Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ιστορίες τρέλας με τους κοπανατζήδες του Δημοσίου +vid



 
Νέες απίστευτες περιπτώσεις με "επίορκους" και κοπανατζήδες του Δημοσίου έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Δείτε το βίντεο του ALPHA.









Δεν έχουν τέλος τα στραβά και τα ανάποδα της δημόσιας διοίκησης.

Αιωνόβιους υπαλλήλους διαθέτει το ελληνικό Δημόσιο την ώρα που η εξυγίανση και η ανανέωση της διοίκησης αποτελούν βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και η τρόικα ζητά επιτακτικά άμεσα αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο αυτό, τον τίτλο του πλέον ηλικιωμένου δημοσίου υπαλλήλου διεκδικεί ένα στέλεχος ελληνικής δημόσιας υπηρεσίας, ηλικίας 91 ετών!

Ο εν λόγω υπάλληλος είχε διοριστεί το 1968 ως νομικός σύμβουλος στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και αφού έχει συμπληρώσει 45 χρόνια προϋπηρεσίας, ο νομικός σύμβουλος εξακολουθεί να λαμβάνει κανονικά όχι μόνο το μισθό του, αλλά και κίνητρα απόδοσης και πριν παραγωγικότητας.

Η πραγματικά απίστευτη ιστορία, την οποία δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» ήρθε στο φως από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, αναφορικά με το καθεστώς που επικρατεί στο ΤΕΟ.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι ο «μαθουσάλας» υπάλληλος έχει λάβει ποσά που φθάνουν ετησίως τις 30.000 ευρώ, ενώ πολλές υποθέσεις της υπηρεσίας έχουν ανατεθεί στην κόρη του η οποία είναι επίσης δικηγόρος.

Οι έλεγχοι της Επιθεώρησης αποκάλυψαν και άλλα στραβά και ανάποδα του ελληνικού Δημοσίου και επιβεβαίωσαν ότι σε πολλές υπηρεσίες κυριαρχεί η «κοπάνα», το μειωμένο ωράριο (με κανονικό μισθό), αλλά και η καταβολή υπερωριών σε υπαλλήλους που δεν πατούν καν το πόδι τους στη δουλειά! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου στην TEO A.E., ο οποίος σε τρία χρόνια πήρε υπερωρίες και οδοιπορικά ύψους 21.500 ευρώ, αν και απουσίαζε συνεχώς. Το μυστικό του ήταν ότι... του χτυπούσαν την κάρτα οι συνάδελφοί του!

Οι «λουφαδόροι» χτυπούσαν τον ψύκτη αντί για κάρτα...

Αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα των ελέγχων που έκαναν οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για θέματα τήρησης ωραρίου και διαφθοράς.

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε ότι οι υπάλληλοι τεχνικής υπηρεσίας του δήμου επί έξι ολόκληρους μήνες δεν χτυπούσαν κάρτα την ώρα που πήγαιναν στη δουλειά τους, με αποτέλεσμα κάποιοι να μην προσέρχονται στην εργασία τους χωρίς αυτό να καταγράφεται.

Ο λόγος -σύμφωνα με τη δημοτική αρχή- είναι ότι το μηχάνημα είχε εξαφανιστεί και στη θέση του κάποιοι είχαν τοποθετήσει έναν ψύκτη, ώστε να μην γίνει αμέσως αντιληπτή η απουσία του.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Αθηναίων Βασίλης Πολυμερόπουλος επιβεβαίωνει το φαινόμενο των κοπανατζήδων, αλλά υποστηρίζει ότι το μηχάνημα ήταν απλά χαλασμένο για μήνες, όπως και άλλα μηχανήματα για κάρτες σε άλλες υπηρεσίες του δήμου.

"Το αν στη θέση του μηχανήματος ή δίπλα βρέθηκε ένας ψύκτης, τυχαία ή εσκεμμένα, δεν παίζει κανέναν ρόλο όσον αφορά την ουσία της υποθέσεως. Διότι τα μηχανήματα ήταν χαλασμένα εδώ και μήνες" σημειώνει ο κ. Πολυμερόπουλος και προσθέτει: "Για να είναι κάποιος κοπανατζής σημαίνει ότι τον καλύπτει η ηγεσία της οργανικής του μονάδος και βεβαίως πολλές φορές για να είμαστε πολύ ξεκάθαροι υπάρχουν παρεμβάσεις σε πολιτικό επίπεδο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", οι έλεγχοι που έκαναν οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων έβγαλαν κι άλλα... "λαβράκια". Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ότι κάποιοι υπάλληλοι ζητούσαν μόνο νυχτερινές βάρδιες και δεν εμφανίζονταν στη δουλειά για μήνες.

Αποτέλεσμα των ελέγχων που έγιναν στον δήμο Αθηναίων ήταν 20 υπάλληλοι να παραπεμφθούν στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης και άλλοι 8 να τεθούν σε αργία.

Την ίδια ώρα, οι επιθεωρητές ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης κάνουν αιφνιδιαστικές εφόδους σε δημόσιες υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα για να εντοπίσουν τους κοπανατζήδες.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτεία δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αποπροσανατολίζει λέγοντας για δημοσίους υπαλλήλους που πήραν αναρρωτικές, χαρακτηρίζοντας τους ως κοπανατζήδες. Κάθε άνθρωπος έχει την ατυχία να ασθενήσει. Ο υπάλληλος υποβάλλει αίτηση στην υπηρεσία του μαζί με την γνωμάτευση από νοσοκομείο. κατόπιν εξετάζεται ο υπάλληλος από πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή. Εάν η υπηρεσία του υπαλλήλου δεν έστειλε γιατρό στο σπίτι του, δεν φταίει γι’ αυτό ο υπάλληλος, αλλά η υπηρεσία του. Γιατί το κράτος εν όψη απολύσεων διαστρεβλώνει τα πιο πάνω; Θέλει να προετοιμάσει την κοινή γνώμη και παράλληλα να διασώσει τους χιλιάδες παράνομα προσληφθέντες τα 14 τελευταία χρόνια, που τους έκαναν αορίστου χρόνου, με ψεύτικες προϋπηρεσίες, όπως σε ΑΕΙ στην Αθήνα, που είναι συγγενείς καθηγητών, υπαλλήλων κ.λπ.. Οι επινοήσεις, οι μεθοδεύσεις, και η προπαγάνδα τους είναι ανεξάντλητη. Έφτασαν στο σημείο δόλια να ξαναστήσουν τον Καιάδα για υπαλλήλους που είχαν την ατυχία να ασθενήσουν (από ίωση μέχρι καρκίνο). Υποβολείς όλων αυτών οι μεγαλοεπίορκοι, που έκαναν αυτές τις προσλήψεις. Αυτά αν δεν είναι βρώμικη προπαγάνδα, διασύροντας ασθενείς, τότε τι είναι; Να διώξουν και να απολύσουν τους πιο πάνω παράνομα προσληφθέντες, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή (αυτά πάνε παρέα). Όμως είναι αμετανόητοι και αδίστακτοι, ότι μπορούν μηχανορραφούν για να τους σώσουν τους ημέτερους. Εξάλλου με αυτές τις μεθόδους κατέστρεψαν την Ελλάδα. Δεν αλλάζουν, ότι και να λέμε.

Κρασοπατήρ είπε...

Η ανάρτηση αναφέρεται στους αδικαιολογήτως απόντες από την εργασία τους.

Τώρα για τις απολύσεις που πρέπει να γίνουν, είναι σαφώς κατάντια αυτών που λαμβάνουν τις αποφάσεις, να ρίξουν στον Καιάδα δικαίους και αδίκους. Τόσα χρόνια φωνάζουμε για ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και ΕΛΕΓΧΟ του τρόπου πρόσληψης (και των πτυχίων) όσων έχουν μπει στο Δημόσιο.

Δυστυχώς θα την πληρώσει το πόπολο. Τα λαμόγια θα πέσουν (αν πέσουν) τελευταία, μαζί με όλο Δημόσιο, όταν θα γίνει το μεγάλο μπαμ.

Δημοσίευση σχολίου