Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ρατσιστική επίθεση από παρανοϊκό στην Αλεξαδρούπολη


Συνελήφθη σε χωριό της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 48χρονος ρατσιστής λαθρομετανάστης, υπήκοος Γεωργίας (Ρωσοτσεσένος του κερατά δηλαδή), σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παραβάσεις του νόμου περί όπλων, απειλή και...
καλλιέργεια φυτού κάνναβης.

Αναλυτικότερα, ο 48χρονος, λόγω προσωπικών διαφορών και έχοντας στην κατοχή του, ένα κυνηγητικό όπλο και δύο μαχαίρια, μετέβη στην οικία 46χρονου Έλληνα και της 69χρονης μητέρας του, όπου αρχικά τους απείλησε για την ζωή τους. Ακολούθως, κατόπιν διαπληκτισμού με τον 46χρονο, ο δράστης τον τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι στο λαιμό και τράπηκε σε φυγή, πυροβολώντας επανειλημμένα στον αέρα. 

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν το παρανοϊκό λαθρομετανάστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν το παραπάνω όπλο, 2 μαχαίρια, μήκους 30,5 και 32 εκατοστών και 10 κυνηγητικά φυσίγγια, τα οποία και κατασχέθηκαν. Εντοπίσθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 6 κάλυκες κυνηγητικών φυσιγγίων. 

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 48χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  •  ένα (1) αεροβόλο όπλο
  •  ένα (1) φυτό κάνναβης, ύψους 20 εκατοστών
  •  ένα (1) ποδήλατο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου ερευνάται
Ο 46χρονος, μεταφέρθηκε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια αποχώρησε. 

Σημειώνεται, ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, καθώς και ότι παρέμενε παράνομα στη χώρα. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης. 





Εξιχνιάστηκαν δέκα (10) υποθέσεις κλοπών στη Θήρα
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε σε βάρος πέντε (5) Αλβανών
Συνελήφθησαν (2) από τους δράστες, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη χώρα
Βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν διάφορα κλεμμένα αντικείμενα και τέσσερα (4) οχήματα
Εξιχνιάστηκαν μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, συνολικά δέκα (10) υποθέσεις κλοπών από τις οποίες τέσσερις διαρρήξεις και δυο απόπειρες διαρρήξεων δωματίων σε ξενοδοχεία, καθώς και τέσσερις κλοπές μοτοσικλετών στη Θήρα.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές σε βάρος πέντε (5) υπηκόων Αλβανίας, οι τέσσερις από τους οποίους ταυτοποιήθηκαν και πρόκειται για άτομα ηλικίας από 24 έως 26 ετών, ενώ τα στοιχεία του πέμπτου ερευνώνται.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο μεθοδικής - συνδυαστικής έρευνας, κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και στοχευμένων – συντονισμένων αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο μήνα, κατά τη διερεύνηση σχετικών καταγγελιών, εντοπίσθηκαν - προσήχθησαν οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενος και εξακριβώθηκε η παράνομη δραστηριότητα τους.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες ενεργώντας, είτε από κοινού με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είτε ξεχωριστά ο καθ' ένας, διέπραξαν τις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών που εξιχνιάστηκαν και συγκεκριμένα:
  • Τον Ιούνιο του 2012 αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα που βρίσκονταν σταθμευμένη επί της επαρχιακής οδού Πύργου-Μεγαλοχωρίου
  • Τον Απρίλιο του 2012 και τον Απρίλιο του 2013 στο Μεγαλοχώρι αφαίρεσαν από ξενοδοχειακή επιχείρηση συνολικά τρεις τηλεοράσεις
  • Την 16-05-2013 αφαίρεσαν από ενοικιαζόμενο δωμάτιο της παραπάνω επιχείρησης όπου διέμενε αλλοδαπός διάφορα τιμαλφή, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές
  • Την 18/18-05-2013 αφαίρεσαν δυο μοτοσικλέτες (μια τετράτροχη και μια δίκυκλη) από τις περιοχές Φηροστεφάνι και Ημεροβίγλι
  • Την 21/22-05-2013 στο Μεγαλοχώρι αφαίρεσαν από ενοικιαζόμενο δωμάτιο επιχείρησης (που είχαν διαρρήξει και κατά το παρελθόν) όπου διέμενε αλλοδαπός διάφορα αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές
  • Την 26/27-05-2013 αφαίρεσαν μια δίκυκλη μοτοσικλέτα από την περιοχή Εμπορείου
  • Την 24-05 και την 04-06-2013 στο Μεγαλοχώρι ένας από τους δράστες αποπειράθηκε να εισέλθει σε διαφορετικά ενοικιαζόμενα δωμάτια με σκοπό τη κλοπή, αλλά έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή
Στην κατοχή των κατηγορουμένων και σε έρευνα που έγινε στις 06-06-2013, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι που διέμεναν βρέθηκαν διάφορα κλεμμένα αντικείμενα μεταξύ των οποίων και τα αφαιρεθέντα από τις περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν, καθώς επίσης και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Τα κλεμμένα οχήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα αντικείμενα φυλάσσονται στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας.
Οι κατηγορούμενοι που προσήχθησαν δεν συνελήφθησαν, λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, ωστόσο δυο από αυτούς ηλικίας 26 και 24 ετών διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη χώρα και κινήθηκε σε βάρος τους η διαδικασία επιστροφής.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την ολοκλήρωσή της θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας συνεχίζεται η διερεύνηση τυχόν συμμετοχής των κατηγορουμένων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. 




Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στη Λακωνία
Συνελήφθησαν δύο ΒΡΟΜΑ για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) άτομα
Συνολικά είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά και αντικείμενα που η αξία τους υπερβαίνει τις -130.000- ευρώ (!)

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, στη Σπάρτη και στην Κοκκινόραχη Λακωνίας. 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (20-6-2013) τις πρωινές ώρες, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) γύφτοι, ηλικίας 16 και 20 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) συνεργούς τους. 

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, μαζί με ακόμη δύο άτομα που αναζητούνται, προχθές (19-6-2013) το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρυσαφικά και τιμαλφή, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. 

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εντοπίστηκαν χθες (20-6-2013) τις πρωινές ώρες, στην Σπάρτη Λακωνίας και συνελήφθησαν. 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, την 13-6-2013 το απόγευμα, στην Κοκκινόραχη Λακωνίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. 

Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά και αντικείμενα, με αξία που υπερβαίνει τις -130.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης. 

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.




Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών στο Ηράκλειο
Κατασχέθηκαν 120 γραμμάρια κοκαΐνης
Συνελήφθησαν, χθες (20.06.2013) το πρωί, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Ηρακλείου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας (30χρονος και 24χρονη), για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 30χρονος και στο οποίο επέβαιναν η 24χρονη και ακόμη ένα άτομο, το οποίο στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή και αναζητείται, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα ποσότητα κοκαΐνης βάρους 120 γραμμαρίων. 
Επίσης, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) συσκευές κινητών τηλεφώνων, ως μέσα επικοινωνίας για την μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, καθώς και το χρηματικό ποσό των χιλίων τετρακοσίων εβδομήντα (1.470) ευρώ.
Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. 




Συνελήφθη 37χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Ζάκυνθο με διεθνές ένταλμα σύλληψης για ληστεία.
Συνελήφθη σήμερα (21.06.2013) το πρωί στο Βασιλικό Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, 37χρονος υπήκοος Αλβανίας διότι εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης για ληστεία καθώς και για κατοχή και χρήση παραποιημένου ταξιδιωτικού εγγράφου.
Ειδικότερα, ο 37χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, στους οποίους αρχικά επέδειξε πλαστό διαβατήριο Αλβανικών αρχών και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ερυθρά αγγελία αναζητήσεων της Ιντερπόλ Αλβανίας, για ληστεία με ανθρωποκτονία στην Αλβανία.
Ο 37χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου. 




Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες
Ο δράστης επιχείρησε να εμβολίσει τις δίκυκλες μοτοσικλέτες των αστυνομικών
Συνελήφθη χθες (20-6-2013) το απόγευμα, στην Εθνική οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης (ύψος Μάνδρας), απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνση Ορεστιάδας, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 44 χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες (6 υπηκόους Αφγανιστάν και 3 Συρίας).
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του περιλαμβάνει επιπλέον και τις κατηγορίες της αντίστασης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών.
Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί της Δίκυκλης Αστυνόμευσης, εντόπισαν αρχικά σε χωριό του Διδυμοτείχου, σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Ο οδηγός του, αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους και προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ξεκίνησε το όχημά του αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.
Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και τον καταδίωξαν με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο δράστης αποπειράθηκε αλλεπάλληλα να εμβολίσει, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, τις μοτοσικλέτες των αστυνομικών.
Λίγη ώρα αργότερα, το όχημα του 44χρονου εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, ενώ αυτός τράπηκε σε φυγή πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς, παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.
Από τον έλεγχο που ακολούθησε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες .
Το συγκεκριμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε, καθώς επίσης το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Συνελήφθη 24χρονος υπήκοος Αλβανίας για διακίνηση ναρκωτικών στη Χαλκίδα
Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας
Στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης που σκόπευε να διαθέσει σε χρήστες της περιοχής
Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2008 είχε συλληφθεί για διακίνηση ηρωίνης και είχε προφυλακισθεί στο Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα
Συνελήφθη, χθες (20-06-2013) το απόγευμα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 19:00΄ το απόγευμα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση, εντόπισαν τον 24χρονο να κινείται πεζός σε περιοχή της Χαλκίδας και σε έλεγχο που διενήργησαν, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
  • Μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, καθαρού βάρους (45,1) γραμμαρίων και
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος κατείχε την ανωτέρω ποσότητα κοκαΐνης, με σκοπό την διάθεσή της σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.
Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2008, ο 24χρονος είχε συλληφθεί, μαζί με άλλους συνεργούς του, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και πάλι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ στην κατοχή του τότε είχαν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, πάνω από (600) γραμμάρια ηρωίνης.
Για την ανωτέρω υπόθεση, προφυλακίσθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα, από όπου αποφυλακίσθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 και σε βάρος του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
Επιπλέον ο 24χρονος κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Συνελήφθη 47χρονος αλλοδαπός για διαρρήξεις-κλοπές από διαμερίσματα πολυκατοικιών
Συνελήφθη στις 14-6-2013 το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικό της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, 47χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος λίγο πριν είχε αποπειραθεί να διαρρήξει διαμέρισμα στην ίδια περιοχή.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τ.Α. Νέας Σμύρνης ο συλληφθείς από το Δεκέμβριο του 2011 μέχρι τη σύλληψή του έχει διαπράξει έξι (6) διαρρήξεις-κλοπές διαμερισμάτων στην Αθήνα και τη Νέα Σμύρνη, από τα οποία αφαιρούσε χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
Σε βάρος του 47χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση με συνολική ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και πέντε (5) μηνών για απόπειρες κλοπής.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Κατασχέθηκαν 635 κιλά κάνναβης στην Αιτωλοακαρνανία

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του συλληφθέντος.

Συνολικά 635 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν σε δασώδη περιοχή στο χωριό Άγιος Νικόλαος Αιτωλοακαρνανίας κοντά στην Βόνιτσα, ενώ συνελήφθη ένας αλλοδαπός για διακίνηση.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του συλληφθέντος.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου