Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Έχει κάτι το DNA των Αλβανών & των γύφτων;



Θρίλερ θυμίζει η υπόθεση απαγωγής 59χρονου Βορειοηπειρώτη στις αρχές Φεβρουαρίου, τον οποίο κρατούσαν αιχμάλωτο τα μέλη κυκλώματος εμπόρων ναρκωτικών, επί περίπου δύο μήνες, του έκοβαν τα δάχτυλα και τον βασάνιζαν ανελέητα, προκειμένου να αναγκάσουν την οικογένεια του να τους καταβάλει, ως λύτρα, μεγάλο ποσό από ναρκωτικά, που θεωρούσαν ότι τα έχασαν με υπαιτιότητα του απαχθέντα.


Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν η ΕΥΠ και το Κέντρο Συλλογής & Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που διέθεσαν τον υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό τους για παρακολουθήσεις τηλεφώνων και την συλλογή άλλων πληροφοριών και στοιχείων, τα οποία οδήγησαν τους αστυνομικούς στους δράστες.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις, που έκανε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Παρθένης, το χρονικό της απαγωγής ξεκίνησε βραδινές ώρες της 31 Ιανουαρίου του 2013, στα Ιωάννινα, και εξελίχθηκε έως την 27η Μαρτίου 2013, οπότε ο απαχθείς απελευθερώθηκε στη Νέα Σμύρνη Αττικής, χωρίς να καταβληθούν λύτρα.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά οκτώ άτομα, εκ των οποίων ένας γύφτος και επτά αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κίνητρο της απαγωγής ήταν η διαφορά μεταξύ του απαχθέντα και των δραστών, σχετικά με μεταφορά περίπου 200 κιλών ινδικής κάνναβης από την Ελλάδα στη Γερμανία, τον Δεκέμβριο του 2012.

Ειδικότερα, ο 59χρονος Βορειοηπειρώτης, ο οποίος είναι μουσικός και ασχολείται στην Ελλάδα με μεσιτικές εργασίες, είχε αναλάβει τον ρόλο της αναζήτησης μεταφορέα, που θα προωθούσε το φορτίο της ινδικής κάνναβης στη Γερμανία.

Για τη δουλειά αυτή σύστησε στους συνεργούς του και μετέπειτα απαγωγείς του, έναν γύφτο από την περιοχή των Άνω Λιοσίων, με τον οποίο ήρθαν σε επαφή και τελικά σε συμφωνία, δίνοντάς του 40.000 ευρώ για την μεταφορά.

Ο γύφτος, όμως, αφού παρέλαβε τα ναρκωτικά, δεν διεκπεραίωσε τη μεταφορά και κράτησε τα χρήματα και τα ναρκωτικά για λογαριασμό του.

Για την αθέτηση της συμφωνίας, την απώλεια των χρημάτων και της ινδικής κάνναβης, οι έμποροι ναρκωτικών θεώρησαν υπεύθυνο τον 59χρονο μεσάζοντα. Έτσι, τον απήγαγαν με σκοπό να απαιτήσουν από την οικογένειά του ως λύτρα τα χρήματα που πίστευαν ότι είχαν χάσει από τα ναρκωτικά και το ποσό που τους «έφαγε» ο γύφτος.

Ο 56χρονος ομογενής έφυγε με το λεωφορείπο του ΚΤΕΛ το πρωί της 31-1-2013 από τα Ιωάννινα όπου διαμένει, λέγοντας στη σύζυγό του ότι πήγαινε στην Αθήνα και απο τότε χάθηκαν τα ίχνη του.
Την 19-02-2013 η σύζυγος του απαχθέντα, κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ότι ο σύζυγός της είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Όπως είπε η γυναίκα, την επομένη της αναχώρησης του συζύγου της, στις 1-2-2013, δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άντρα, ο οποίος την ενημέρωσε ότι ο σύζυγός της είχε απαχθεί.

Οι δράστες, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη σύζυγο του θύματος, απαιτούσαν, ως λύτρα, 125.000 ευρώ, προκειμένου να τον απελευθερώσουν, αλλιώς θα σκότωναν τον ίδιο και την οικογένεια του.


50.000 ευρώ και διακόσια «κομμάτια»

Από τις 20-2-2013 έως τις 7-3-2013, η σύζυγος του απαχθέντα δέχτηκε επανειλημμένως τηλεφωνικές κλήσεις από τους δράστες της αρπαγής, οι οποίοι άλλαξαν την αρχική τους απαίτηση και ζητούσαν πλέον, ως λύτρα, 50.000 ευρώ, καθώς και διακόσια «κομμάτια», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, εννοώντας πιθανόν ναρκωτικά.

Σε κάποιες από αυτές τις τηλεφωνικές συνομιλίες, η σύζυγος του απαχθέντα συνομιλούσε μαζί του, ο οποίος, σε κατάσταση τρόμου της έλεγε ότι οι δράστες του έκοβαν το αυτί και τα δάχτυλα.
Στις 27-2-2013, η σύζυγος του απαχθέντα παρέλαβε έναν ταχυδρομικό φάκελο, ο οποίος περιείχε ένα ακρωτηριασμένο δάκτυλο και ένα μικρό ροζ χαρτάκι πάνω στο οποίο αναγραφόταν ιδιόχειρα στην αλβανική γλώσσα η φράση «κατάλαβέ το, δεν είναι πλάκα».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο οποίος εξέτασε το θύμα τής απαγωγής μετά την απελευθέρωσή του, έφερε πολλαπλά τραύματα, εκδορές και αμυχές σε διάφορα σημεία του σώματός του και είχε υποστεί ακρωτηριασμό των δύο αντίχειρών του και του μικρού δακτύλου του αριστερού του χεριού.
Επιπλέον, όπως είπε ο ίδιος, εκτός των άλλων, οι δράστες με μαχαίρια και βελόνες χάρασσαν την πλάτη του και έριχναν στις πληγές του, είτε αλάτι, είτε καυτό νερό.

Από την έρευνα της Αστυνομίας, προέκυψε ότι αρχικά οι δράστες οδήγησαν τον απαχθέντα σε σπίτι στην Ηλιούπολη, ιδιοκτησίας 59χρονου Έλληνα, μέλους της σπείρας και μετά σε ένα υπόγειο στη Νέα Σμύρνη, απ' όπου τον άφησαν ελεύθερο της 27-3-2013, όταν πείστηκαν ότι δεν υπήρχαν χρήματα για τα λύτρα που ζητούσαν.

Επίσης, από τη συνδυαστική αξιολόγηση των στοιχείων, που προέκυψαν από τις έρευνες, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και η παρουσία τους στους χώρους κράτησης του απαχθέντα.


 Τρεις συλλήψεις

Από τους οκτώ εμπλεκόμενους στην υπόθεση της απαγωγής, συνελήφθησαν τρία άτομα και συγκεκριμένα ο 59χρονος Έλληνας και δύο Αλβανοί, 32 και 33 ετών, οι οποίοι, πέραν της απαγωγής, βαρύνονται και για τα κατά περίπτωση αδικήματα των ναρκωτικών, της παράβασης του Νόμου περί Αλλοδαπών, της πλαστογραφίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ενώ σε βάρος τού ενός εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι υπόλοιποι πέντε, υπήκοοι Αλβανίας, 39, 36, 38, 22 και 19 ετών, έχουν συμπεριληφθεί στη σχετική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν οι απαγωγείς, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων: 8.750 ευρώ, ένα φωτοαντίγραφο πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και μια βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ στα ίδια στοιχεία, 410 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 400 γραμμάρια λευκής σκόνης, άγνωστης σύστασης, προφανώς νοθευτικής, δύο ζυγαριές ακριβείας και 35 φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Ακόμη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιήθηκαν για τις επικοινωνίες κατά τη διάρκεια της απαγωγής, δύο πιστόλια, καθώς και μια γεμιστήρα και φυσίγγια.
Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία για την απαγωγή, περιλαμβάνεται και η υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών στη Γερμανία, στην οποία εμπλέκεται ως κατηγορούμενος και ο απαχθείς.






Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις ληστειών και μία (1) απόπειρα στη Μεσσηνία
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ρατσιστών γύφτων, για επιθέσεις σε Έλληνες, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία, η οποία περιλαμβάνει τρεις ακόμα συνεργούς του.
Ο ένας είναι ήδη έγκλειστος στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τέσσερις (4) περιπτώσεις ληστειών και μία (1) απόπειρα σε οικίες, στις ευρύτερες περιοχές του Πεταλιδίου, της Πύλου και της Κορώνης Μεσσηνίας. 

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο γύφτων, ηλικίας 26 και 18 ετών αντίστοιχα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τρεις συνεργούς του. 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει από τα τέλη Αυγούστου του 2010 έως τα μέσα Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους, τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστειών και απόπειρας:
  • Την 26-8-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Αγνάντι Πεταλιδίου Μεσσηνίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν προσωπικά έγγραφα.
  • Την 5-9-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Μανιάκι Μεσσηνίας, μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών και με την απειλή μαχαιριού και την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 5-9-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στη Δροσιά Μεσσηνίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπής και με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 12-9-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Επισκοπή Μεσσηνίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και με την απειλή βίας, αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 12-9-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Μεμί Μεσσηνίας, προσπάθησαν να μπουν σε οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Οι ανωτέρω είχαν συλληφθεί την 14-1-2012 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας για κλοπές. Ο 26χρονος είναι έγκλειστος στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.




Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων και ληστειών που έλαβαν χώρα στους Σοφάδες Καρδίτσας
Η πρώτη περίπτωση αφορά τη ληστεία που διαπράχθηκε το βράδυ της (08-01-2013) σε βάρος 70χρονου ημεδαπού, ενώ η δεύτερη τη ληστεία που διαπράχθηκε το βράδυ της (03-05-2013) σε βάρος δύο ηλικιωμένων
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα δράστες της πρώτης ληστείας είναι δύο γύφτοι, ηλικίας 19 και 29 ετών, ενώ ο 19χρονος ταυτοποιήθηκε επίσης ως ένας από τους δράστες και της δεύτερης ληστείας
Εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, δύο περιπτώσεις ληστειών που έλαβαν χώρα στους Σοφάδες Καρδίτσας. 

Η πρώτη περίπτωση αφορά τη ληστεία που διαπράχθηκε το βράδυ της (08-01-2013) σε βάρος 70χρονου ημεδαπού (σχετ. από (09-01-2013) Δελτίου Τύπου). 

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστες είναι δύο γύφτοι ηλικίας 19 και 29 ετών, οι οποίοι ύστερα από σήμα στάσης που έκαναν στον 70χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, κατάφεραν να επιβιβαστούν σε αυτό και χτυπώντας τον με γροθιές στο πρόσωπο και στο σώμα, τον υποχρέωσαν να κινηθεί σε οδό εντός του οικισμού ΒΡΟΜΑ-ΓΥΦΤΩΝ και να ακινητοποιήσει εκεί το αυτοκίνητο, όπου του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (860) ευρώ, ένα (1) χρυσό δαχτυλίδι κι ένα (1) κινητό τηλέφωνο. 

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη ληστεία που διαπράχθηκε το βράδυ της (03-05-2013) σε βάρος δύο ηλικιωμένων (σχετ. το από (04-05-2013) Δελτίου Τύπου). Ως ένας από τους τέσσερις δράστες της ληστείας αυτής ταυτοποιήθηκε ο 19χρονος ημεδαπός που συμμετείχε και στην προαναφερθείσα ληστεία. 

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση αυτή οι δράστες επιβαίνοντες σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, απέκλεισαν ανώνυμη οδό, ανακόπτοντας την πορεία Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί (ένας 77χρονος άνδρας και μία 66χρονη γυναίκα) και τους ακινητοποίησαν. Στη συνέχεια, τους ανάγκασαν να αποβιβαστούν από το όχημα, τους χτύπησαν με τα χέρια στο πρόσωπο και το σώμα, αφαιρώντας τους μία κάρτα ανάληψης χρημάτων, ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των (60) ευρώ και το όχημα και διέφυγαν.
Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.




Βίντεο: Ρατσιστές γύφτοι χτύπησαν τον αντιδήμαρχο Θήβας

Στο απροχώρητο έχει φτάσει πλέον η κατάσταση με τους ρομά στον καταυλισμό κοντά στο Πυρί της Θήβας.

Οι ρομά έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων και των περαστικών που ζητούν επιτέλους να βρεθεί λύση. Πρόσφατα μάλιστα δεν δίστασαν να επιτεθούν και να ξυλοκοπήσουν αντιδήμαρχο της Θήβας που επισκέφθηκε τον καταυλισμό με συνεργεία του δήμου για την καταγραφή των προβλημάτων.




τοχευμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο καταυλισμό «ROMA» Πυρίου Θηβών
Στο πλαίσιο της επιχείρησης εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές στη γέφυρα του Πυρίου και σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας
Συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους σε αυτή πέντε (5) ημεδαποί, από τους οποίους οι τέσσερις είναι ανήλικοι
Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν ακόμη πέντε (5) μέλη της εγκληματικής ομάδας, από τα οποία ο ένας συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή για ληστεία και κλοπή και προφυλακίσθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού
Σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία σε βάρος συνολικά εννέα (9) ατόμων (γονείς των ανηλίκων) για παραμέληση της εποπτείας τους
Εξιχνιάσθηκαν (1) ληστεία και (27) κλοπές που διέπραξαν τα μέλη της από τις αρχές του 2012, με λεία που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (420) άτομα, προσήχθησαν (141) άτομα, ενώ συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για ναρκωτικά
Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (23-05-2013) το πρωί στο καταυλισμό «ROMA» Πυρίου Θηβών, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά (61) αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης επετεύχθη η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές στη γέφυρα του Πυρίου και σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας. Η εξάρθρωση είναι αποτέλεσμα πολύμηνης μεθοδικής έρευνας και ειδικότερα κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης πληροφοριών καθώς και στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 21,16,15,15 και 9 ετών, ενώ από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν ακόμη πέντε μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας από 15 έως και 23 ετών, από τα οποία ο 23χρονος συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή (17-05-2013) για ληστεία και κλοπή και προφυλακίσθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού (σχετικό το από 18-05-2013 Δελτίο Τύπου μας).
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Επιπλέον συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, ένας 41χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 43 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων αλλά και ακόμη έξι ατόμων (όλοι γονείς των ανήλικων δραστών), σχηματίσθηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν (1) ληστεία και έξι (6) κλοπές σε βάρος διερχόμενων οδηγών και συνεπιβατών στη γέφυρα του Πυρίου, καθώς και (21) κλοπές σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, που διέπραξαν τα μέλη της από τις αρχές του 2012.
Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερα επικίνδυνης παραβατικής συμπεριφοράς τους, είναι ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, δρώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, κατάφερναν να ακινητοποιούν διερχόμενους οδηγούς, είτε πετώντας πέτρες, είτε τοποθετώντας κάποια τεχνητά εμπόδια (ξύλα, καδρόνια, τσιμεντόλιθους κ.λ.π.) στο οδόστρωμα και στη συνέχεια αφού αποσπούσαν αιφνιδιαστικά από τα οχήματα των θυμάτων τους χρήματα, κοσμήματα και μικροαντικείμενα, διέφευγαν πεζοί και κρύβονταν εντός του οικισμού.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει, χρηματικά ποσά, πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, κ.ά.), οικιακά σκεύη και είδη ρουχισμού, που η αξία τους ξεπερνά τις (50.000) ευρώ, καθώς και προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα των παθόντων.
Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή ή/και εμπλοκή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Συνολικά κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν (420) άτομα και (71) οχήματα, ενώ προσήχθησαν (141) άτομα και βεβαιώθηκαν (18) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.
Επίσης συνελήφθη ακόμη ένας 28χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικρο ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης .
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.


Συναγερμός στην Αττική για τον ρομά γύφτο εγκληματία με το προσωνύμιο "Αντεροβγάλτης"..Πυροβόλησε με καραμπίνα και τραυμάτισε έξι αστυνομικούς


Ενας κακοποιός που έχει γίνει εφιάλτης για όλη τη δυτική Αττική είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε με καραμπίνα και τραυμάτισε έξι αστυνομικούς κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης στον Βλυχό Μεγάρων, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Πρόκειται για έναν Ρομά με το προσωνύμιο Χρηστάκης ο αντεροβγάλτης, ο οποίος έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές!... 

 Ο επικίνδυνος κακοποιός αναζητείται παντού εδώ και εννέα μήνες, από τότε που κατέσφαξε μέσα στον ίδιο τον καταυλισμό των Ρομά έναν ομόφυλό του, επειδή πίστευε πως διατηρούσε ερωτική σχέση με τη γυναίκα του! Το απόγευμα της Τρίτης οι αστυνομικοί που είχαν πάει στον καταυλισμό για προστασία των συνεργείων του δήμου, που θα κατεδάφιζαν αυθαίρετα κτίσματα, γνώριζαν ότι ήταν πιθανό να κρύβεται εκεί ο «αντεροβγάλτης».

 Ωστόσο, ο αναζητούμενος δολοφόνος κατάφερε να τους αιφνιδιάσει, πιθανότατα επειδή ειδοποιήθηκε εγκαίρως από δικούς του ανθρώπους και ταμπουρώθηκε σε ένα σημείο όπου δεν ήταν δυνατόν να τον αντιληφθούν οι άνδρες των ΜΑΤ.

Προτού προλάβουν να καλυφθούν, ο «Χρηστάκης ο αντεροβγάλτης» εξαπέλυσε καταιγισμό πυρών εναντίον τους με μια κυνηγετική καραμπίνα! Ευτυχώς, οι πυροβολισμοί έπεσαν από μακρινή απόσταση και έτσι τα σκάγια της καραμπίνας τραυμάτισαν ελαφρά τους έξι αστυνομικούς, από τους οποίους οι τέσσερις χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
 Ο άνθρωπος που έσφαξε χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό τον υποτιθέμενο εραστή της συζύγου του έχει δημιουργήσει την προσωπική του εγκληματική ομάδα με την οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», πραγματοποιεί επιδρομές σε περιοχές της δυτικής Αττικής.

Οι αστυνομικοί τον θεωρούν πραγματική «μάστιγα», καθώς «χτυπά» από την Κινέτα και τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι και το Περιστέρι με απανωτές ένοπλες ληστείες και κλοπές σε σπίτια και καταστήματα. Το τελευταίο διάστημα, με εντολές ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ ο καταυλισμός των Ρομά στην τοποθεσία Βλυχός των Μεγάρων επιτηρείται νυχθημερόν, τόσο από μόνιμη διμοιρία των ΜΑΤ όσο και από πυκνές περιπολίες οχημάτων της Αμεσης Δράσης και του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

 Πριν από την επίθεση εναντίον των αστυνομικών, ο κλοιός γύρω από τον καταυλισμό των Ρομά είχε σφίξει, με αποτέλεσμα ο «Χρηστάκης ο αντεροβγάλτης» και οι συνεργοί του να έχουν περιοριστεί και να μην μπορούν να βγουν εκτός των ορίων του αχαρτογράφητου καταυλισμού. Το αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί σημαντικά και η παράνομη δράση τους, καθώς ανά πάσα στιγμή κινδύνευαν να πέσουν στα χέρια της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι πυροβολισμοί εναντίον τους να είχαν στόχο να βρει ο αναζητούμενος κακοποιός την ευκαιρία να σπάσει τον κλοιό και να εξαφανιστεί, ώστε να συνεχίσει ελεύθερα τις παρανομίες.

Ωστόσο, ο μόνος τρόπος να διαπιστώσουν αν ο «αντεροβγάλτης» κατάφερε να διαφύγει ή βρίσκεται ακόμη στον καταυλισμό είναι να γίνει οργανωμένη επιχείρηση για την πάταξη της παραβατικότητας. Επειδή όμως η περιοχή στον Βλυχό θεωρείται «υψηλού κινδύνου» για τους ανθρώπους του νόμου, απαιτούνται ειδικός χειρισμός και λεπτομερής προετοιμασία.

http://www.eglimatikotita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου