Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Οι λαθρομετανάστες είναι ευλογία για τον τόπο...

-Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για διακίνηση ναρκωτικών, οπλοκατοχή και αρχαιοκαπηλία στην Κω.
-Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι προέβαιναν συστηματικά σε κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. 
-Εντοπίσθηκε κατάστημα στα Πατήσια στο οποίο διεξάγονταν παράνομα παίγνια.
-Εργαστήριο ναρκωτικών εντοπίσθηκε από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών στο Γαλάτσι.
-Εξιχνιάστηκαν επτά (7) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες στην Κορινθία.
-Σύλληψη αλλοδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για ανθρωποκτονία.
-Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για εμπορία ναρκωτικών ουσιών εντός του αύλιου χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη.
-Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 34χρονου υπηκόου Αλβανίας στη Φλαμουριά Πέλλα.
-Σύλληψη αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
-Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε σπίτι, που είχε γίνει πριν από ένα χρόνο περίπου στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων. 
-Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας για απόπειρα κλοπής από αυτοκίνητα στη Χαλκίδα. 
-Εξαρθρώθηκε ομάδα διαρρηκτών στην Κεφαλονιά. 
-Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στο Ηράκλειο.
-Πιάσανε ρατσιστάκια-κλεφτρόνια στην Αρκαδία.





Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για διακίνηση ναρκωτικών, οπλοκατοχή και αρχαιοκαπηλία στην Κω
Κατασχέθηκαν πάνω από 860 γραμμάρια κοκαΐνης, ναρκωτικά χάπια, σουγιάδες, ένας αμφορέας, 623€ κ.α.
Συνελήφθησαν χθες (14-06-2013) στην Κω, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλειδών, τρία (3) άτομα από τα οποία δυο ημεδαποί ηλικίας 43, 32 ετών και ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής-διάθεσης ναρκωτικών, οπλοκατοχής και παράβασης του Νόμου «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Οι συλλήψεις αυτές είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλει η Ελληνική Αστυνομία για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην Καρδάμαινα Κω, αστυνομικοί της (Ο.Π.Κ.Ε.) που περιπολούσαν στην περιοχή, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 29χρονος με τον 43χρονο.
Κατά τον έλεγχο του οχήματος και τη σωματική έρευνα των κατηγορουμένων βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
  • Δεκατέσσερις (14) αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη βάρους 11 γραμμαρίων
  • Μια (1) ζυγαριά ακριβείας
  • Το χρηματικό ποσό των 623,80 ευρώ
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
Ακολούθησε διερεύνηση της υπόθεσης από το Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλειδών και έγιναν έρευνες, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, σε δυο σπίτια στα οποία διέμεναν οι δυο ημεδαποί και ο Αλβανός, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • Κοκαΐνη βάρους 851 γραμμαρίων
  • Τρία (3) φιαλίδια που περιείχαν ενέσιμο ναρκωτικό διάλλειμα
  • Δέκα (10) ναρκωτικά χάπια
  • Σαράντα επτά (47) χάπια άγνωστης χημικής σύστασης
  • Σύνεργα χρήσης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών
  • Πέντε (5) σουγιάδες με λάμες μήκους από 5 έως 9 εκατοστών
  • Ένας (1) αμφορέας μήκους 86 εκατοστών
Επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. επιβατικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.
Όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα τις ναρκωτικές ουσίες κατείχαν από κοινού οι τρεις κατηγορούμενοι με σκοπό να τις διακινήσουν σε τοξικομανείς.
Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.



Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι προέβαιναν συστηματικά σε κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο της Δ.Ε.Η.
Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, την ώρα που αφαιρούσαν χαλκό από μετασχηματιστή γεώτρησης ιδιώτη στη Θήβα
Εξιχνιάσθηκαν συνολικά δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. που διέπραξαν οι δράστες τον τελευταίο μήνα σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας
Σημειώνεται ότι η ζημιά που προκλήθηκε στην Δ.Ε.Η. από τις ανωτέρω κλοπές, ανέρχεται στις - 60.000 - περίπου ευρώ
Συνελήφθησαν, χθες (14-06-2013) το πρωί σε περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 35 και 18 ετών, οι οποίοι προέβαιναν συστηματικά σε κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης. Επιπλέον ο 35χρονος είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του 18χρονου είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για υπόθεση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, χθες το πρωί οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο ειδικών περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή κλοπών χαλκού, εντόπισαν τους δύο δράστες και τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω, την ώρα που αφαιρούσαν χαλκό από μετασχηματιστή γεώτρησης, ιδιοκτησίας 60χρονου ημεδαπού, μέσα σε οικόπεδό του στη Θήβα.
Ο ανωτέρω μετασχηματιστής με το περιεχόμενό του, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ στην κατοχή των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας μεταλλικός λοστός, μήκους (60) εκατοστών, που χρησιμοποίησαν για την διάνοιξη του μετασχηματιστή.
Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, δρώντας από κοινού και χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, διέπραξαν τον τελευταίο μήνα δεκαπέντε (15) κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν:
  •  Πέντε (5) κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στα Λεύκτρα Βοιωτίας την 02-06-2013 και 12-06-2013.
  •  Τρεις (3) κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στην περιοχή Πυρίου Θηβών, την 10-06-2013 και 11-06-2013.
  •  Δύο (2) κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στην περιοχή Καναβαρίου Θηβών, 01-06-2013 και 14-06-2013.
  •  Δύο (2) κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο Ακραίφνιο Βοιωτίας την 09-06-2013.
  •  Μία (1) κλοπή χαλκού από μετασχηματιστή στο Ύπατο Βοιωτίας την 06-06-2013.
  •  Μία (1) κλοπή χαλκού από μετασχηματιστή στα Λουκίσσια Βοιωτίας επίσης την 06-06-2013.
  •  Μία (1) κλοπή χαλκού από μετασχηματιστή στις Ερυθρές Βοιωτίας την 10-06-2013.
Σημειώνεται ότι η ζημιά που προκλήθηκε στη Δ.Ε.Η. από τις ανωτέρω κλοπές, σύμφωνα με εκπρόσωπο της επιχείρησης, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (60.000) περίπου ευρώ.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και διατάχθηκε η κράτησή τους και η παραπομπή τους την Δευτέρα (17-06-2013) ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών. 



Εντοπίσθηκε κατάστημα στα Πατήσια στο οποίο διεξάγονταν παράνομα παίγνια
Κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) ηλεκτρονικές παιγνιομηχανές και εννέα (9) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό πρόγραμμα τύπου «φρουτάκια»
Χθες (14-6-2013) το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών εντόπισαν στην περιοχή των Πατησίων κατάστημα Ίντερνετ καφέ μέσα στο οποίο είχαν εγκατασταθεί ηλεκτρονικές παιγνιομηχανές και ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό πρόγραμμα τύπου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ», για τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.
Συνελήφθη ένας 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και ένας 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας ως παίκτης, ενώ αναζητείται η ημεδαπή ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) ηλεκτρονικές παιγνιομηχανές, εννέα (9) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό πρόγραμμα τύπου «φρουτάκια» και -415- ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 



Εργαστήριο ναρκωτικών εντοπίσθηκε από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών στο Γαλάτσι
Συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός
Συνελήφθη το απόγευμα της 12-6-2013 στο Γαλάτσι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 39 ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για εγκατάσταση, εντός της οικίας του, εργαστηρίου νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας για αλλοδαπό που διακινεί συστηματικά ναρκωτικά, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και πολυήμερη έρευνα, εντοπίσθηκε ο 39χρονος, καθώς και οικία που χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης, νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών και με συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθη.
Κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΗΡΩΙΝΗΣ βάρους -765- γραμμ.
  • Δεκαοχτώ -18- δισκία “ ECSTASY ” ( XTC )
  • Το χρηματικό ποσό των -7.950- €
  • Εξοπλισμός εργαστηρίου νόθευσης και επανατυποποίησης ηρωίνης, αποτελούμενος από:
- Τρεις (3) υδραυλικές πρέσες.
- Μια (1) μεταλλική κατασκευή σχήματος παραλληλογράμμου.
- Δύο (2) μεταλλικές κατασκευές (καλούπια).
- Δεκαεννιά (19) μεταλλικές πλάκες κατάλληλες για την τυποποίηση των ναρκωτικών.
- Τρεις (3) ηλεκτρικοί αναδευτήρες, τέσσερα (4) κόσκινα, μία (1) μεταλλική κουτάλα, δύο (2) σφυριά, ένα (1) πλαστικό φαράσι και μία (1) σπάτουλα, όλα με εμφανή ίχνη ηρωίνης.
- Μια (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
- Σκόνη καφέ χρώματος άγνωστης χημικής σύνθεσης, προφανώς για τη νόθευση της ηρωίνης βάρους -1.460- γραμμ.
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτ/το
  • Πλήθος νάιλον σακουλών
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδ




Εξιχνιάστηκαν επτά (7) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες στην Κορινθία
Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, επτά (7) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αλμυρής Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (14-6-2013), στα Εξαμίλια Κορινθίας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 24 και 26 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται στη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Ειδικότερα, χθες και πρώτες πρωινές ώρες, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, σε όχημα στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω, βρήκαν εντός του χώρου αποσκευών και κατάσχεσαν, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα, τη νομιμότητα της κατοχής των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά τη διάρκεια της νύχτας από 13 προς 14 Ιουνίου 2013, είχαν διαπράξει (7) διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αλμυρής Κορινθίας. Τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Εντός του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φακοί, κουκούλες και διαρρηκτικά εργαλεία. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, χρήματα, καθώς και το όχημα, ως μέσο διευκόλυνσης στη τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.








ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 15 Ιουνίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη προχθές (13-6-2013) το μεσημέρι στη Βάρκιζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 50χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βραζιλίας, διότι σε βάρος του είχε εκδοθεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές της Βραζιλίας, κατηγορούμενος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, πράξη που διαπράχθηκε το έτος 2002 στην Βραζιλία.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.




Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για εμπορία ναρκωτικών ουσιών εντός του αύλιου χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Κατασχέθηκαν συνολικά ποσότητα κάνναβης βάρους (275,7)
γραμμαρίων και πάνω από (400) νάυλον σακουλές συσκευασίας των ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθη, κατόπιν μεθοδικής έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες (12-06-2013) , εντός του αύλιου χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 31χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».
Ειδικότερα, ο 31χρονος αποπειράθηκε να πουλήσει ποσότητα κάνναβης στον ανωτέρω χώρο, οπότε και συνελήφθη από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς. Στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Εξήντα (60) μικροδέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (213) γραμμαρίων,
  • Ποσότητα κάνναβης, βάρους (58) γραμμαρίων,
  • Το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και
  • Ένα (1) κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για τις παράνομες συναλλαγές του.
Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 31χρονου στην περιοχή του κέντρου πόλης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) μικροδέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (4,7) γραμμαρίων και
  • (404) νάυλον σακούλες, πρόσφορες για συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 





Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 34χρονου υπηκόου Αλβανίας στη Φλαμουριά Πέλλας
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ληστείας δύο ομοεθνείς του 34χρονου, οι οποίοι αναζητούνται
Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος 34χρονου υπηκόου Αλβανίας στη Φλαμουριά Πέλλας, που έλαβε χώρα χθες (13.06.2013).
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ληστείας δύο ομοεθνείς του 34χρονου, οι οποίοι αναζητούνται.
Ειδικότερα, χθες (13.06.2013) το βράδυ, όπως καταγγέλθηκε, οι δύο ομοεθνείς του 34χρονου με τη χρήση σωματικής βίας και με τη χρήση ροπάλου, αφού τον ακινητοποίησαν, τον χτύπησαν στο κεφάλι με αποτέλεσμα την προσωρινή απώλεια των αισθήσεων του, στη συνέχεια αφαίρεσαν από τον 34χρονο το χρηματικό ποσό των (1.000) Ευρώ.
Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας.






Σύλληψη αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών
Χθες (13-06-2013) το μεσημέρι, στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου συνέλαβαν 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας για κατοχή, εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχή αστυνομική έρευνα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδοκτησίας του 31χρονου, βρέθηκαν σε ειδική κρύπτη στο ρεζερβουάρ αυτού, επιμελώς κρυμμένες δέκα έξι (16) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (8.273γραμ)
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  •  κάνναβη, συνολικού βάρους, 8.273γραμ
  •  το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  •  δυο (2) κινητά τηλέφωνα
  •  τρεις (3) κάρτες SIM και
  •  το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.







Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε σπίτι, που είχε γίνει πριν από ένα χρόνο περίπου στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων
Προέκυψε συμμετοχή ενός 24χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος ήδη κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού για άλλη ληστεία που είχε διαπράξει στους Ραψαίους Ιωαννίνων
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, η υπόθεση ληστείας σε σπίτι στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων, που είχε γίνει το μεσημέρι της 27-04-2012. Στις έρευνες σημαντική ήταν η συμβολή του Γραφείου Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός από τους τρεις δράστες. Πρόκειται για τον 24χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είχε συλληφθεί την 14-02-2013 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά για άλλη περίπτωση ένοπλης ληστείας στους Ραψαίους Ιωαννίνων και ήδη κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού (σχετικό το από 15-02-2013 Δελτίο Τύπου).
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι τις 27-04-2012, τρεις άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε οικία ημεδαπών στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων και με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και τρία κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια, αφού έδεσαν τους παθόντες, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση (σχετικό το από 28-04-2013 Δελτίο Τύπου).
Από την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων και στοιχείων, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 24χρονου δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων.
Οι έρευνες συνεχίζονται, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του καθώς και τη διερεύνηση της τυχόν εμπλοκής του στην διάπραξη και άλλων παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών.
Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων Ιωαννίνων. 





Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας για απόπειρα κλοπής από αυτοκίνητα στη Χαλκίδα
Οι δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Β΄Ο.Π.Κ.Ε. σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων σε πυλωτή πολυκατοικίας
Στη θέα των αστυνομικών οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία
Συνελήφθησαν, σήμερα (14-06-2013) τα ξημερώματα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 02:30΄ τα ξημερώματα, αστυνομικοί της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. ενημερώθηκαν, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, για δύο άτομα που περιφέρονταν ύποπτα σε πυλωτές πολυκατοικιών στη Χαλκίδα.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν άμεσα στο σημείο, όπου εντόπισαν τους δύο δράστες να κατοπτεύουν σταθμευμένα αυτοκίνητα μέσα σε πυλωτή πολυκατοικίας. Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως συνελήφθησαν μετά από πεζή καταδίωξη.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) σιδηροπρίονο, μήκους (30) εκατοστών και δύο (2) κατσαβίδια (από τα οποία το ένα στραβοκατσάβιδο).
  • Ένα (1) μαχαίρι με ειδικά διαμορφωμένη λάμα και μία (1) πένσα.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.



Εξαρθρώθηκε ομάδα διαρρηκτών στην Κεφαλονιά
Συνελήφθησαν τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας και εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής έντεκα διαρρήξεις εξοχικών οικιών
Αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά, τιμαλφή και χρήματα η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 55.000 ευρώ
Κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο καθώς και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και τιμαλφών
Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου έντεκα περιπτώσεις διαρρήξεων εξοχικών κατοικιών στην Κεφαλονιά και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων υπηκόων Αλβανίας (τριών αντρών και μιας γυναίκας) ηλικίας 28,30,32 και 26 ετών αντίστοιχα για διακεκριμένες διαρρήξεις κατ’ εξακολούθηση.
Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου σε συνεργασία με το Γραφείο Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, εντοπίστηκαν την Δευτέρα (10.06.2013) το μεσημέρι στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς οι τέσσερις αλλοδαποί και σε διαδοχικές έρευνες που ακολούθησαν σε δύο οικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • πλήθος χρυσαφικών και τιμαλφών
  • πλήθος ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών
  • το χρηματικό ποσό των 1.380 ευρώ
  • 11 τσάντες
  • 2 βαλίτσες
  • 9 κινητά τηλέφωνα και εξαρτήματα τους
  • 17 ρολόγια
  • 5 πορτοφόλια
  • 9 ζευγάρια γυαλιών ηλίου καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα
  • ένα επιβατικό αυτοκίνητο.
Από την εξέλιξη της έρευνας που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου προέκυψε ότι οι τέσσερις αλλοδαποί είχαν συγκροτήσει ομάδα και διέπρατταν κατ’ εξακολούθηση διαρρήξεις το τελευταίο χρονικό διάστημα σε εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Κεφαλονιάς και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί έντεκα υποθέσεις από τις οποίες ξεχωρίζουν:
  • Το Σάββατο (18.05.2013) στα Λακήθρα, από την οποία αφαίρεσαν χρυσαφικά, τιμαλφή και χρήματα αξίας 4.000 ευρώ περίπου
  • Την Κυριακή (02.06.2013) στον Καραβάδο, από την οποία αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 15.000 ευρώ περίπου
  • Την Δευτέρα (03.06.2013) στη Σάμη, από την οποία αφαίρεσαν χρυσαφικά, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 10.000 ευρώ περίπου
  • Την Παρασκευή (24.05.2013) στα Σπαρτιά, από την οποία αφαίρεσαν ρούχα και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 4.200 ευρώ περίπου
  • Την Κυριακή (09.06.2013) στον Καραβάδο, από την οποία αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και ρούχα αξίας 7.500 ευρώ περίπου
Από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου που διενεργεί τις έρευνες εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Οι τέσσερις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων αναγνωρίστηκε και επιστράφηκε στους κατόχους τους.



Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στο Ηράκλειο
Κατασχέθηκαν πάνω από έξι κιλά ακατέργαστης κάνναβης
Συνελήφθη, χθες (13.06.2013) το απόγευμα, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, με τη συνδρομή Αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, 22χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε εξερεύνηση υπαίθριου χώρου (κοίτη ποταμού) σε περιοχή του Ηρακλείου, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν :
  • Μία (1) βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχαν έξι (6) αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 6.067 gr
  • Τρία (3) σακβουαγιάζ, τα οποία περιείχαν :
  • Εξήντα εννέα (69) φυσίγγια πολεμικού όπλου τον 7,62 mm ,
  • Μία (1) κενή γεμιστήρα πολεμικού όπλου,
  • Τρείς (3) βέργες καθαρισμού πολεμικού τυφεκίου,
  • Δύο (2) μαχαίρια και
  • Μία (1) μονωτική ταινία.
Οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και τέθηκε η περιοχή, σε διακριτική παρακολούθηση, προκειμένου να εντοπιστεί το άτομο που αποκρύπτει τις ναρκωτικές ουσίες, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, χθες (13.06.2013) το απόγευμα, ο 22χρονος από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και με την συνδρομή αστυνομικών, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


Πιάσανε ρατσιστάκια-κλεφτρόνια στην Αρκαδία.
Εξιχνιάστηκαν μία (1) υπόθεση ληστείας και εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών στην Αρκαδία
Συνελήφθησαν δύο (2) ανήλικοι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μία (1) υπόθεση ληστείας και εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών, στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 15 και 16 ετών, σ ε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, την 10-6-2013 το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, αφού μπήκαν σε ανελκυστήρα πολυκατοικίας, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ηλικιωμένη ημεδαπή που ήταν εντός αυτού, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εντοπίστηκαν την 11-6-2013 το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας και συνελήφθησαν.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας προέκυψε επιπλέον ότι, από τα μέσα Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, έως και την σύλληψη τους, είχαν διαπράξει στην Τρίπολη Αρκαδίας και τις παρακάτω κλοπές:
  • Την 15-2-2013 το πρωί, αφαίρεσαν πορτοφόλι ημεδαπής, το οποίο περιείχε χρήματα και μία κάρτα ανάληψης χρημάτων.
  • Την 9-3-2013, μαζί με ακόμα ένα άτομο, αφαίρεσαν πορτοφόλι ημεδαπής, το οποίο περιείχε χρήματα.
  • Την 26-3-2013 το πρωί, μαζί με ακόμα ένα άτομο, μπήκαν σε κατάστημα και αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 28-3-2013 το πρωί, μπήκαν σε κατάστημα και αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 3-5-2013 το βράδυ, μπήκαν σε γραφείο και αφαίρεσαν από τσάντα ημεδαπής, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.
  • Την 4-5-2013 το πρωί, μπήκαν σε κατάστημα και αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι που περιείχε προσωπικά έγγραφα.
  • Την 9-5-2013 το πρωί, μαζί με ακόμα ένα άτομο, αφαίρεσαν από τσάντα ημεδαπής, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.
  • Την 1-6-2013 το πρωί, αφαίρεσαν από τσάντα ημεδαπής, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.
  • Την 10-6-2013 το απόγευμα, αφαίρεσαν από τσάντα ημεδαπής, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Τρίπολης.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου