Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Dear lord...





...

Με υψωμένη τη γροθιά στάθηκε μπροστά από το μνημείο των νεκρών του Διστόμου, όπου κατέθεσε στεφάνι, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 69 ετών από τη σφαγή του Διστόμου.

Σε δηλώσεις του με αφορμή τη μαύρη επέτειο, ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι η «διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, όπως και η κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων και μέτρων, το τσάκισμα των νεοναζιστικών και ναζιστικών αντιλήψεων και πρακτικών, προϋποθέτουν ανάπτυξη της πάλης, άλλο δρόμο ανάπτυξης για την ελληνική κοινωνία, που σημαίνει αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με τον λαό πραγματικά στην εξουσία».

Στο μνημόσυνο των σφαγιασθέντων Διστομιτών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής παρέστηκαν μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Σήμερα, συμπληρώνονται 69 χρόνια από τη ναζιστική θηριωδία στο Δίστομο. Ηταν 10 Ιουνίου 1944, όταν ένα γερμανικό απόσπασμα που έψαχνε αντάρτες μπήκε στο χωριό και με εντολή του διοικητή τους, υπολοχαγού Χανς Ζάμπελ, εκτέλεσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένους και βρέφη μερικών ημερών. Συνολικά 228  άνθρωποι σφαγιάστηκαν από τους Γερμανούς, ανάμεσα στους οποίους 117 γυναίκες και 53 παιδιά κάτω των 16 χρόνων.




Τάγματα μαύρων Ναζί με Ισλαμοφασίστες Άραβες, έσφαζαν Έλληνες στην Κατοχή 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου