Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ισλαμοφασίστες ρωσοτσετσένοι από Τουρκία μεριά οι βομβιστές της Βοστώνης


Αδέλφια από την Τσετσενία ηλικίας 19 και 26 ετών που πήγαν στις ΗΠΑ το 2002 είναι οι δύο δράστες (και ακροαριστεροί -δείτε φωτό παρακάτω) που αιματοκύλησαν τον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Το τουρκομογγολικό όνομα του ενός είναι Ταμερλάν Τσαρνάεφ.

Το όνομα του δεύτερου επιζήσαντα αδελφού που καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές είναι Τζογκάρ Τσαρνάεφ.
Στην παρακάτω φωτογραφία από το προφίλ του στο Facebook μοιάζει με ένα συνηθισμένο νέο παιδί, κι όμως πρόκειται για τον άνθρωπο που αιματοκύλησε τη Βοστώνη πριν λίγες ημέρες, συνεχίζοντας σήμερα το φονικό του έργο.




Είναι το παιδί με το λευκό καπελάκι που εδώ και ώρες η αστυνομία έχει ορίσει ως βασικό ύποπτο για τα χτυπήματα στον μαραθώνιο και σήμερα εμφανίστηκε αρχικά στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ και στη συνέχεια στην περιοχή Watertown εν μέσω πυροβολισμών και εκρήξεων. Μαζί του ήταν ο αδελός και συνεργός του, ο οποίος είναι πλέον νεκρός, καθώς συνελήφθη τραυματισμένος και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Τώρα η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή θυμίζει κάτι από θρίλερ αλλά και ταινία δράσης μαζί. Ο νεαρός, σύμφωνα με την αστυνομία, κυκλοφορεί στους δρόμους, πάνοπλος και επικίνδυνος.

Mάλιστα, σύμφωνα με δημoσίευμα της Washigton Post που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, ο άνδρας φέρεται να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.

Οι εκκλήσεις των αρχών προς τους κατοίκους στην Watertown είναι δραματικές.


Άντρες των SWAT ελέγχουν ένα σπίτι

"Πιστεύουμε ότι είναι τρομοκράτης, πιστεύουμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που ήρθε εδώ για να σκοτώσει", σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης "να παραμείνουν μακριά από τα παράθυρα" των σπιτιών τους και "να μην ανοίγουν την πόρτα τους".

Μάλιστα η αστυνομία στέλνει συνεχώς λεωφορεία προκειμένου να εκκενωθεί από κατοίκους η περιοχή καθώς φοβούνται μήπως η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι αποφασίστηκε σήμερα (επτά ώρες πίσω από την Ελλάδα) να μην κυκλοφορήσουν μέσα μαζικής μεταφοράς σε ολόκληρη τη Βοστώνη και να μείνουν κλειστά τα σχολεία.

Επίσης για λόγους ασφαλείας, κλειστό θα μείνει το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.



Οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης είναι αδέλφια, ο Τζοχάρ Α. Τσαρνάεφ, 19 ετών, και ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, 26 ετών, δήλωσε πριν λίγο αξιωματούχος των υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ.

Ο αξιωματούχος είπε πως ο μεγαλύτερος αδελφός σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία και ο νεώτερος καταζητείται στο προάστιο Ουότερταουν της Βοστώνης.

Οι δύο αδελφοί βρίσκονταν στις ΗΠΑ εδώ και μερικά χρόνια, δήλωσε ο αξιωματούχος. 

Αξιωματούχοι της εθνικής ασφάλειας και των δυνάμεων επιβολής της τάξης δήλωσαν ότι κλίνουν προς τη θεωρία ότι κίνητρο των βομβιστικών επιθέσεων ήταν ο ισλαμιστικός εξτρεμισμός ισλαμοφασισμός.

Ένα "εκτεταμένο ανθρωποκυνηγητό" διεξάγεται σήμερα το πρωί στη Βοστόνη και τα προάστιά της για να βρεθεί ο ύποπτος που εξακολουθεί να διαφεύγει, δήλωσε ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Ντέβαλ Πάτρικ, ο οποίος ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.
"Ζητούμε από τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι τους, με τις πόρτες κλειστές και να μην ανοίγουν σε κανένα παρά μόνο σε αστυνομικούς", δήλωσε ο Πάτρικ σε συνέντευξη Τύπου. "Αυτό ισχύει για το Ουότερταουν, όπου βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, αλλά και για το Κέμπριτζ, το Ουόλθαμ, το Νιούταουν, το Μπελμόν και προς το παρόν για ολόκληρη τη Βοστόνη".

Αυτή την στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το σπίτι των δύο υπόπτων στην Μασαχουσέτη. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και στο σημείο πετούν ελικόπτερα της αστυνομίας. 



Οι αναρτήσεις του 19χρονου υπόπτου στο διαδίκτυο

Ο ένας από τους δύο υπόπτους για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, ο Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, έχει αναρτήσει συνδέσμους σε ισλαμικές ιστοσελίδες που ζητούν την ανεξαρτησία της Τσετσενίας. Επίσης, έχει κάνει και άλλες αναρτήσεις σε μια ιστοσελίδα που όπως φαίνεται έχει δημιουργήσει ο ίδιος σε έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στην ρωσική γλώσσα.

Ο Τσαρνάγεφ έχει αναρτήσει συνδέσμους σε βίντεο από μαχητές στον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία και σε ισλαμικές ιστοσελίδες με τίτλους όπως "Ειρήνη στον κόσμο, η θρησκεία μου είναι το Ισλάμ" και "Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ, ας ηχήσει αυτό στις καρδιές μας".




Φωτογραφία ντοκουμέντο με τον ύποπτο να αφήνει την τσάντα με τα εκρηκτικά κοντά στο νεκρό 8χρονο

Φωτογραφία -ντοκουμέντο- έβγαλε το FBI στο οποίο απεικονίζεται ο ύποπτος με το λευκό καπέλο κοντά στο τερματισμό του μαραθωνίου στη Βοστώνη να αφήνει την τσάντα με τα εκρηκτικά κοντά στον 8χρονο Martin Richard Boston, που έχασε τη ζωή του.

Ο 22χρονος Σουνίλ Τριπάθι (με το λευκό καπέλο) παραμένει ασύλληπτος, ενώ ο συνομήλικος του Μίκε Μουλουγκέτα (με το μαύρο καπέλο ) εξέπνευσε νωρίτερα στο νοσοκομείο, μετά τον τραυματισμό του κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι είναι ο Τριπάθι είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και οπλοφορεί. Μάλιστα, οι αρχές τονίζουν ότι στους δρόμους της Βοστώνης υπάρχουν εκρηκτικοί μηχανισμοί οι οποίοι δεν έχουν πυροδοτηθεί και καλεί τον κόσμο στην περιοχή του Watertown να παραμείνει στα σπίτια του.

AP sources identify the surviving Boston bomber as Dzhokhar Tsarnaev, 19. The man is...
said to be from Russia’s south, not far from the Chechen Republic.

The man reportedly lived in Turkey before arriving legally in the US about a year ago.

The name is listed among the recipients of Cambridge scholarships in 2011.

The second suspect is said to be his brother.

An NBC report claims the two immigrated at least two years ago. Both brothers are said to have Massachusetts drivers’ licenses.

There is a page at the Russian social network VKontakte (In Contact) with the name Dzhokhar Tsarnaev living in Boston and studying at Cambridge Rindge & Latin School.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου