Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΘΑΥΜΑ!


Στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και συγκεκριμένα στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντρέα, μέγα γεγονός έχει συμβεί.

Ο νεωκόρος του παρεκλησιού ισχυρίζεται ότι η σεπτή εικόνα του Αγίου Ανδρέα (προστάτη των απανταχού δημ. υπαλλήλων) δακρύζει ασταμάτητα.

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση...
χιλιάδες πολίτες συρρέουν για να δουν από κοντά το θαύμα.

Η εικόνα είχε ανακαλυφθεί στα τέλη του ’81 σ’ ένα χωριό κοντά στην Πάτρα.

Η θεραπευτική της δράση είναι γνωστή ανα το Πανελλήνιο.

Πριν λίγα χρόνια χάρη στην εικόνα και μετά από διήμερη λιτανεία 446 τυφλοί συνάνθρωποί μας συνταξιούχοι δημ. υπάλληλοι στην Ζάκυνθο βρήκαν το φως τους , όπως επίσης και στο νησί της Χίου.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η ίαση από τυφλότητα ενός τριαντάχρονου δημ. υπ. στην Λαμία όπου έπαιζε τερματοφύλακας στην τοπική ομάδα, υπηρετώντας μάλιστα στο σώμα της Πυροσβεστικής απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Υπάρχουν βέβαια περιστατικά όπου κουτσοί και ανήμποροι συνταξιούχοι ιάθησαν, ωστόσο είναι κοινως πανθομολογούμενο ότι η ειδικότητα της θαυματουργής εικόνας είναι οι τυφλοί συνάνθρωποί μας.

Αυτά και άλλα πολλά έχουν αναφερθεί για την θαυματουργή αυτήν εικόνα, γι’ αυτό και το πλήθος και το πάθος των ερχομένων πιστών στο παρεκκλήσι ήταν μεγάλο.

Ο ιερέας παπα-Φώτης τέλεσε επι τόπου ένα τρισάγιο υπέρ ανάπαυσης των δύο (2) επίορκων δημ. υπαλλήλων που απολύθηκαν από την αρχή της κρίσης το ’09, και ευχήθηκε αυτοί να είναι τα τελευταία θύματα της κυβερνητικής θηριωδίας.

Το Χριστεπώνυμο πλήρωμα άκουσε ευλαβικά τον ιερέα να βγάζει έναν σπαρακτικά συγκινητικό λόγο υπέρ της ΕΡΤ, σε κλίμα κατάνυξης και συντριπτικής βλακείας.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους διακρίναμε, Ανέργους του ιδ. τομέα, Αντιεξουσιαστές, Αγωνιστές του Κινήματος «Δεν Πληρώνω», Αριστερούς που έκλιναν ευλαβικά το γόνυ όταν ο παπα-Φώτης τους έρρανε, πολίτες όλων των τάξεων που αγωνιούσαν για την τύχη της Στάη, της Βίκυς Φλέσσα, της Μπήλιως Τσουκαλά, αν η Μάγια Τσόκλη θα επαναλάβει τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο, πολίτες που αναρωτιόνταν αν ο Παπαδόπουλος θα τα ξαναπιεί στην υγειά τους…


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου