Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης… εν δήμω


-Γιατί οι Τράπεζες έχουν την μορφή Αρχαίων Ναών;
-Oι «αδίστακτοι κεφαλαιοκράτες που ρουφούν το αίμα του λαού
-Tο γλυπτό του Προμηθέα στα Σκόπια,
-Οι νέες περιπέτειες του Άδωνι με τον Καμμένο και
-Η χολή για την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision
-Aλβανοί, κάτω τα χέρια από το φασκόμηλο!



***Πώς να μη χειροκροτήσουμε τον καθαρισμό από τις αηδίες των μαρκαδόρων στους χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης; Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και γίνεται σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και πολίτες.

Με μικρό κόστος μπορούν να γίνουν πολλά. Αρκεί να εγκαταλειφθούν τα πολλά μπλα… μπλα… και να αναλάβουν πρωτοβουλίες όσοι ενεργούν, βάζοντας στο περιθώριο αυτούς που κατεδαφίζουν.


***Πραγματοποιήθηκε μια ακόμη συγκέντρωση συμπαράστασης για τους δύο προφυλακισμένους της Ιερισσού. Να πάω κι εγώ, αφού όμως καταλάβω, τι ακριβώς ζητούν οι συγκεντρωμένοι. Να αφεθούν ελεύθεροι οι υπόδικοι για κακουργηματικές πράξεις; Και ποιο είναι το επιχείρημα; Αρκεί ότι είναι κάτοικοι Ιερισσού;


***Κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, ότι ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε με βαμμένα μαλλιά στην εκπομπή του Αυτιά. Ο Άδωνις δεν έχασε την ευκαιρία και έγραψε: «Πρόεδρε σου ξέφυγε λίγο η βαφή στο πλάι ... τι νούμερο είναι; 7 Loreal;».

Ο Καμμένος απάντησε με αγωγή κατά του Αδώνιδος. Δεν έμαθα το περιεχόμενο της αγωγής. Υποθέτω πως ο Πάνος υποστηρίζει ότι δεν ήταν βαμμένα τα μαλλιά και όχι επειδή ενδεχομένως η βαφή δεν ήταν μάρκας "7 L’oreal".


***Στείλαμε στη Ντόχα του Κατάρ ελληνικά αγάλματα, για την Έκθεση «Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρελθόν-Παρόν». Οι οργανωτές έβαλαν μπροστά στα γυμνά "ευαίσθητα" σημεία του αγάλματος ένα παραβάν. Η Ελλάδα ζήτησε να επιστραφούν αμέσως.

Με προβλημάτισε αυτό το γεγονός. Όταν επικρατήσουν στην Ελλάδα οι ισλαμιστές (τώρα έχουν ξεπεράσει το 15%, σε 30 χρόνια -λέει η έκθεση του ΟΗΕ- θα είναι πλειοψηφία) τι θα γίνουν όλα αυτά τα αγάλματα που έφτιαξαν οι αισχροί πρόγονοί μας, χωρίς αίσθημα αιδούς, εμπρός στην ισλαμική ηθική;

Οι Σκοπιανοί ήδη βρήκαν την λύση. Είχαν φτιάξει ένα γλυπτό του Προμηθέα (φυσικά και ήταν Σλάβος ο Προμηθέας - τι άλλο μπορούσε να είναι;), αλλά μετά από διαμαρτυρίες γυναικείων σωματείων, του έβαλαν… βρακάκι (Δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί διαμαρτυρήθηκαν οι γυναίκες! Ήταν λάθος οι αναλογίες;)


***Στάζουν χολή κάποια σχόλια για την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision. Μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, αλλά είναι ίσως ό,τι πιο κατάλληλο για την κατάστασή μας. Να πούμε κατάμουτρα σε όλους τους άσπονδους Ευρωπαίους «φίλους» μας: «Ναι, ρε, δεν θα λυγίσουμε. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας, με τη δική μας τρέλα, μπας και καταλάβετε για ποιο λόγο είμαστε οι μόνοι που επιζούμε από τα παμπάλαια χρόνια».

Στο κάτω-κάτω, εμείς λέμε ανέκδοτα και στις κηδείες, δεν θα γελάσουμε με την Μέρκελ και τον Σόιμπλε;


***Υποψιάζομαι ότι ο ΑΝΤ1 σκόπιμα πήρε στο show του τον Γεννατά, για να τον εκθέσει. Ο Γεννατάς, ως προοδευτικός ιδεολόγος, είχε εμέσει κατά εκπομπών αυτού του είδους, προσβάλλοντας όσους συμμετείχαν.

Τώρα, άφησε κατά μέρος την προοδευτική κουλτούρα, και κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει στους εργοδότες του, ότι καλώς το κάνει. Και φυσικά, η ποιότητα της όλης εμφάνισής του εκεί, είναι ανάλογης κουλτούρας.


***Καιρός είναι να περιθωριοποιηθούν δυο μύθοι, με τους οποίους το ιθαγενές «προοδευτικό» σύστημα τρέφει την κοινή γνώμη. Ότι αφενός κλέβουν τον λαό μόνον οι «αδίστακτοι κεφαλαιοκράτες που ρουφούν το αίμα του λαού», και αφετέρου η φτώχεια οδηγεί πολλούς άλλους στις κλοπές.

Εχθές είχαμε δύο ειδήσεις. Πρώτον: Κρεοπώλες στο Αγρίνιο "ελληνοποιούσαν" σφάγια από βαλκανικές χώρες με κλεμμένες σφραγίδες. Δεύτερον: Οι μισοί ταξιτζήδες που ελέγχτηκαν στην Αθήνα ήσαν παραβάτες, βρέθηκαν μάλιστα και "πυροβόλα", μηχανισμοί δηλαδή που πολλαπλασίαζαν το κόμιστρο.

Και στις δυο περιπτώσεις, ούτε αδίστακτοι κεφαλαιοκράτες ήσαν οι δράστες, ούτε η φτώχεια τους ανάγκασε να κλέψουν από το δικό μου πορτοφόλι, που το Μνημόνιο το άδειασε.

Η παραβατικότητα -και αυτό το λένε όλοι οι φιλόσοφοι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αλλά το αρνείται η ελληνική υποκουλτούρα, που δυστυχώς έχει επιβληθεί- οφείλεται σε δύο παράγοντες: Στην έλλειψη παιδείας που οδηγεί σε πολιτιστική υποβάθμιση, και στην ατιμωρησία των δραστών, που οφείλεται σε επιλεκτική εφαρμογή των νόμων.

Όσο επικρατούν όμως «προοδευτικές» απόψεις, δεν πρόκειται να σηκώσουμε κεφάλι για να αντιμετωπίσουμε τους άλλους με αξιοπρέπεια.


***Καταδικάσθηκαν δυο νεαροί της Οργάνωσης "Αναρχοαυτόνομο Στέκι Φοιτητών του ΤΕΙ Σερρών", σε δυο χρόνια φυλάκιση, με την κατηγορία της περιύβρισης και προσβολής Εθνικού Συμβόλου.  Η εισαγγελέας της έδρας, είπε μεταξύ άλλων: «Αν δεν σας αρέσει να είστε στην Ελλάδα, να αλλάξετε χώρα. Κουκούλες φοράνε μόνο οι ρουφιάνοι και οι θρασύδειλοι».

Την μισή αλήθεια, είπε η εισαγγελέας. Γνωρίζω πολλούς «ρουφιάνους και θρασύδειλους», που δεν χρειάζεται να φορούν κουκούλες, επειδή έχουν «προοδευτική» ασυλία.


***Προοδεύει ο μουσουλμανικός κόσμος. Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας υποστήριξε το δικαίωμα των γυναικών να οδηγούν αυτοκίνητο! Αν συμβεί αυτό κάποτε, θα πρέπει και να συνοδεύεται η οδηγός από συγγενή πρώτου βαθμού, αφού απαγορεύεται να κυκλοφορεί μόνη της.



***Κάτω τα χέρια από το φασκόμηλο. Αφού κλέβουν ό,τι κλέβεται, ήρθε και η σειρά του φασκόμηλου. Ξεσηκώθηκαν οι ορεινοί Ηπειρώτες, που βλέπουν -μετά την παράνομη υλοτόμηση του Γράμμου και την κλοπή των κοπαδιών τους- να ερημώνεται το βουνό της Σαγιάδας!

Με ένα τσουβάλι στον ώμο, Αλβανοί από τα κοντινά χωριά πέραν των συνόρων, ξεριζώνουν όλο το φασκόμηλο από το βουνό της Σαγιάδας! Πηγαινοέρχονται με τα πόδια και το μοσχοπουλάνε στη χώρα τους. Το πρόβλημα είναι κυρίως ότι το ξεριζώνουν, με κίνδυνο να αργήσει η άλλη σοδειά. Κοίτα τώρα, που πρέπει να φυλάμε και το φασκόμηλο.


***Ο Καλλισθένης, πιστός στο «εκπαιδευτικό» του έργο, απαντά στο μη τεθέν ερώτημα: «Γιατί οι Τράπεζες έχουν την μορφή Αρχαίων Ναών;». Επειδή στην αρχαία Ελλάδα, τόσο οι Πόλεις όσο και οι πολίτες τοποθετούσαν τον πλούτο τους στους ναούς, για να έχουν την προστασία των θεών.

Οι πόλεις που ανήκαν στην «Αθηναϊκή Συμμαχία» τοποθετούσαν την χρηματική συνεισφορά τους στον ναό του Απόλλωνος στην Δήλο. Το ταμείο αυτό μεταφέρθηκε αργότερα στον Παρθενώνα, στον ναό της Παλλάδος Αθηνάς. Και οι άλλες ελληνικές Πόλεις, τοποθετούσαν τα χρήματά τους στους Δελφούς, σε κτήρια που αποκαλούνταν «θησαυροί».

Η Πίστη ότι οι θεοί θα προστάτευαν τα χρήματα, οδήγησε μετέπειτα στην Εμπιστοσύνη προς το κράτος, που εγγυόταν τις καταθέσεις. Τώρα που οι θεοί και το κράτος εγκατέλειψαν τα Ιδρύματα Πίστης -τις Τράπεζες- αυτά θα πρέπει να εγκατασταθούν σε κτίρια που να προσομοιάζουν με τα γραφεία κομμάτων.




Καλλισθένης ~ voria.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου