρέωσης. Για το σύνολο του τιμήματος του Συμβολαίου έχει ήδη  από το 2011, καταβλήθηκε και εξοφλήθηκε πλήρως ο ανάλογος φόρος.

Το ποσό αυτό διαβιβάστηκε στο λογαριασμό μου με πρωτοβουλία της τράπεζας, δίχως την παραμικρή δική μου παρέμβαση. Άλλωστε ο εν λόγω λογαριασμός του Π. Κυριακίδη όταν έγινε το έμβασμα πριν ένα χρόνο δεν ήταν δεσμευμένος.

Μόλις πληροφορήθηκα πρόσφατα τις έρευνες της Δικαιοσύνης για εμβάσματα που έγιναν από λογαριασμούς του Κυριακίδη, όταν η έρευνα για την Proton Bank βρισκόταν σε εξέλιξη πριν ένα χρόνο, επισκέφθηκα προσωπικά την ανακρίτρια και ζήτησα να ενημερωθώ και να παράσχω κάθε εξήγηση που θα ήταν χρήσιμη στις δικαστικές αρχές.

Για το λόγο αυτό ήδη έχω απευθυνθεί στο γραφείο του συνηγόρου μου Νίκου Κωνσταντόπουλου που έχει αναλάβει κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να συνδράμω τις δικαστικές αρχές.

Επιπλέον εκτός από μένα και δεκάδες άλλοι την ίδια περίοδο είχαν εισπράξει ποσά από τους λογαριασμούς Π. Κυριακίδη σε εκτέλεση διαφόρων συμβάσεων είτε επρόκειτο για μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε για προμηθευτές, είτε ποσά για μισθοδοσία εργαζομένων.

Το έμβασμα των 500 χιλιάδων ευρώ, επαναλαμβάνω  είναι ποσό, που μου ανήκε από τη σύμβαση πώλησης ποσοστού της εφημερίδας "Το Ποντίκι" και το οποίο σε εκτέλεση αυτής της σύμβασης ήταν οφειλόμενο. Άλλωστε δεν είναι το μόνον μέσο μαζικής ενημέρωσης που συνήψε σύμβαση με τον Π. Κυριακίδη καθώς ανάλογες και μάλιστα προγενέστερες συμβάσεις έχουν συναφθεί με πολλά άλλα Μ.Μ.Ε. (Espresso, Athens News, City Press, Σφήνα και Ισοτιμία, τα περιοδικά Free, Olive, Jolie, Μπομπ Σφουγγαράκης, τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, τα κανάλια τοπικής εμβέλειας Sport TV και Κανάλι 10, την Πήγασος Εκδοτική, την Χ. Κ. Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία), την Εφημερίδα Veto, το περιοδικό Επίκαιρα, τις Εκδόσεις Λιβάνη).

Η οποιαδήποτε άλλη αναφορά για το εν λόγω θέμα δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και δεν με αφορά. Άλλωστε η χώρα είναι μικρή και η πορεία ενός εκάστου γνωστή.

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2013
»


Έφυγε ντυμένος παππάς;

Ο Πέτρος Κυριακίδης είχε εξαφανιστεί αμέσως μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και σύμφωνα με δημοσιεύματα η επιχείρηση ολοκληρώθηκε αφού είχε ντυθεί παπάς, με ιδιωτικό αεροσκάφος. Το ένταλμα σύλληψης έχει μετατραπεί σε διεθνές, ενώ ήδη η ανακρίτρια προχώρησε και στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τόσο του γιού του Γιώργου Κυριακίδη ο οποίος εκλήθη από την κ.Χατζάκη ως κατηγορούμενος αλλά ουδέποτε εμφανίστηκε.



Του Παναγιώτη Στάθη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου