Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Κυνηγάνε τον παρανοϊκό ρατσιστή δολοφόνο στην Ήπειρο


Ενημέρωση: Τον πιάσανε και ομολογεί αυτήν την ώρα.

Δολοφονημένοι μέσα στο σπίτι τους, βρέθηκαν δύο ηλικιωμένοι Έλληνες νωρίς το πρωί, σε οικισμό του χωριού Κτίσματα Πωγωνίου, στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το άτυχο ζευγάρι τα ξημερώματα, ενώ έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό ενός κακοποιού ο οποίος στις 10 χθες το βράδυ, εισέβαλε οπλισμένος με 2 χειροβομβίδες(!) στο καφενείο-ταβέρνα του χωριού, απειλώντας τους 30 κατοίκους που βρίσκονταν εκεί, να του δώσουν χρήματα.


Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων είναι αλβανικής καταγωγής, μπήκε στο καφενείο, κρατώντας στα χέρια του δύο χειροβομβίδες. Άφησε τη μια πάνω σε τραπέζι και αρχικά αποπειράθηκε να αρπάξει δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ακολούθως αφαίρεσε την τσάντα 57χρονης γυναίκας και βγήκε από το καφενείο.

Οι πιο ψύχραιμοι, ο ιδιοκτήτης του καφενείου και τρεις άνδρες τον καταδίωξαν, εκείνος όμως απασφάλισε τη χειροβομβίδα, την πέταξε στο οδόστρωμα, χωρίς αυτή να εκραγεί και χάθηκε στο σκοτάδι. Επίσης πέταξε και την τσάντα που είχε αρπάξει, αφού κράτησε το πορτοφόλι.

Η δράση του, συνεχίστηκε στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας, όπου εισέβαλε, την απείλησε, της πήρε όσα χρήματα είχε και επιπλέον της ζήτησε τσιμπιδάκι για να ασφαλίσει τη δεύτερη χειροβομβίδα που κρατούσε. Οι τρομοκρατημένοι κάτοικοι, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένα τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα στο κέντρο των Ιωαννίνων, οδήγησε τους αστυνομικούς στο άγριο έγκλημα που είχε συμβεί στα Κτίσματα. Ο οδηγός του αγροτικού που προκάλεσε το τροχαίο, εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή. Από την έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι αγροτικό ανήκε σε κάτοικο των Κτισμάτων. Οι αστυνομικοί, θεώρησαν ότι είναι κλεμμένο, αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη και βρέθηκαν μπροστά στο άγριο έγκλημα.

Από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του παρανοϊκού Αλβανού κακοποιού.



ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ιωάννινα, 12 Μαΐου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό δράστη ανθρωποκτονίας δύο ημεδαπών στα Κτίσματα Ιωαννίνων
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό αγνώστου δράστη ανθρωποκτονίας 72χρονου ημεδαπού και της 73χρονης συζύγου του, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στα Κτίσματα Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, το Κέντρο της Α.Δ. Ιωαννίνων ενημερώθηκε ότι φορτηγό αυτοκίνητο είχε εκτραπεί της πορείας του και είχε προσκρούσει σε τοίχο στην πόλη των Ιωαννίνων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το φορτηγό αυτοκίνητο είναι ιδιοκτησίας του 72χρονου, ενώ τα χαρακτηριστικά του άγνωστου οδηγού του, ο οποίος το εγκατέλειψε, προσομοίαζαν με τα χαρακτηριστικά δράστη, που νωρίτερα είχε διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες στα Κτίσματα Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, άγνωστος δράστης την 22.00 ώρα περίπου χθες το βράδυ, εισήλθε σε εστιατόριο στα Κτίσματα Ιωαννίνων και απειλώντας με δύο (2) χειροβομβίδες τους θαμώνες του καταστήματος απαίτησε χρήματα. Τελικά, κατάφερε να αποσπάσει μία τσάντα. Κατά τη διαφυγή του, απασφάλισε και πέταξε μια χειροβομβίδα εναντίον του ιδιοκτήτη του καταστήματος και θαμώνων που τον καταδίωκαν, χωρίς αυτή να εκραγεί.
Στη συνέχεια, ο ίδιος δράστης, εισήλθε στο σπίτι ημεδαπής στον ίδιο οικισμό και πάλι με την απειλή χειροβομβίδας, αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα και διέφυγε.


Ενημέρωση:

Συνελήφθη στις 2.00 μετά το μεσημέρι στο 7-ο χλμ της εθνικής οδού Ιωαννίνων- Αθηνών, ο 30χρονος ο οποίος φέρεται ως ο δολοφόνος του ζευγαριού των ηλικιωμένων στα Κτίσματα Πωγωνίου και δράστης της ληστείας στο καφενείο και σε σπίτι του χωριού.

Ο συλληφθείς, είναι αλβανικής καταγωγής, κινoύταν πεζός όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν στήσει μπλόκο στην περιοχή. Μάλιστα, στον ώμο του είχε σακίδιο με μία χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ, κατά την ανάκριση που είναι σε εξέλιξη, ομολογεί τις πράξεις του, ενώ είπε στους αστυνομικούς ότι αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Ναυπλίου πριν από τρεις μήνες, όπου είχε εκτίσει ποινή για κλοπές.


Ενημέρωση:
Μακελειό α λα γουέστερν συνέβη σε χωριό των Ιωαννίνων το βράδυ του Σαββάτου καθώς ένας αδίστακτος κακοποιός οπλισμένος με χειροβομβίδες -πιθανότατα έναν από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων- δολοφόνησε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στα Κτίσματα Ιωαννίνων, αφού πρώτα λήστεψε 30 (!) κατοίκους σε ένα καφενείο! Οι αρχές λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι της Κυριακής συνέλαβαν στο 7-ο χλμ της εθνικής οδού Ιωαννίνων- Αθηνών, έναν 30χρονο ο οποίος φέρεται ως ο δολοφόνος του ζευγαριού των ηλικιωμένων στα Κτίσματα Πωγωνίου αλλά και ο δράστης της ληστείας στο καφενείο και σε σπίτι του χωριού.

Ο συλληφθείς, είναι αλβανικής καταγωγής, κινoύταν πεζός όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν στήσει μπλόκο στην περιοχή. Μάλιστα, στον ώμο του είχε σακίδιο με μία χειροβομβίδα.Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ, κατά την ανάκρισή του ομολόγησε τις πράξεις του, ενώ είπε στους αστυνομικούς ότι αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Ναυπλίου πριν από τρεις μήνες, όπου είχε εκτίσει ποινή για κλοπές.

Αυτό όμως που σόκαρε τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν είναι η απάντηση του κατηγορουμένου στην ερώτηση γιατί εκτέλεσε τους δύο άτυχους ηλικιωμένους. Ο Αλβανός κακοποιός χωρίς ίχνος μεταμέλειας και με αφοπλιστική απάθεια απάντησε: «Γιατί έτσι μου ήρθε!»

Το χρονικό της φρίκης
 
Η φρίκη που σκόρπισε πίσω του ο άγνωστος προς το παρόν δράστης, ξεκίνησε γύρω στις 10 το βράδυ του Σαββάτου όταν εισέβαλε σε καφενείο.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται να έχει ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου στο καφενείο που λειτουργεί και ως ταβέρνα κρατώντας στα χέρια του δύο χειροβομβίδες, ακινητοποίησε τους 30 κατοίκους που βρίσκονταν εκεί ζητώντας χρήματα και άρπαξε την τσάντα μιας 57χρονης γυναίκας.

Ο δράστης αποπειράθηκε να αρπάξει δύο κινητά, αλλά τον καταδίωξαν τρεις θαμώνες μαζί με τον ιδιοκτήτη του καφενείου και πέταξε εναντίον τους μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα! Για καλή τους τύχη, εξερράγη μόνο ο πυροκροτητής κι έτσι σώθηκαν από βέβαιο θάνατο! Ωστόσο, ο κακοποιός βρήκε ευκαιρία να χαθεί στο σκοτάδι αφήνοντας πίσω του την τσάντα που είχε αρπάξει και κρατώντας το πορτοφόλι που περιείχε.

Λίγο αργότερα, εισέβαλε στο σπίτι μιας 63χρονης, την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει και, αφού άρπαξε όσα χρήματα είχε και δύο κινητά, της ζήτησε μια παραμάνα για να ασφαλίσει μια χειροβομβίδα από την οποία είχε αφαιρέσει την περόνη! Στη συνέχεια εξαφανίστηκε, αλλά λίγα λεπτά αργότερα σήμανε συναγερμός στο κέντρο των Ιωαννίνων, όταν το κλεμμένο φορτηγάκι μάρκας Nissan που οδηγούσε έπεσε σε έναν τοίχο και το εγκατέλειψε για να τραπεί σε φυγή πεζός.

Οι έρευνες για τον ιδιοκτήτη του κλεμμένου αγροτικού οδήγησαν τους αστυνομικούς στο σπίτι ενός 72χρονου και της 73χρονης συζύγου του στα Κτίσματα. Και εκεί, οι αστυνομικοί πάγωσαν όταν βρήκαν νεκρό το άτυχο ζευγάρι! Σύμφωνα με τον καθηγητή Ιατροδικαστικής Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, οι δύο ηλικιωμένοι είχαν χτυπηθεί με πρωτοφανή αγριότητα στο κεφάλι πάνω στα κρεβάτια τους, ίσως και μέσα στον ύπνο τους! Ο άγνωστος δράστης είχε παραβιάσει την πόρτα του σπιτιού και είχε αιφνιδιάσει τους άτυχους ηλικιωμένους. Τους σκότωσε, άρπαξε τα κλειδιά του αγροτικού και διέφυγε με αυτό.

Η χειροβομβίδα που πέταξε έξω από το καφενείο ο κακοποιός, ήταν ρωσικής προέλευσης και αμυντικού τύπου, όμοια με αυτές που έχουν χρησιμοποιήσει οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων και με αυτές που βρέθηκαν στην κατοχή του Αλβανού δραπέτη Λίτα, όταν συνελήφθη μετά την απόπειρα ληστείας σε σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι. Αυτό κάνει τους αστυνομικούς να είναι σχεδόν σίγουροι πως ο αδίστακτος κακοποιός είναι ένας από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων κι ότι αναζητεί τρόπο να περάσει στην Αλβανία. Το αγροτικό, η τσάντα και η χειροβομβίδα εξετάζονται για δακτυλικά αποτυπώματα, ώστε να εξακριβωθεί η ταυτότητά του.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου